MCLAREN GIVES YOU WINGS

 
 
Red Bull gives you wings finns inte längre, mer vingklippt än RB duon blev idag kan man knappast bli, Verstappen sjua, Perez åtta, jag upprepar igen den gamla sanningen om F1, det är bilen som gör föraren, inte föraren som gör bilen. Mellan ettan och sexan var det jämt ,inte mer än två tiondelar, sedan ett hopp med sju tiondelar till RB duon, och ytterligare tre tiondelar till nian Albon och tian Hulkenberg. Redan i kval ett hände det saker när den danske falskspelaren Magnussen var i farten, Kevin lät bilen driva ut genom Albereto kurvan, ett fult tilltag som orsakade en gulflagg situation som vingklippte resten av startfältet på sina sista kvalvarv, han är en ful fisk dansken som knappast blir saknad av någon när han försvinner från F1. 
 
McLaren duon gjorde vad som förväntades av dem, tog första ledet, Russel slog Ferrari duon med några hundradelar, mellan Russel som trea och Hamilton som sexa var gapet 73 hundradelar, snacka om små marginaler. Max snabbaste varv kom i kval två, men den tiden skulle inte har räckt mer än till en sjunde plats i kval tre, jag kan inte minnas när man senast såg en RBR med så dålig balans genom medelsnabba-snabba kurvor, det blir alltmer tydligt att RBRs framgångssaga är över, det är bara svansången som återstår, det blir intressant att följa hur Verstappen klanen reagerar på det.
 
Antonelli, som idag förklarades offentligt som Mercedes förare till 2025, fick sina första testvarv med årets bil under den första fria träningen. Dock blev de inte många innan han hamnade i muren genom Alboreto kurvan, han visar samma tecken på övermod och brist på rumpkänsla som Leclerc, snabb men har ingen känsla för hur mycket man kan pressa bilen innan greppet försvinner. Wolff var snabb med att säga "det är ok, det är ok", fattas bara annat med tanke på hur han har hajpat Antonelli, vad det blir av Kimi i slutändan återstår att se, som jag har påpekat tidigare så krävs det mycket mer än att bara vara snabb för att bli framgångsrik i F1. Racehelgens andra nykomling hos Williams i form av Colapinto gjorde ett helt ok intryck i sitt första kval med tanke på han ringa erfarenhet med en F1 bil, han har inte tusentals kilometer i privata tester med några år gammal F1 bil som Antonelli, Franco tycks vara en helt ok ersättare för klantskallen Sargeant. Nu kommer han ju inte bli en ordinarie förare i F1, det är bara resten av årets race som gäller, F1 är en grym värld om man saknar tillräckligt starka sponsorer, Williams chefen beskrev Colapinto som en förare av samma nivå som Schumacher , bra men inget specielt, 2024 blir hans första och sista säsong i F1.
 
Racet imorgon lär bli en McLaren uppvisning om de lyckas hålla sina startpositioner in i och genom första kurvan, Monza är inte specielt omkörningsvänlig bana, det är i stort sett vid inbromsning in i första kurvan man får en skaplig chans att ta sig förbi. Russel lyckades klämma sig före Ferrari duon i kvalet, men Ferrari tycktes ha något bättre racepace än Mercedes under racesimulationer så de lär vara med om kampen av podiums, huruvida Verstappen kan resa sig till racet återstår att se. 
 
Dagens grid girls hejar på Perez och Colapinto, fattas bara när den ena har ett namn som en Cuba Libre. 
 
Amen,.må lördagsdrinken vara med er.     
 
        
 
    

Kommentarer :

#1: Lars Nilsson

Red Bull som ledande F1-stall dog samma stund som Dietrich Mateschitz avled.
Kniven vreds om flera varv när Horner blev horney.
Nu kommer Jos att göra allt som står i hans makt för att pojken ska få en plats i det stall där Newey hamnar.
Max är en lika "duktig" förare som Michael S, som var en fantastisk förare i bilar som byggdes runt honom.

Svar: Så sant, Horner är en maktgalen enmans orkester vars egna intressen kommer i första hand, Jos skulle gärna vilja se Max åter igen i en Newey bil, men jag är inte säker på att AM vill ha Verstappen klanen hos AM, Stroll lär knappast vara sugen på att lyssna på Jos. Schumi var inte mer än medioker i en dålig bil, alla någorlunda bra förare hade vunnit titeln i en Ferrari under den tiden, Schumi hade ju till och med en privat däck leverantör som fixade fram däck efter hans önskemål. Ha det Lars.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :