THE SMILING ASSASSIN

 
1         Bottas
2         Hamilton    0.634
3         Vettel          0.866
4         Verstappen 0.951
5         Leclerc        1.182
6         Gasly           1.302
7         Grosjean     1.505
8         Magnussen 1.516
9         Kvyat
10       Norris
11       Albon
12       Sainz
13       Ricciardo
14       Räikkönen
15       Perez
16       Hulkenberg
17       Stroll
18       Giovinazzi
19       Kubica
20       Russel
 
"The smiling assassin" avrättade hela startfältet inklusive stallkompisen Hamilton i Barcelona, det var aldrig någon tvekan om vem som skulle ta pole. Valtteri slaktade hela gänget utan nåd, Hamilton på sin andra plats blev avpolleterad med hela 0.634 s, det är sällan eller aldrig  tidigare man har sett Lewis överköra så brutalt som idag när han försökte hänga med Bottas.
 
 
Ferrari kom till Barcelona med diverse uppdateringar inklusive en ny PU, men hittade inga vapen för att avbeväpna "the smiling assassin", Ferrari har mycket traction men samtidigt en svag framända, en Vettel bil med andra ord, frågan är om de inte saknar fjolårets bil med starkare framända som Kimi var med om att testa fram.
 
Verstappen tvålade till Leclerc som klantade till det under kvalet ,och skadade golvet i sin bil, pressen att prestera hos Ferrari börjar märkas hos Leclerc, han gör både stora och små misstag som kostar en hel del.
 
Gasly fick åter igen stryk av Verstappen, men kryper närmare tidsmässigt sakta men säkert, Grosjean kvalade ut Magnussen, bra fart i kvalet som vanligt hos HAAS, nu återstår det att se om de kan hitta farten även i racet.
 
Kvyat slog Albon, Norris gjorde samma sak med Sainz, Ricciardo flyttades ner tre platser och startar från trettonde rutan, bredvid sig har han Kimi vars fart inte räckte till kval tre den här gången, dock slog Iceman Giovinazzi med en klar marginal, att ta nya poäng är ingen omöjlighet för Kimi i morgon.
 
Perez kvalade ut Stroll för femte gången i år, Hulkenberg gjorde en miss och blev sextonde man i kvalet, det sista startldet bemannas av  Williams duon i vanlig ordning.
 
Dagens pole är den tredje raka för Bottas, Hamiltons bortförklarningar blir alltmer urvattnade och mer eller mindre desperata, den senaste varianten är att Valtteri har fått Lewis ingenjör, det tycks vara svårt för den gode Hamilton att erkänna att han har blivit frånåkt av sin stallkompis.
 
Ur underhållningssynpunkt är det tråkigt med Mercedes dominans, men det är upp till de andra att jobba ikapp,resurser saknas inte varken hos Ferrari eller hos RBR, det är bara att bita ihop och jobba hårdare för att komma ikapp.
 
Det om kvalet, apropå Mercedes, deras nya svenska chef Ola Källenius är en PK snubbe, en som spänner ringmuskeln för Formula E, så det är frågan hur länge Mercedes F1 satsning får leva kvar, inte minst med tanke på att Wolff  inte direkt är en bra polare med svensken, och att hans kontrakt går ut efter 2020, vi får väl vänta och se hur det hela slutar, kanske blir 2020 Mercedes sista år i F1.
 
 
 
 
Hos Alfa Romeo har det dykt upp en ny sponsor i form av Betsson Group och betsafe, även om Marcus lämnade stallet, så tycks svenska sponsorintressen vilja vara kvar istället för att satsa på Marcus karriär i Indycar. 
 
Apropå svenskintressen, Felix slog till och tog pole i Indycar, Marcus startar kvällens race från nionde rutan,.jag för min del undrar om Janne Blomqvist fortfarande tycker att Marcus är minst lika bra om inte bättre förare än Bottas, om han fortfarande tycker det, så lär det inte finnas speciellt många som håller med honom om det.
 
Dagens grid girls har invigt årets poolsäsong,.någon som är sugen på att bada?   
 
Amen,..må årets badsäsong vara med er.        
 
           
 
        
 
 
        
 
 
     
 
      

Kommentarer :

#1: Kalle

Känns som Hamilton svajar rejält nu. Hoppas bara att Bottas verkligen drar nytta av det och slipper tekniska missöden som ställer till det. Vore grymt med en till finländsk världsmästare.

skriven
#2: Marcus

Bottas är verkligen ute efter att döda allt motstånd. Imponerande. Hamilton kommer få det väldigt jobbigt i år.

Apropå Marcus Ericsson så undrar jag hur Janne ska försvara hans avåkning utan att någon var i närheten?

skriven
#3: Flying finns

Hörde på teven idag janne B säga att Valtteri kryper in under skinnet på Hamilton...vad tror du om det Brandon?

skriven
#4: Fossi

Problemet för Bottas och Hamiltons lycka är ju att det bara är en intern inom Mercedes...

Nu när det svajjar för Hamilton skulle ju det bästa vara för Bottas om Ferrari och Red Bull vore närmare och tog poäng av Hamilton...

För fortsätter det så här med 1-2 Mercedes så blir ju ett haveri på bilen förödande för Bottas eller Hamilton i mästerskapet.

En Dnf så har de ju väldigt långt för att komma tillbaka till toppen av mästarskapet.

skriven
#5: Tomi

Ja,får se om teamorder bromsar upp Bottas nu eller om de låter honom flyga, Bottas har det mentala övertaget på Ham nu, som är van vid att hans talang räcker. Hamilton har ju mycket mer råtalang än tex Rosberg hade, men kolla vad som hände när Rosberg bestämde sig, nu hade ju Rosberg en del tur med att Hamilton hade en del strul när Rosberg blev värlsdsmästare men ändå. Även om Bottas tidigare varit tråkigare än målarfärg så är han i grunden mer talangfull än tex Rosberg. Så håller han sitt mentala övertag på Hamilton och teamet tillåter det så kommer Bottas att bli den fjärde finska världsmästaren, får han fria tyglar nu så är han på gång....

skriven
#6: IW

Må…. Botas få till det... :)

skriven
#7: Peter

Kan bara hålla med ... Brandon
Men varför har Ferrari så dåliga beslutsfattare ..
Varför kör dom mot varandra på detta sett och ger bort tredje platsen ? idioti

skriven
#8: jan Jonsson

Bottas Ja, Han är en skicklig chaffis, men inte i Skinkans klass ännu. Han sitter i den överlägset bästa bilen och det vore fiasko om han inte låg tvåa. Hoppas han får till race nerverna och slår britten.

Svar: Det är inte mycket som skiljer mellan Bottas och Hamilton, dagsformen avgör race för race. Ha det fint Jan.
Brandon Lee

skriven
#9: Tomi

Fast jag vet inte, clutch issue helt plötsligt....

Svar: Kan hända när som helst med en löjligt liten sak med 10 centimeter i diameter.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :