MERRY CHRISTMAS & A HAPPY NEW YEAR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
AMEN.   
 
   

THE END OF AN ERA

 
 
LEAVE HIM ALONE, HE KNOWS WHAT HE IS DOING.
 
Amen,..apropå nästa år, jag har avsikt att vara på plats i Barcelona när testerna kör igång, gillar jag det jag ser angående materialet, det vill säga bilar som fungerar i trafik, och klarar av att hantera omkörningar utan köbildning så får bloggen leva vidare även nästa år, om inte, då får det vara.     
 
      
 
      

THE FLYING DUTCHMAN

 
 
2021 säsong är över, VM titeln gick till Verstappen, inte på grund av att han var bäst i sista racet, utan på grund av att han hade turen på sin sida. Hamilton tog kommandot direkt från start, Verstappen gjorde en Verstappen och tvingade Hamilton av banan, men fick lämna tillbaka första platsen till Hamilton som sedan drog ifrån holländaren. Verstappen kom in först att byta till hårda däck på varv 13, Hamilton gjorde det samma varvet efter, kom ut igen före Verstappen, men bakom Perez som stannade ute med sina mjuka däck. Perez agerade sedan bromskloss framför Hamilton ända fram till varv 20, mjuka däck mot Hamiltons hårda, när sedan Perez dök in i depån på varv 21 hade Verstappen nästan hunnit ikapp Hamilton, gapet var nere på 1,7 sekunder. Hamilton gasade på igen och ökade åter igen avståndet till Verstappen, på varv 30 hade det växt till 4,2 sekunder. Sex varv senare fick Giovinazzi problem med sin bil, VSC togs i bruk, Hamilton stannade ute men Verstappen kom in och tog nya däck. Efter sitt depåstopp satta Verstappen igång jakten på Hamilton, han hade 17 sekunder att ta in. 15 varv från målflaggan hade avståndet krympt till 13,9 sekunder, 5 varv senare till 11. Sedan kom inte Verstappen så mycket närmare innan Latifi satte sin Williams i muren 6 varv från målflaggan. SC kom ut, Verstappen dök in i depån och tog mjuka däck, Hamilton stannade ute med sina gamla, hårda däck. Bilarna körde efter SC, och herr Masi utmärkte sig igen med ett konstigt beslut, Hamilton log på första plats, efter honom kom ett helt gäng varvade bilar med Norris, Alonso, Ocon, Leclerc och Vettel, sedan Verstappen som hade varit inne och bytt däck. Första budet från Masi var att Verstappen inte fick ta sig förbi de varvade bilarna av säkerhetsskäl, ett varv från mål ändrade han sig, Verstappen fick passera gänget, och racet var igång igen. Hamilton försökte försvara sig med sina gamla, hårda däck men var chanslös mot Verstappen som hade nya mjuka, Max tog sig förbi och vann racet liksom årets VM titel. Så, med hjälp av hobbyföraren Latifi från Mercedes B stall och den alltid lika virriga Masi kunde Max bärga hem sin första och kanske även sista VM titel. 
 
Verstappen fans jublar, Hamilton fans gråter, jag för min del bryr mig inte så mycket om vem som vann och vem som förlorade, utan tycker att det är synd att den snabbaste inte vann utan den som hade turen, Masi och hobbyföraren Latifis klantighet på sin sida. Det är ödets ironi att det blev just Latifi i en Williams med Mercedes PU som fällde avgörandet i kampen om förartiteln, tur för Russel att det inte var han som fällde Hamilton och Mercedes. Det om racet och VM fajten, det är rätt så skönt att det hela nu är avgjort, lite segt med så många race, nästa år blir det ännu flera, jag får väl ta och fundera lite om jag orkar och har lust med att följa och skriva om så många racehelger. Det intressanta med nästa år är de nya bilarna och deras påverkan på förarnas prestationsnivå, en del av förarana är beroende av mycket grepp fram, andra av mycket grepp bak. En del vill ha aerobalanspunkten längre fram, andra längre bak och så vidare, nästa års bil blir svår att hantera för förare som är beronde av mycket grepp, nästa års bil kommer att kräva carcontrol av den högre skolan som ett antal förare saknar utan att nämna några namn, och nästa års bil kommer att skilja pojkar från man. 
 
Kimi bröt sitt sista race i F1, och lämnades ifred...
 
...Valtteri fick en KIITOS...
 
...och en overall i finska färger av Mercedes plus en tredje plats i förarVM.
 
Dagens grid girls har rullat ihop sina paraplyer för året, men lär återkomma nästa år om jag gör det.
 
Amen,..ha det liv som ni förtjänar.