STOP WHINING

 
F1 cirkusen har ett antal clowner med Ben Sulayem i spetsen, mannen som silar svårdomar och blundar för halshuggningar,gnäller om bagateller och får inget vettigt gjort, det är dags för Ben att återvända till armhålan Saudiarabien och stanna där.
 
Gaphalsen Wolff har ömma känslor för Schumi Jr, men är inte beredd på att ge honom en racesits hos Mercedes utan försöker hitta en sits åt honom hos Audi...
 
 
..liksom skitstöveln Marko som inte kan förstå varför Audi skulle vilja ha Bottas istället för stortalangen Schumi Jr...
 
...vars mästerliga manövrar ute på banan han uppskattar, dock inte så mycket att han skulle vilja ge en sits åt lill Schumi hos RBR, han väljer istället att behålla Perez som enligt Marko är mycket bättre förare än Bottas. Mästarchauffören från Mexiko har till dagens datum skrapat ihop 6 racevinster, 3 poles, 12 snabbaste varv och 39 podiums, och den i Markos ögon så värdelösa Bottas 10 vinster, 20 poles, 19 snabbaste varv och 67 podiums. Det kan hända att plånboken innehållande mellan 300-400 miljoner per år som Perez släpar med sig gör den enögda Marko ännu mer enögt, det är dags för Marko att återvända till Österrike tillsammans med Wolff och stanna där bland liksinnade som firar nazisternas valseger i armhålan Österrike. 
 
 
Horny Horner med clown näsan har i sin tur haft ömma känslor för sin skrattpåse Ricciardo...
 
 
...vars karriär tog slut för några år sedan utan att Horner märkte det, vad gör man inte för en kompis. Horner har även lyckats med konststycket att göra sig av med sina mest värdefulla medarbetare i form av Newey, Wheatley och Courtenay, bra jobbat av Horny som nu lägger skulden för stallets tappade form på Newey. Enligt Horner är hans bilar så svårkörda, att Verstappen bara med nöd och näppe klarade av att "köra runt" problemet med bilen under 2023 och i början av 2024. Jag för min del tycker att Horny borde åka hem till brittiska öarna och stanna där, han som stallchef bär helt och hållet skulden för RBRs svanesång, Newey slutade allt jobb med årets bil i mitten av april när Waché tog över, reslutatet av det har vi sett, ett magplask utan dess like. Nu försöker man hos RBR desperat backa tillbaka till specs där bilen fungerade i början av året, det vill säga till Newey specs, alla Wachés "uppdateringar" är kastrerade, "uppdateringar" som Newey i förväg varnade för som icke fungerande med designkonceptet, bra jobbat av Horny.
 
Så, det gnälls som aldrig förr i F1, pajasen Sulayem gnäller på förarnas ordval, förarna gnäller på hans gnällande, Alpine anställda gnäller på Renault som inte längre vill bygga motorer eftersom det icke är ekonomiskt försvarsbart, Marko gnäller på Bottas, Horner på Newey, Jos Verstappen samtliga inblandade hos RBR och så vidare, gnäll, gnäll och mer gnäll.
 
Här någonstans börjar man sakna Icemans enkla sanningar om livet i F1 och om livet stort...
"In F1 too many things overshadow the racing, there is too much politics".
 
Intervjuer med journalister som Kimi ogillade gav bland annat följande resultat.
 
"Kimi, what are the kind of things that make you angry in normal life, as you say?"
"If you keep asking questions like those".
 
"Kimi, Lewis Hamilton said that winning his first race felt better than having sex".
"Maybe he never had sex".
 
"Kimi, the helmet has a special meanings for many drivers, how important is it to you?"
"It protects my head".
 
Allt var inte bättre förr men en del var det, det gnälls så mycket i F1 att jag har blivit smittad av det och gnäller om allt gnällande, det enkla har blivit så komplicerat att själva andemeningen med racingen har gått förlorad. En cirkus ska ha clowner, men inte i ledande positioner, show must go on, men inte till varje pris, om racingen blir lidande av maktspel och marknadskrafternas pengahunger är man på fel spår som leder till F ettans svanesång som sport.  
 
 
Dagens grid girls vänder ryggen till all onödig cirkusverksamhet i F1, mer racing och mindre gnällande är den rätta vägen för F1, bort med all dödkött från ledande positioner och in med folk som sätter sporten som nummer ett, Formel 1.
 
Amen,..må den gnällfria lördagen vara med er.    
 
     
 
    
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Genc

Och Domenicalli har du glömt att nämna, som gör allt i sin makt för att Andretti teamet inte ska få en plats i sporten, pga av kostnader och att teamen själva inte vill ha de. WTF inget fel med mer team till sporten, det skapar mer platser hos de som kör utanför F1an i t ex matar serierna så där är det också knäppt och korkat av dagens f1 att göra så. Att vi ökar griden med mer team och förare än vad är just nu under varje race.

Svar: Honom glömde jag, en till jävla pratmakare ute efter mer stålar. De skulle vara mycket bättre med flera bilar i startfältet och färre race, det är inte antalet race som skapar bättre racing och underhållning utan flera bilar som kämpar mot varandra.
Brandon Lee

skriven
#2: Tomi

Tjena, jävlar vad längesen jag läste bloggen. Beror noll procent på dig, 100 procent på att ett antal riktiga tomtar som styr F1 har gått vilse i skogen. Det top of the line magi som F1 hade förr med en aura av att det är något riktigt speciellt, spetsteknik, fara , karaktärer, bredare taktiska möjligheter än idag,stall som spionerade på varandra osv osv Känslan av att man gör vad som helst och att det är på liv och död är helt borta. Förr grät förare om de misslyckades, kastade rattar och hjälmar, slog till varandra osv....nu ok vi kör väl ett race så får vi se vem som vinner what ever vi har det bra och tjänar pengar....ha det gott!

skriven
#3: Magnus Blomqvist

Kimi ❤️. Bästa är ändå "Leave Me Alone I know what I'm doing" och ja tänk så rätt han hade. Fortfarande senaste världsmästaren hos Ferrari trots att 17 år har gått behöver man säga mer?

skriven
#4: Pepsi

https://svenska.yle.fi/a/7-10065506

skriven
#5: Pepsi

Ja a, vad ska man säga om den där Kalle, skulle va kul å se han i en F1 bil.

Svar: Han lär få testa i slutet av året, blir kul att se hur snabb Kalle är i en F1 bil.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :