LANDO´S RELIEF

 
 
Med sin vana trogen tappade Norris åter igen första platsen från pole och in i första kurvan, men efter ett handfull varv blåste han förbi Verstappen i en DRS assisterad omkörning in i första kurvan, och drygade sedan ut sin ledning till 23 sekunder fram till målflaggan. RBR hade tagit två steg bakåt för att ta ett framåt, men så enkelt kommer man inte undan efter några ödesdigra misstag i uppdateringsracet, uppdateringar som inte följer designkonceptet gör mer skada än nytta. Jag har en viss förståelse för deras agerande, tanken var väl att ta ett antal steg tillbaka till den punkten där bilen fungerade tillfredsställande, men riktningen av uppdateringsarbetet sen dess har skapat en Frankenstein bil där aero och chassi inte samarbetar efter förväntningar. Om de vill starta om från den punkten så måste de åter igen ge Newey fria händer för att styra uppdateringsarbetet till rätt spår, han hade en vision hur totalpaketet skulle vidareutvecklas, en vision som hans efterträdare förkastade och ersatte med sina egna, resultatet av det blev ett brutalt uppvakande i form av en ren utklassning i Verstappens hemmarace. 
 
Så, vad har McLaren gjort rätt för att kunna smita förbi RBR? För det första så är årets McLaren en ren kopia av RBR när den var som bäst, för det andra så jobbar några av Neweys bästa Prao elever hos McLaren, elever som vet hur Newey tänker och arbetar, elever som har lärt av honom, elever som har anammat Neweys läradom bättre än Pierre Waché hos RBR. Waché har velat visa sig på den styva linan som en självständig och framgångsrik bilutvecklare, resultatet av det har man fått ta del av under de senaste racen, Waché må vara en duktig ingenjör, men någon ny Newey är han inte, ägget är sällan eller aldrig klokare än hönan. Nu vill säkert någon eller några lyfta fram teorin om hur RBR har trixat med bromsarna för att lättare kunna rotera bilen och ha mer traction, men samma effekt kan föraren nå när man manuelt justerar diffen, så åter igen, RBRs problem är mer aerorelaterade än chassi dito, bilen jobbar inte däcken på rätt sätt, håller inte temperaturen inom fönstret när aerobalans punkten "vandrar".Newey magin med en bil med perfekt aerobalans i alla lägen är borta liksom RBRs dominans, de kommer säkert att vinna någon eller några race under säsongens andra halva, och förmodligen kommer Verstappens försprång ge honom ännu en VM titel, men konstruktörstiteln lär hamna hos McLaren och Neweys Prao elever.
 
McLaren hade för dagen den bästa bilen, Ferrari den näst bästa, det var bara Verstappens körskicklighet som räddade andra platsen för RBR. Mercedes bil fungerar rätt så bra på vissa typer av banor, dock inte på alla, på Zandvoort var inte en tvåstoppare det rätta alternativet. Till nästa race på Monza kan det bli en hel del omkastningar i poängprotokollet liksom på podium, Ferrari brukar rycka upp sig på hemmaplan, och Mercedes lär fungera bättre där än den gjorde på Zandvoort. Sauber fortsätter att tappa mark och Sargeant sägs ha gjort sitt hos Williams, det ryktas om en ersättare redan till nästa race vem det nu blir, både Schumacher och Lawson cirkulerar i rykterspridningen. Sargeants församlade dumheter kostade cirka 50 miljoner för Williams ifjol, i år är han på väg mot nya höjder efter årets fjärde närkontakt med muren på Zandvoort, samlar man inga poäng och kostar mer än man har med sig i form av sponsorslantar så hör man inte hemma i F1, Indycar nästa.
 
 
Liberty Media har köpt MotoGP cirkusen, det lär innebära slutet för grid girls även där,.vad gör inte LM för att ta hand om familjefesten av allsång på Skansen karaktär på läktaren när Netflix publiken viftar med bästa Euroschlager maner, på läktaren pratas det mer om bröstmjölk och nya köksluckor än F1, allt var inte bättre förr men publikens sakkunnighet var det, grid kids familjefesten ger mig sura uppstötningar.  
 
Amen,..må familjefesten vara med er,..eller inte.     
  
 
     

Kommentarer :

#1: Mats

"Liberty Media har köpt MotoGP cirkusen, det lär innebära slutet för grid girls även där,.vad gör inte LM för att ta hand om familjefesten av allsång på Skansen karaktär på läktaren när Netflix publiken viftar med bästa Euroschlager maner, på läktaren pratas det mer om bröstmjölk och nya köksluckor än F1, allt var inte bättre förr men publikens sakkunnighet var det, grid kids familjefesten ger mig sura uppstötningar."

Kunde inte ha sagt det bättre själv Brandon, 100% klockren kommentar 👍👍👍

skriven
#2: Genc

Om Sargeant försvinner, så säger jag bara woho! Skönt att bli av med den där nollan en gång för alla jippi🤟🤟🤟

skriven

Kommentera inlägget här :