STONE COLD LIAR

 
 
Dags för Monaco utan murar, en kartingbana som inte alls passar för dagens brutalt stora F1 bilar, Hungaroring har varit med i racekalandern sedan 80 talet, varför man fortfarande envisas med att ha den kvar är en gåta för mig. Hungaroring är en bana där lyckat kval betyder allt på samma sätt som i Monaco, det enda omkörningstillfället dyker upp i slutet av start-målrakan in i första kurvan, annars är Hungaroring lika med följa John varv efter varv. På samma sätt som i Monaco kör man med max downforce, banan är mer traction än aero, däcken överhettar lätt om man inte tar hand om dem, och då speciellt under kvalvarvet med mjuka, laddar man för hårt i början av varvet har man inget grepp kvar i slutet av varvet när däcken överhettar. Tvåstoppare brukar fungera bra, i samband med depåstoppet kan man med lite tur tjäna några placeringar, man börjar racet med medium och byter sedan till hårda, dock har det förekommit att man har chansat på mjuka däck till första stinten för att tjäna några placeringar under första varvet, och sedan ligga och blockera fram till depåstoppet. Hungaroring i mitten av juli är lika med höga temperaturer, så även i år, väderprognoser siar om temperaturer mellan 31-33 grader och sol, något som sätter sina spår både på förare och bilar i form av överhettning. I normala fall skulle man tippa Verstappen-RBR som en vinnande kombination på Hungaroring, men långsamma kurvor och kantstenar har inte varit RBRs melodi i år, McLaren lär bli en svår nöt att knäcka för Max, hur Mercedes och Ferrari fungerar genom 180 graders svängar återstår att se. 
 
På bilden här ovan hittar ni all nödvändig information inför racehelgen, det relativt låga däcktrycket kommer hjälpa några stall som har haft problem med att hitta grepp fram när bilen understyr, på Hungaroring är det ett stort problem in i alla snäva kurvor. 
 
Det om F1 och Hungaroring, den svenska trion Ericsson-Rosenqvist-Lundqvist har inte haft det lätt i årets Indycar serie fram till dagens datum. Linus blev trea i Alabama, Marcus tvåa i Detroit och Felix trea i ett jipporace, Rosenqvist ligger på en elfte plats i förarmästerskapet, Ericsson på en tolfte och Lundqvist på en artonde. Linus har legat i ledning under sju varv, Felix under fem och Mackan under noll varv, man får väl hoppas på att de hittar lite mer fart under andra halvan av årets säsong.
 
I F3 har Lindblad skött sig med äran, RBR junioren ligger på en andra plats i F3 mästerskapet bara sex poäng efter ledaren Mini, för Beganovic har det gott tyngre, han ligger sexa med sina 80 poäng mot Minis 119 och Lindblads 113, det är inte alls bra om man åker på stryk av stallkompisar hos Prema, Beganovic gör sitt andra år i F3, Lindblad är en rookie, 2024 kan bli Beganovic sista år som Ferrari junior.
 
I Formula Regional har Ferrari junioren Taponen fått upp ångan efter en något trevande inledning, han har radat upp poles och racevinster i jakten på den andra Ferrari junioren Camara som leder mästerskapet halvvägs in i serien med 29 poäng före Taponen. Camara kör sitt andra år i serien, Taponen sitt första, Camara kan samtliga banor, Taponen måste lära sig en del av dem under den fria träningen. Kampen om en hägrande framtida Ferrari F1 sits är stenhårt mellan Ferrari juniorerna där Bearman som nästa år kör F1 för HAAS har ett försprång, dock tycker jag personligen att Bearman har en hel del kvar att bevisa, hans svaga F2 säsong kan inte helt bortförklaras av Premas tillkortakommanden med årets bil, F2 är ju trots allt en serie där alla kör med likvärdig material. 
 
Dagens grid girl är redå för både sol och regn, dock hoppar hon över racehelgen i nazist armhålan Ungern vars högsta höns är en stone cold liar.
 
Amen,.må de få soliga stunder här i Norden vara med er.   
 
 
    
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Att Ungerns GP lever kvar är en gåta,att Haas kontrakterar Ocon i 2+1 är ännu större gåta,i paritet med gåtan om hur långt sträcker sig universum egentligen???

Svar: Att anlita Ocons tjänster är att chansa hejvilt, snubben är en galning som sprider osämja vart han än går,.universum sträcker sig ända dit där förståndet tar slut som hos HAAS när de skrev ett kontrakt med Ocon.
Brandon Lee

skriven
#2: SirLance

Brandon.... Vem skulle passa bäst i samma stall som Max? Finns det någon som har samma körstil?

Svar: Hamilton, han bromsar på samma sätt, under insvängning och kör med liknande inställningar.
Brandon Lee

skriven
#3: Wolf

Hej Brandon
Har funderat på vem som tjänar på att Hamilton ska köra Ferrari! Jag gillar både Hamilton och Sainst lägger inga värderingar i det. Är det bara en pojk dröm att köra Ferrari. Ham börjar bli gammal i sammanhanget. Carlos är snabb. Mercedes och Ferrari är bra bilar till å från! Är det en fjäder i hatten för någon part. Är Hamilton ute efter en ny mästar titel borde han nog stannat kvar! Eller är det bara pengar som dom förmodligen har så det räcker?

skriven
#4: Niclas

Hej Brandon!
Vill bara säga det att Hamilton och Mac har INTE samma körstil, nästan varandras mätpunkter faktisk.Hamilton vill ha en relativ stadig bakände medans Max vill ha en stadig framända, Hamilton bromsar sent medans Max bromsar tidigt.


Ha det så bra, /Niclas.

Svar: Körstil har i grunden ingenting med bilens egenskaper att göra, och båda två bromsar under insvängning, till exempel i år så har Hamilton justerat sin körstil eftersom årets Merca saknar det grepp bak som du skriver om, man kan väl säga att man justerar föraren efter bilen, inte tvärtom. Ha det Niclas.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :