JUST KEEP EM COMING

 
 
Igår kikade man kvalet från dumburken i Peking, idag kikade man racet på plats i Monza, det är snabba ryck när polaren Röda Baronen drar i rätta trådar, racet var inte mycket att hänga i julgranen, men skitkul att få träffa Baronen igen, det var ett tag sedan sist.
 
Racet,.tja, slutade precis som jag förutspådde, Verstappen tog fyra snubbar på första varvet, Norris, Ricciardo, Gasly och Alonso, några varv senare blåste han förbi Russel och satte in jakten på Leclerc. Ferrari tog in Leclerc när det blev VSC, Verstappen stannade ute och därmed var racet i praktiken över, resten blev kattens lek med råttan när Max utklassade Charles. Att Verstappen slog Leclerc kom inte som en överraskning, lika lite som det att Sainz körde upp sig från en artonde ruta till en fjärde plats i mål, och Hamilton från en nittonde ruta till en femte plats, så mycket skiljer det mellan topp tre stallen och resten av gänget, sorligt men sant, det finns ett F1 A och ett F1 B mästerskap, något som publiken tvingas leva med år efter år. RBR satsar allt på Verstappen i uppdateringsracet, något som även Marko har påpekat, och Perez får sköta sig själv bäst han kan i en bil som inte alls passar hans körstil och resultatet blir därefter. Hos Ferrari och Mercedes satsar man till en viss del mer på uppdateringar som fungerar för båda förarna, och det är nog det som gör att ingen av förarna hos Ferrari eller Mercedes hänger med i Verstappens tempo. Båda stallen  har förare som kan matcha Verstappens tempo körmässigt, men blir vingklippta av stallens uppdaterings  filosofi, hos RBR ger Red Bull Max vingar när de vingklipper Perez, grymt orättvist men samtidigt grymt effektivt, vinnaren tar allt, i Monza tog Verstappen säsongens elfte seger, Perez har en seger.
 
Russel fick en podium till skänks när Sainz och Perez straffades av FIA, Mercedes är best of rest men saknar kapacitet att slåss om podiums med RBR och Ferrari av egen styrka, dock var det lite kul när Russel gnällde att Leclerc tvingade honom utanför banan under första varvet...
 
...den gode George själv har ju satt i system att tvinga ut någon i stort sett varje race, som man bäddar får man ligga. Norris gjorde en urusel start men slutade på en sjunde plats i mål, Gasly kammade hem några välbehövliga poäng, och nykomlingen-inhopparen de Vries tog två poäng med lika delar av tur och skicklighet och slog sin stallkompis Latifi, den sista poängen hamnade hos kinesen Zhou. Så, några gynnades av FIAs parodistraffar, några missgynnades, det är något som är riktigt fel när poängutdelningen i förväg bestäms av FIA, enligt min mening ska man köra om det på lika villkor, nu är det baksätesföraren FIA som styr och ställer, och även då när racet avslutas bakom SC som idag.  
 
Det var allt för idag, Baronen har minglat färdigt och det är dags att flaxa iväg i hans luftvisp, en skakig upplevelse som får skumpan att spruta i taket om man inte dricker direkt ur flaskan. Så, gå och rösta nu där i Sverige, vi ska nog käka något gott och sen är det dags att göra stan, på gott och ont.
 
 
Dagens grid girls är även de redo att göra stan, med lite tur springer man kanske på dem eller Mr Iceman som dök upp i Monza.
 
Amen,.må baksätesföraren vara med er.     
 
 
         
 
 
         
 
      
 
    

Kommentarer :

#1: Peter

Man kan undra hur FIA kontoret tänker vid VSC ... SC .. och röd flag .
För som detta såg ut det var väldigt lustigt inte ens på SPA så går det så långsamt att fånga in den ledande bilen !
sedan så släpper man förbi vissa i kön men inte resten ..
Jaja det är väl pengar med i spelet som vanligt .
Max var överlägsen .

skriven
#2: Magnus Blomqvist

Stort grattis till Nick De Vries för första poängen i Formel 1. Verkar vara dels en sjuhelvetes chaufför och väldigt trevlig. Det ska bli väldigt spännande att följa honom framöver. Brandon, som du skriver spelar det ju ingen roll att de tre bästa stallen startar sist. De blåser ju förbi resten av fältet på nolltid. Men varför funkar det inte i Indy Car? Marcus kom t.ex ingenstans förra helgen. Tittar man på vilka som vinner och ligger bäst till att vinna titeln är det ju Penske och Chip. Men varje gång de startar långt ner tar de sig inte upp till topp fem ens. Vore kul att höra dig förklara.

skriven
#3: Filip Lamperud

Hej, jag söker F1-skribent till Morgonposten, vi är en ny tabloidtidning. Våra skribenter får arvode.

Är du intresserad, hör av dig till [email protected]

skriven

Kommentera inlägget här :