THE RAIN MAN

 
 
Verstappen är en Rain Man på flera olika sätt, idag på Hockenheim på det positiva sättet även om han hade turen på sin sida efter en 360 på det hala underlaget, några andra var inte lika lyckosamma... 
 
 
...Leclercs race slutade i sandfållan...
 
...Bottas race i muren...
 ...Vettel startade racet från ruta 20 och blev tvåa, Hamilton startade racet från ruta 1 och slutade på en elfte plats. Gasly startade från ruta 4, körde på Albon och fick bryta, Kvyat startade från ruta 14 och blev trea i mål, stallkompisen Albon startade från ruta 17 och körde in i mål som sexa osv, det borde bli obligatorisk med sprinkelsystem i F1 på samtliga banor, om inte för racingens bästa så för underhållningens  bästa som var dagens vinnare på Hockenheim.
 
Maken till kaotisk tillställning har man sällan eller aldrig tidigare beskådat  under hybrideran, piruetter och avåkningar, påkörningar och taktiska misstag avlöste varandra på löpande band. Några hade tur med säkerhetsbilen, andra med virtuella säkerhetsbilen och några med depåstrategin. Toppförarna spinnade och åkte av, medelmåttorna spinnade men hade turen med sig och slutade som dagens toppförare, några hade träffat rätt med set up, andra hade missat totalt, några bilar fungerade ypperligt med lite bränsle ombord i slutet av racet, några andra inte alls osv, underhållningsvärdet slog racingen på fingrarna när vädrets makter hade ett finger med i spelet.
 
Nu ska man inte dra några förhastade slutsatser av dagens slutresultat, visst  är det så att några förare trivs bättre på det hala underlaget än andra, men bra resultat i regn kommer i första hand från ett lyckad set up val kryddad med en rejäl dos downforce och bonntur. Det var många piruetter idag, Verstappen, Sainz, Stroll etc, och många avåkningar, Hamilton, Bottas, Hulkenberg etc. Bottas hade chansen att ta in på Hamilton men klantade till det alldeles på egen hand, Hamilton hade chansen att vinna men klantade till det han med, Leclerc gjorde ett enkelt misstag och fick bryta racet samtidigt Versatppen, Stroll och Sainz snurrade men hade turen med sig idag, både toppförare och  köförare kan ha bra och dåliga dagar under varierande väderförhållanden, något som dagens race på Hockenheim åter igen satte fingret på.
 
Man skulle kunna skriva en hel del mer om dagens spektakel på Hockenheim, men jag väljer att avstå på grund av den slumpartade utgången av "racet", mycket underhållning, lite racing relaterad kryddad med  köbildning på depån gav valuta för pengarna, om inte för hela slanten så i allafall för växelpengarna.
 
 
 
Dagens grid girl sammanfattar dagens spektakel på Hockenheim med de klassiska orden från Rain Man:" I´m a very good driver".
 
Amen,..må Rain Mans visdomsord vara med er.      
 
 
    
 
    

Kommentarer :

#1: Albin

Vet någon Vad som hände vid Rai första depåstopp ?
Kändes som det tog lång tid.

skriven
#2: Classe P

Ett race som jag inte somnade till. Helt klart sevärt och spektakulärt. Två Honda på podium, undrar om Zak Brown & co. ångrar sig?

skriven
#3: Anonym

Båda Alfa bilarna är diskade, men varför ?

skriven
#4: Lito

Ha sicket jävla skämt.

Hamilton får 5 sekunder när han kör in i depån på fel ställe, hade han kört runt så hade han torskat bra mycket tid.

Alforna de va nåt med kopplingen vid start, det handlade om millisekunder och de får 30 sekunder.

skriven

Kommentera inlägget här :