FORZA LECLERC

 
 
Leclerc på pole i en Ferrari när Verstappen hamnade på fel sida av den heliga, vita linjen,och fick sitt snabbaste varv stryket, en chans för Leclerc att vinna imorgon? Nja, jag tror att Verstappen tar det ändå, det lilla misstaget av Max gör det hela bara mer intressant när han ska ta sig genom trafiken. Ferrari slog McLaren och Mercedes i kampen om näst bäst, det var intressant att se hur lågt Ferrari kunde köra sin bil på en ojämn bana som COTA, det kanske finns en chans att Ferrari nästa år kan närma sig RBR, men att de skulle komma ikapp och förbi finns inte, samma gäller för Mercedes och McLaren nästa år, nära skjuter ingen hare. Perez fick stryk av Alpine duon Gasly- Ocon, något som knappast förstärker hans chanser att behålla sin RBR sits nästa år, men om han klarar av att ta andra platsen i förarmästerskapet får han nog behålla sin sits, han har ju faktiskt ett kontrakt med RBR för 2024. Perez har fått mycket kritik av Marko, men det sägs att Marko själv sitter löst hos RBR, hans arroganta påhopp börjar bli för mycket för de högsta cheferna hos Red Bull som påstås vilja göra sig av med Marko.
 
Kvalets största överraskning var nog att Alonso försvann redan i kval ett, men AM har tappat mark kontinuerligt för varje racehelg under andra halvåret, det kan hända att budgettaket är nått, man har inte mer pengar kvar att använda till uppdateringar av årets bil. McLaren har båda sina bilar i topp tio inför söndagens race, så AM lär hamna bakom McLaren i konstruktörsmästerskapet i Austin, en kostsam historia som knappast kommer att göra Stroll Sr glad. Stror Strollen har uttalat sig om sonens tilkortakommanden gentemot Alonso som ren otur, det är han nog rätt så ensam om, Lill Strollen borde hitta en ny fritidssysselsättning.
 
Hur det gick i kampen under kvalet mot stallkompisen i "likvärdig material" hos de olika stallen går att läsa på bilden här ovan, hur likvärdig materialet sedan är i verkligheten är en helt annan sak. Redan i matarserier som F4 och F3 existerar inget "likvärdig material", man får det man betalar för, den med högsta budgeten får de bästa motorerna och de bästa ingenjörerna. Till och med Stroll Jr lyckades knipa titlar i matarserier när Stroll Sr matade in pengar hos Prema vars bilar brukar kamma hem titlar i matarserier, racing är en materialsport där den bästa föraren inte alltid vinner. Även förarens marknads-PR värde räknas in, det är inte populärt hos stall ledningen om en nykomling spöar mästaren, något som till exempel Häkkinen fick erfara när han var fräck nog att kvala ut Senna i sitt första kval i en McLaren, Mika fick veta sin plats, så fungerar proffsidrotten, pengar styr precis allt. Att pengarna styr blev påtagligt när FIA gjorde gällande, att bötesbeloppet för regelbrott ska höjas från några tiotusen till några miljoner när förarna klantar till det. Förarna med Hamilton i spetsen protesterade givetvis, mycket vill ha mer när man gömmer sig i ett skatteparadis för skattesmitare som Monaco, har man råd med att köra i F1 bör man ha råd med att betala böter efter inkomsten, några miljoner är ingenting för en som Hamilton.
 
Nog om pengar och "likvärdig material", vilka kommer hamna på podium på söndag? Jag tippar att Verstappen vinner före Leclerc och Norris, sprint spektaklet bryr jag mig inte om, man kastar inte bort en lördag kväll-natt på sånt pajaseri.
 
Dagens grid girls kör med hatten på, fattas bara annat när man befinner sig i Texas.
 
Amen,..må ni rulla hatt hela natten lång.   
 
    
 
      

Kommentarer :

#1: Fricco

Är det bara jag som tycker att sprinthelgen suger? Hela mitt intresse för att kolla liksom bara dör....

skriven
#2: Peter

Så sant Brandon
Snart så kommer facit .
Ha det .

skriven

Kommentera inlägget här :