WHITE LINES LIES

 
 
Kvalet i Lusail blev en Linus över linjen parodi där diverse syndare överskred den heliga vita linjen, Albon och Hulkenberg fick sina snabbaste varv strukna i kval ett, Sainz och Perez i kval två, Norris och Piastri i kval tre, den sistnämnda när han intervjuades i parc ferme för sin förmodade andra plats som till slut blev en sjätteplats istället. Intervjuaren Naomi Schiff i sin tur blev förvånad när Piastri dök upp, hon trodde att hon skulle intervjua Norris vars snabbaste varv ströks lite tidigare, Lando flyttades ner till den tionde rutan. Verstappen tog pole igen i vanlig ordning, Mercedes duon tackade och tog emot när McLaren duon klantade till det, Norris fick ett antal varv strukna under kvalet, rätt så märkligt att en så rutinerat förare gör samma tabbe gång efter annan. Fyran Alonso slog hobbyföraren Stroll med över en sekund i kval ett där kanadicken försvann, han borde packa sina grejer och försvinna från F1 för gott. Leclerc blev femma i en Ferrari som fortfarande saknar aerobalans genom snabba-medelsnabba kurvor, lite för greppig framända gör att "aerobalans punkten" hamnar fel. Alpine duon gjorde ett starkt kval med sina sjunde och åttonde platser liksom Bottas med sin nionde före otursgubben Lando över linjen.Tsunoda slog Lawson, Perez och Sainz kvalade ut sig själva, Albon spöade Sargeant, Hulkenberg gjorde det samma med Magnussen, sist i kvalet kom Zhou som fick stryk med nästan 1,5 sekunder av Bottas i kval ett. 
 
Den här typen av linjehysteri är dålig reklam för F1, racing handlar inte om vita linjer utan att ta sig runt en bana så snabbt som man kan. Nu menar jag inte att man ska kunna tjäna massor med tid genom att köra utanför banan utan att man ska inte räkna centimeter, förarna kan inte se den vita linjen från bilen, man kör inte avsiktligt utanför den, lite sund förnuft från domarnas sida skulle inte skada. 
 
Det om kvalet, jag blir förvånad när F1 fansen år efter år orkar diskutera vem är den bästa föraren i F ettans historia, det pratas om Schumacher, Hamilton och Verstappen, för mig är det en enkel sak, den bästa föraren är den som sitter i den bästa bilen och har en absolut första förare status. Några tycker att Hamilton är bäst, om så är fallet, varför har han inte vunnit ett endaste race på två år? Någon annan tycker att Verstappen är bäst, om så är fallet, varför lyckades Verstappen slå Bottas bara en gång i förarmästerskapet mellan 2017-2020? Om Hamilton och Verstappen nu är så överjordiskt bra förare, så borde de vinna allt oavsett vilket material de sitter i, eller hur? Nej, att förse vissa förare med kultstatus är bara fånigt, F1 är en ren materialsport där stalledningen och sponsorer-marknaden  i förväg väljer vem blir världsmästare, svårare än så är det inte, tror man något annat så har man aldrig lämnat sandlådan utan sitter kvar och leker Hamilton. 
 


Dagens grid girls lämnade sandlådan länge sen, de borde även F1 fansen göra, förarna i F1 är bara ballast.
 
Amen,..må Linus över linjen vara med er.     
 
 
 
    
 
   
 
     

Kommentarer :

#1: Kristofer

Bra beskrivet Brandon, tar mig friheten att citera dig i AB's blogg idag om det är OK på förhand :-)
Gillar din raka syn på F1 och kunskaperna, bra balans mot AB's.

Svar: Det är OK,.kan vara något för vissa av Annas lärjungar som i sina värsta stunder är skapligt självgoda med sin vi vet bäst mentalitet.
Brandon Lee

skriven
#2: Mats

hehe .. gridgirlen till höger skulle nog inte passera obemärkt bland PK-granskarna i media ... ;-)

skriven
#3: Mats

"skapligt självgoda med sin vi vet bäst mentalitet"

hmmm Brandon ... du är ju inte ödmjukheten själv heller i vissa stunder ;-)

Svar: Nej, men jag har inte i mig den arroganta "uber alles" besläktade mupp mentaliteten som vissa ur Anderssons gubbdagis, stora i käften när de gömmer sig bakom sina IP adresser, Hitler Inte så Jugend längre gruppen.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :