SINGAPORE SLEEPING PILLS

 
 
2024 Singapore GP blev en sömnpiller av rang, först hände ingenting, sedan ingenting, och det hela avslutades med mer av ingenting. Stadsbanor borde inte existera, vill man se trafikstockningar så hittar man såna överallt i hela världen, "håll avståndet"  sightseeing genom Singapores gator saknar relevans ur racing synpunkt, årets bottennapp utan konkurrens. Tajt racing från start till mål med många närkamper är att prioritera, TV bilder av en förare i majestetisk ensamhet kastrerar underhållningsvärdet utan bedövning när ögonen blöder av det monotona malandet runt raggarrundan i glädjekvarteret röda lyktan. Det blinkar frenetiskt rött från bakvingen när turboaggregatet brottas med hybridsystemet i sin ensamhet,någon bil passerar start-målrakan lite då och då, att kalla sånt här pajaseri för racing är ett dåligt skämt, man ska kalla spektaklet för vad det är, pengasamlande för pengarnas skull, brutal prostitution där mammona våldtar det sportsliga. 
 
Givetvis har F1 alltid handlat om pengar som all annan proffsidrott, men LM i maskopi med FIA har verkligen lyft pengasamlandet till en helt ny nivå. Man har slaktat anrika banor som till exempel Nurburgring till förmån för sightseeing i Saudiarabien där blodspengarna finns, USA har tilldelats flera race i jakten på ännu mer pengar, Aramco har dykt upp som en huvudsponsor och så vidare. LM och FIA har sålt F ettans hjärta och själ för 30 silverslantar för de nya F1 "fansen", Netflix gänget med rökfacklor som hör hemma på fotbollsläktaren, och barnfamiljer i jakt efter en "cool upplevelse", samtliga utrustade men nyinköpta keps och tröjor från nätbutiken för markera sekttillhörighet när man vinkar till kameran och gör vågen. Att man sedan inte begriper ett dugg om det som pågår ute på banan räknas inte som ett handikapp, man har ju en fin papaya keps som matchar papaya nyansen på tröjan, ett kännetecken för expertis, när man sedan gratulerar varandra för  att "vi vann" känner tillhörigheten inga gränser, "vi visste" ju att vår förare är den bästa av alla.
 
Den nionde december fyller grandprixracing.blogg.se 10 år, under de tio åren har F1 utvecklats i en riktning som är föga tilltalande för mig personligen. Att spänna PK ringmuskeln hindrar inte utsläppet av skitlukten från egocentriska aktörer som enbart drivs av egennyttan, det hysteriska tvångsmatandet av eldrift som det enda rätta alternativet gör mig illamående liksom avsaknaden av sakkunniga fans och så vidare. Allt var inte bättre förr men en hel var det, man kan inte skruva tiden tillbaka till gamla goda tider, men man kan sätta en punkt för engagemanget när den rätta känslan för sporten är på väg att dö ut, huruvida det blir aktuellt redan till bloggens tioårsdag återstår att se, Taliban Disneyland F1 suger härifrån till evigheten.
 
Dagens grid girls är klädda i ett icke PK material, RIZLA hör till det förflutna, det är mer modernt att dra en lina, helt PK även för dagens idrottsman, att pudra näsan på insidan är hälsofrämjande på samma sätt som eldrift på bilar.
 
Amen,..må den nya tiden vara med er på brist på den gamla.       
 
         
 
   
 
 
 
   

Kommentarer :

#1: carl bergström

förstår att ditt inlägg inte innehöll något av racing för det var inte vad vi såg i går. Det är nog mer spännande att skriva ett brev till svärmor. Håller fullständigt med dig bort med stadsbanor.Hoppas på ett bättre race i usa.du har tid att piggna till innan dess. Ha det gott

skriven
#2: Magnus Blomqvist

Mycket väl skrivet och blir glad i själen att du inte använder ett enda svärsord. Det var ju faktiskt veckans behållning när Max svarade inga kommentarer på alla frågor från pressen. Max ska även ha mer beröm som raceade med insidan av huvudet mycket väl medveten om att andraplatsen räckte gott och väl. Snyggt gjort att ringa kompisarna i Racing Bull med och sno en poäng från Norrris. Även om McLaren var riktigt uppretade av det hela. Någon som också var arg var tydligen Lewis som under sitt invarv först tydligt demonstrerade mot sin raceingenjör för att sedan totalt negliera Toto över radion. Verkar som att kärlekssagan är över för denna gången. Apropå sagor tog den väl slut för Ricciardo nu med va? Jag trodde på allvar att han med ett fabriks kontrakt i Renault skulle utmana på riktigt för några år sedan men så blev ju aldrig fallet. Lycka till framöver säger jag till honom men inte till dig Brandon. För du behövs i ett media Sverige där kunskap och ärlighet lyser med sin frånvaro när det kommer till motorsport. Så hoppas att du orkar med oss alla minst tio år till:)

skriven
#3: kjell levén

Håller fullständigt med, hur trist kan ett race bli?
Samtidigt spelade GAIS skjortan av dif..propagandafotboll (vet att det inte hör hemma här men kunde inte låta bli)

Hoppas du fortsätter med bloggen, knivskarpt som vanligt
//kjelle

skriven
#4: Mats

Grymt bra formulerat Brandon, instämmer i varenda ord du skrivit 👍

skriven
#5: Genc

Kan inte du och jag Brandon starta en kampanj för att bestämma i F1, så att FIA med knuff gänget har inget annat val än att sparka både Ben Sulayem och Domenicalli en gång för alla och deras knäppa dubbelmoraler. Där Ben Sulayem är en diktator som bara vill tjäna pengar, medans Domenicalli är inbillisk som fan och bara dag drömmer. Istället för att komma på någonting vettigt.

skriven
#6: ThomasF

Jag har läst här sen första dagen av bloggen o måste erkänna att när du klev upp på stranden i Västindien? var det där?funderade jag på vad det skulle bli av detta?Det blev den klart bästa läsningen att följa under tio års tid.Hoppas på lika många år till.Ha D

skriven
#7: Ingemar

Det bästa med Formel 1 är denna blogg.!

Fortsätt skriv.

skriven
#8: Janne

Vi behöver dig Brandon, din kunskap om teknik är oöverträffad och dina åsikter vart F1 är på väg håller jag med om. Du är bara bäst.
Snälla fortsätt i minst 10 år till…

skriven
#9: Conny

Håll flaggan i topp och fortsätt dela med dig av din kunskaper och insikter!

skriven

Kommentera inlägget här :