SHANGHAI SHUFFLE

 
 
Kinas GP blev en promenadseger för Verstappen, ohotad och totalt överlägsen, VSC och två SC förändrade ingenting för Verstappens del, han gjorde som han ville i en bil som gick som segertåget på räls. För tvån Norris blev VSC- SC ingripanden en present från ovan ur däckslitage synpunkt, däcken orkade hela resan till målflaggan, något som inte har varit en självklarhet för McLarens del i år. Norris själv var överraskad av sitt starka race, i förhand trodde han precis som jag att han skulle bli utskåpad av Ferrari duon, men hans ingenjörer hade prickat rätt med inställningar, något som inte Ferraris ingenjörer lyckades med. Trean Perez kunde inte alls hålla samma tempo som Verstappen, men han har ju inte heller lika skickliga ingenjörer till sitt förfogande, där Verstappens inställningar fungerade till 100% så fungerade Perez inställningar till 70% på sin höjd, så stor är skillnaden mellan en skaplig ingenjör och en riktig bra sådan. Russel slog Hamilton igen, dock räddade den sistnämnda äran genom att köra upp sig till en poängplats från en artonde startruta, men det var mycket gnäll från Lewis genom hela racet, alla gummiblandningar var lika dåliga enligt honom. Alonso backade genom startfältet som väntad, men bjöd bra underhållning i slutet av racet med sina omkörningar med färska däck, stallkompisen Stroll var också på lekhumor när han brakade in i Ricciardo som tvingades bryta racet med trasig golv-diffuser, kanadensaren är en riktig klåpare, det är sorligt att såna stolpskott som Stroll kan köpa sig in i F1. Piastri hamnade långt efter Norris som vanligt, att ta titlarna i F3 och F2 med överlägsen material mot svag motstånd räcker inte långt i F1 där man möter de bästa förarna i likvärdig material. Sista poängen gick till den rörliga chikanen Hulkenberg, bra gjort av honom men någon toppförare har han aldrig varit, det lilla extra saknas hos Hulken. Alpine fungerade lite bättre nu än i det föregående racet, Albons gloria som en kanditat till en sits i ett toppstall bleknar i en dålig bil, Zhou fick mäktiga applåder värda en världsmästare av sin hemmapublik i sin hemstad,och stallkompisen Bottas fick bryta racet när Ferrari PU sade upp kontraktet.
 
Kinas GP blev ingen höjdare, men bakom Verstappen hände en hel del, man får ta det som ramlar ner från Verstappens bord. Någon fajt om titeln blir det inte i år heller, Verstappen kommer ta den lätt i Neweys uberbil, och inte bara i år utan även nästa år, sedan får vi vänta och se vad som händer 2026, det viktigaste 2026 blir inte vem som kör var, utan var hamnar Adrian Newey om han stannar i F1.
 
 
Dagens grid girl förtjänar mäktiga applåder även hon, länge leve grid girls.
 
Amen,..må den iskalla våren ta slut, nu behövs det lite sol och värme.   
 
   
 
   

Kommentarer :

#1: Peppsi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rovanpera-hakkinen-ja-coulthard-vastakkain-ratin-takana-ex-f1-tahtien-naamat-venahtivat-eiko-han-jarruta/8924276?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3A7JZRjPAE_gB6tgVwsEaT27atGJgtcuUQ0Ssmxss45r07lhMeqU8OEKo_aem_AWqfSgCEAV8zZJGGwRKSgOrLjJlbuubY_WNSqk8WlWQNo0Ne6KUhx04XAiLDqa5UAMWw1UBChTieIPcrIC6_399n#gs.7v7khz

skriven
#2: Peter

Har man balansen å kan tända däcken ja du är man en vinare
Men är det inte dags att det är fler däckleverantörer F1
Utan Pirelli orimliga krav å veto

Ha det Brandon

skriven

Kommentera inlägget här :