THE PRETENDERS

 
"Vinnaren" av Ungerns GP pekade upp mot skyn och tackade högre makter inom McLarens stalledning för presenten på Hungaroring, McLaren i sin tur gav the finger både för det sportsliga och för publiken i form av stallorder. Det finns de som säger att stallorder är en del av sporten, jag säger att det är del av något men har absolut ingenting med sport att göra, segraren ska krönas på banan, inte i McLarens högkvarter, sånt här pajaseri suger härifrån till evigheten. Att McLaren tog en dubbel är ingen större överraskning, startar man från första ledet på en bana där omkörningar är lika sällsynta som snöbollar i helvetet bör man fixa det, Verstappen gjorde ett försök in i första kurvan efter starten, hamnade utanför banan och fick lämna tillbaka andra platsen till Norris, sedan var racet över.  Piastri gjorde ett ok race även om han hamnade några gånger utanför banan, men Norris var den klart snabbaste av McLaren förarna, såna här i förväg bestämda "den som tar starten får vinna" beslut bör inte förekomma i något som kallas för sport. Meningsutbytet mellan Norris och stallet under de sista tio varven blev rätt så hektisk, be och böna övergick till hot och direkta order när Norris stretade emot och sa att Piastri får väl köra ikapp först om han vill bli omsläppt, något som Piastri inte var kapabel till, men till slut lyfte Norris av och släppte australiensaren förbi.  Hamilton med sin tredje plats tog karriärens podium nummer 200, nu fattas det bara ett par hundra för Piastri och Norris att komma ikapp, Leclerc lyckades ta sig förbi Verstappen när Max hamnade utanför banan efter en sammanstötning med Hamilton. Verstappen sparade inga fula ord under sin resa till en femte plats i mål, stallet fick höra hur grovt de hade missat med strategin och att bilen var bara skit och ville inte styra in, Neweys utfasning från det dagliga arbetet hos RBR sätter tydliga spår i allt sämre prestanda,tekniska chefen Pierre Waché klarar inte av att hålla stallet på den nivån prestandamässigt som vi har vant oss att se under de senaste åren.  Sainz blev sexa, Perez tog sig i nacken och räddade några poäng liksom Russel, de sista poängen hamnade hos Tsunoda och Stroll.
 
Hur förarna på den nedre delen av resultatlistan placerade sig går att läsa på bilden här ovan, ibland lyckas någon av de fånga några smulor från de rikas bord, måste vara rätt så deprimerande att racehelg efter racehelg kasta bort sin tid i en icke konkurrenskraftig bil. 
 
Newey har alltid byggt bilar som är "pointy", men under Pierre Wachés ledning har det egenskapet nått nya höjder, mer "pointy" blir inte en F1 bil än på bilden här ovan, den ser ut att styra in något utöver det vanliga, den ser rent av styra in i banan.
 
Dagens grid girl skyltar för den riktiga vinnaren, han som kom tvåa även om man brukar säga att tvåan är den första förloraren, den riktiga förloraren på Hungaroring var det sportsliga, det som racing egentligen handlar om,.eller i alla fall borde göra.
 
Amen,..må stallorder vara med er.  
 
   
 
 
 

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

Red Bull - "Ger dig vingar". 😅 I en över trettio år gammal Kalle Anka pocket när Kalle sponsrad av Farbror Joakim her sig in i Formel 1 döptes McLaren om till McLallen. Ungefär så jag känner I Dao. Ett jävla lallande. Teamet gjorde bort sig och försökte sätta plåster på såret men lyckades nog istället skapa en infektion som kan bli besvärlig att bli av med och i värsta fall leda till bestående men. Max jobbar hårt på att göra sig omöjlig i Red Bull. Vill han egentligen bort? Är han bara en bricka i faderns spel mot titlar no matter what? Och räcker det här beteendet verkligen hela vägen fram till en fjärde titel nu när till och med Horner verkar ha tröttnat? Många frågor som jag inte ställde efter de tre första racen är nu plötsligt väldigt intressanta.

skriven
#2: Genc

Hade jag bestämt i Formel 1, hade jag förbjudit stallorder direkt och om teamen inte hade lyssnat på mig efter två eller tre gånger hade jag gett livstids avstängning ifrån sporten.

skriven

Kommentera inlägget här :