BY THE SKIN OF HIS TEETH

 
 
Det blev dubbelt McLaren i första startled på Hungaroring där Norris slog Piastri med en näshårlängd och Verstappen med två, ner till fyran Sainz blev avståndet en halvsekund. Mercedes nyhittade form tog en paus under kvalet, Hamilton hamnade på femte rutan utan att imponera, Russel hade inte soppa nog att sätta ett varv när det verkligen gällde och försvann redan i kval ett. Leclerc som igår satte sin bil i muren fick stryk av Sainz och blev sexa, jag kan förstå varför Ferrari skrev kontrakt med Hamilton, Leclerc tycks aldrig bli av med sina förarmisstag som leder till en närkontakt med muren. Alonso och Stroll blev sjua och åtta utan att imponera, Ricciardo och Tsunoda nia och tia, den sistnämnda satte sin bil i muren i kval tre med lite drygt två minuter kvar av kvalet, ironisk nog var det bara stallkompisen Ricciardo som förbättrade sin varvtid när kvalet kom igång igen efter rödflagg, och tog sig förbi Tsunoda.
 
Hulkenberg tog mittfält pole före Bottas följd av Williams duon Albon-Sargeant, Magnussen som förmodligen gör sin sista F1 säsong hamnade i en femtonde ruta, Perez som åter igen hamnade i muren i kval ett fick sextonde tid, Russel med soppabrist som kom ut på banan för tidigt startar racet från ruta sjutton,och  Zhou som blev slagen av Bottas med en halv sekund från ruta arton, sista ledet delas av Alpine duon Ocon-Gasly som inte hittade någon fart överhuvudtaget.
 
Så, nu är det klart med en McLaren dubbelseger? Nja, kanske inte, det är en bit till första kurvan från start, Verstappen får en fin slipstreaming från Piastri, och RBR har en lika bra om inte bättre racepace än McLaren, racet kommer handla om att ta hand om däcken, jag tror att Verstappen kan ta det imorgon. 
 
Perez nya krasch kan ha varit den sista spiken i kistan för mexikanarens del, visserligen körde han sin bil utan de uppdateringar som Verstappen hade, men i ett toppstall kan man inte klanta till det på löpande band, Perez är bara passagerare i årets RBR, vid nästa hållplats får han kliva av. Det är intressant att följa kalabaliken hos RBR där några försöker axla Neweys mantel utan att lyckas med det, Adrian varnade i förväg om att några nya uppdateringar som hans efterföljare har tagit fram inte skulle fungera, något som visade sig vara sant, RBRs framgångssaga tar nog slut i och med Neweys avgång.
 
I F tvåans sprintrace visade Antonelli med all önskvärt tydlighet att han inte alls är mogen för F1, körde slut däcken på nolltid, låste bromsarna och gjorde mer eller mindre misslyckade omkörningsförsök, han är inte ens mogen nog för F2, får motorstopp gång efter annan när han inte klarar av att hantera kopplingen vid starten eller ut från depån, ger Merca honom en F1 sits så kommer det sluta med tårar. 
 
I F3 sprinten fick Beganovic en gratischans med det omvända startordningen att ta en seger, men klantade till det och blev trea, en pallplats är ju bra med han gör ofta enkla misstag, någon F1 styrning lär det aldrig bli för Beganovic del. Lindblad startade racet långt ner i startfältet och hade ingenting med poängstriden att göra, i morgondagens huvudrace startar duon Beganovic-Lindblad från blygsamma startpositioner utanför topp tio, så chansen att ta några poäng är rätt så liten. 
 
Det om racing, media har uppmärksammat ex F1 föraren Ralf Schumachers nya giv, från skruv-mutter till skruv-skruv, jag för min del bryr mig inte om människornas sexuella läggning, men hans grabb har nog haft det kämpigt, farsan har kommit ut som bög och morsan visar upp sina behag för hela världen i Playboy och Onlyfans, skruvat är ordet.  
 
Dagens grid girls skruvar sig inför racet, men de hoppas att mannen i skåpet ståndmässigt ska visa var skåpet ska stå når F1 eliten tar en kukmätning, en bra startposition är inte allt.
 
Amen,..må skruvdragaren vara med er.    
 
       
 
 

Kommentarer :

#1: Anonym

RulleBullen.
Himla bra sammanfattat.

skriven
#2: Staffan

Hur kan Tsunoda köra i F1?
Har han så mycket sponsorer med sig?

skriven

Kommentera inlägget här :