DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT

COVID 19 har tagit ett skamgrepp om både mänskligheten och F1, det är framstupa sidoläge som gäller just nu, när sju av F1 stallen med Mercedes i spetsen har tagit på sig ansvaret att snabbt utveckla och ta fram hjälpmedel för corona patienter, både motorer och människor är beronde av syre för att överleva. Ett hedersvärd initiativ i ett skarpt läge av F1 stallen mot en gemensam fiende, alla behövs i kampen mot covid 19, även om man till en viss grad kan ifrågasätta hur vissa väljer att agera. Den svenska regeringens linje i kampen mot covid 19 har väckt en hel del förvåning världen över, ansvaret läggs på gemene man när regeringen väljer att blunda och agerar genom att inte agera. Att blunda och hoppas på att det onda försvinner fungerade inget vidare när man var barn, så det lär inte fungera för den svenska regeringens del heller, som tycks vara mer bekymrad om covid 19 skadliga påverkan på ekonomin än på människors hälsa.
 
Huruvida F1 säsongen kommer att komma igång inom rimlig framtid är svårt att säga, hittills har 8 race flyttats eller ställts in, Kanadas GP den 14 juni lär möta samma öde, så vi får helt enkelt avvakta och se vad som komma skall. 2021 års nya reglemente blir verklighet först 2022, så vi får nöja oss med två säsonger till med dagens bilar, på gott och ont, jag hade tänkt mig att skriva lite mer om det tekniska angående det nya reglementet, men eftersom man valde att flytta fram det hela ett år så får det bli vid ett senare tillfälle. Det krävs minst 8 race för att man ska kunna dela ut VM titlar, med lite tur och vettigt agerande i kampen mot covid 19 finns det en chans att det krönas en världsmästare i F1 även i år, om inte, sånt är livet.
 
Så, vad ska man hitta på nu när all racing är inställt? Tja, man kan roa sig själv med F1 2019 på det virtuella planet som några F1 och Indycar snubbar gör, eller kika på gamla race på nätet för att dämpa på abstinensbesvären,.eller skratta åt för märkliga aerodynamiska påhitt från förr.
 
 
 
 
 
 
 
På 60 talet regerade Lasse Åberg tänkande, "jag är inte rädd, jag kan flyga", det är ett under om det här grejerna satt kvar mer än ett varv.
 
En March 751 utrustad med, ja, vad kan det vara, en utegrill som värms upp med avgaser?
 
Två luftintag är bättre än ett antar jag...
 
 
Hesketh 308 C med en mosbricka...
 
...och en  March i Colani Eifelland kläder från 1972.
 
Bra kylning är viktig så länge man inte kör in nosen på något...
 
...och dubbla bakvingar måste vara dubbelt så bra...
 
...eller inte.
 
Ett kopp te serverad från Ronnies tebricka...
 
...fick renässans i en mer rektangulär form efter några år...
 
 
...bara för att något senare ersättas med haröron i viloläge...
 
...eller på alerten...
 
...nej, nu vill ni inte se något mer även om ett gott skratt förlänger livet även i corona tider.
 
Så mina kära svenska läsare, ta hand om er eftersom de ansvariga myndigheterna i Sverige tycks strunta i det, jag återkommer här i bloggen när jag får lite mer tid över för det.
 
 
Dagens grid girls håller om varandra, gör det ni med.
 
Amen,..må coronaviruset ruttna i helvetet.      
 
         
 
         
 
    
 
  
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Flying finns

Den mest aerodynamiska var nog haren....
Var försiktiga alla i dessa covid-19 tider.

skriven
#2: Peter

Det samma till dig Brandon
Ta hand om dig och fyll på våra törstande abstinens med info i dessa dagar .

skriven
#3: Genc

I USA är det ännu värre där deras president Dum i huvet, har sagt till en början att Corona viruset är fake. Titta nu är på 3:e plats bland de länder som är mest smittad av alla, till och med bebisar har dött av den. Ja du typiskt amerikaner tror att allt det utländsk media säger är påhitt, för att de är avundsjuka på att de är rikast i världen. För att sedan inse fakta att de fuckar upp det hela. Där borta blir det aldrig ordning. Plus kul att du pratar lite om F1 på 60 talet dessutom hoppas att du kan även, om du kan prata om F1 på 50 talet t ex i framtiden.

skriven
#4: uffe_a

Nuförtiden verkar det bara vara Sprint Cars som har stora flak till vingar med annonstavlorna hängande på sidorna.
KAHNE https://go.aws/3bFHfv2

skriven
#5: Marcus

Kul med annorlunda tekniklösningar. Så kan det gå när det inte finns vindtunnlar och reglementen samt lite för kreativa ingenjörer. 😁

skriven
#6: ThomasF

Ja det var sanningar det.De svenska politikerna kan få hälsa på i syrgastälten utan skyddsmask kanske?Lite bröderna Wright över vissa bilar där.Tack för att du fortsätter skrivandet BL.Det är en ljusning just nu iallafall//Thomas

skriven
#7: Anonym

ANONYMUS
Alltid uppskattat det du förmedlar vad motorsporten anbelangar.Har även uppskattat din vinkling till det politiska med b.l.a.fina bilder på Jimmi Åkesson i sitt rätta element, där han visar sitt rätta jag och inte den falska agenda som han framför nu och som så många "blindskallar"tar till sig p.g.a. sin tidsenliga egoism.Vad det gäller regeringens beslut så grundar de ju sig på att ta till sig av det som hälso-expertisen anser vara det rätta,och detta i samförstånd med övriga partier.Kanske lite annorlunda än hur många andra länder beter sig ,där de bara vill framstå som politiskt handlingskraftiga och skiter i expertisen.Tror inte heller att man bara kan nonchalera de ekonomiska aspekterna.Det är fruktansvärt många som idag är relativt unga och inte är så känsliga för viruset,men de behöver en framtid när det här förhoppningsvis gått över.Hela samhällsstrukturen håller på att rämna och det är otaliga som går en mycket svår framtid till mötes.Tror aldrig vi kommer få ett klart svar på vem som gjorde rätt eller fel.Här är det en osynlig fiende som styr och alla fäktar i i luften.

skriven

Kommentera inlägget här :