THE BULL RUN

 
Nu är det dags för förarna att ta sig an "ovalen" i Österrike, mycket simplare än Spielberg kan inte en bana bli, fyra raksträckor och "tjurpungen", traction och bromsar, kort varv och sprint, risk för regn och överhettande däck. Även om däckslitaget är låg måste förarna ta hand om däcken så att de inte överhettar, om det ändå händer får man garanterat svårt att försvara sig in i och ut ur första kurvan när man med överhettade däck har haft dålig utgång ut ur den sista kurvan . Nu är det ju inte enbart i första kurvan man kan sätta in ett omkörnings försök, det finns ett antal ställen som fungerar som till exempel in i och ut ur andra kurvan och några till, Spielberg är en relativt omkörningsvänlig bana. Spielberg är mer traction än aero men det skadar inte om man kan "stalla" bilen på raksträckorna, max däcktryck är satt på 23 psi fram, det vill säga betydligt lägre än senast i Barcelona, något som gör det lite lättare att styra in i kurvor när man delvis slipper den brutala understyrningen som samtliga drabbades av i Barcelona. Pirelli har åter igen valt de mjukaste gummiblandningar för Spielberg, två stopp brukar vara den vinnande melodin, och det borde inte vara alltför svårt att hitta rätt med inställningar om aerobalansen är ok. 
 
 
Väderprognoser just nu siar om både sol, höga temperaturer och åskskurar under fredag-lördag, och molnigt, lägre temperatur men upphåll på söndag, något som kan göra det normalt enkla set up arbetet till en gissningslek där man med lite tur gissar rätt.
 
Det om Spielberg, mannen på bilden här ovan med svällande biceps och magrutor har som ni redan vet blivit rådgivare hos Alpine, klippa och klistra klickbete drottningen Andersson hos AB hyllar hans comeback med rubriken "Succé för Flavio Briatore i F1", några andra har en annan syn på den gode Flavio. Den brittiska GrandPrix 247 har som rubrik "F1 Scumbag-in-chief Briatore should fuck off himself", jag håller nog med GrandPrix 247, Briatore borde hålla sig borta från F1, han är inte bara skam för sig själv utan i allra högsta grad för hela F1 cirkusen. Alpine har gjort sig av med de få duktiga ingenjörer de hade, däribland Dirk de Beer, nu satsar man istället på den övergödda fördettingen Flavio som tillsammans med annan fördetting i form av Jean Todt sjunger den höga visan om Schumacher Jrs färdigheter som förare. Att de bara orkar dessa Schumacher älskare, Schumi Jr hade sin chans och gjorde bort sig, nu finns det en chans att Sainz är dum nog att skriva på för Alpine, han är inte något värdsmästarämne, men skrotar inte heller bilar på löpande band som medelmåttan Mick. Todts påstående om att "Mick är bättre än hälften av alla förare i staruppställningen" bör man ta som sinnessvag svammel av en senil gubbe ,som borde ägna sig åt att käka spagetti tillsammans med Flavio och prata om gamla goda tider som aldrig kommer tillbaka. 
 
 
En till som borde göra sällskap med Flavio och Jean vid spagetti matbordet är Jos Verstappen, den gode Jos fick för sig att leka rallyförare i Yper rally i Belgien, gick si så där, han modifierade hjulupphängningen och lite annat en hel del, tre skitstövlar vid samma matbord vore optimalt. 
 
Dagens grid girl klarar sig utan spagetti och Briatore, det gör jag med.  
 
Amen,..må magrutorna vara med er.     
   
       
 
    
 
 
    

Kommentera inlägget här :