MIAMI MASSACRE

 
Från Baku till Miami, från tusen och en natt till Taliban Disneyland, 19 långsamma kurvor och 3 raksträckor, kan det bli bättre än så? Det kan det, men den dynamiska clownduon FIA&LM håller fast vid sin nya linje, mer show-mindre racing när klassiska banor försvinner till förmån  Musse Pigg trams, Las Vegas nästa när Spa är på väg att dumpas i den nya, sköna F1 världen. Hur mycket arrangörerna måste betala till den dynamiska clownduon FIA&LM varierar i den nya, sköna F1 världen, men fattiga banägare från den gamla, inte så sköna F1 världen ligger löst i konkurrensen med sina klassiska skapelser när F1 pengacirkusen rullar vidare hela vägen från Spa till Las Vegas. Så, hur stor är chansen för ett underhållande race i Taliban Disneyland? Inte så värst stor, det finns två ställen på banan där man kan testa sina omkörnings färdigheter, kurva 17 och kurva 11, resten av banan används till följa John paradåkning när man massakerar andemeningen med  racing i utbyte mot "happening" i en sann amerikansk show must go on anda.
 
Taliban Disneyland är banan lagom, lagom med traction, bromsslitage, greppnivå och köbildning kryddad med risk för åskskurar som leder till oönskade närkontakter med muren, med andra ord, lite Indycar 2.0 över det hela när F1 blir våldtagen av amerikansk "racingkultur".
 
Till i år har man lovat riktigt vatten till "småbåts hamnen", äkta vara på jänkarmaner, man kan ta en tvåmeters kryssning med kaptenmössan i handen utan flytväst och skepparkrans till tonerna av F ettans svanesång när FIA-LM går ut med en stormvarning för den gamla, icke så sköna F1 världen. Så, kommer RBR rensa bordet igen på samma sätt som senast i Baku? Utan tvekan om nu inte vädrets makter ställer till det, samarbetet mellan det mekaniska och aerodynamiska greppet är fenomenalt i Neweys skapelse, Newey som nu har förlängt sitt kontrakt med RBR, och har därmed släckt hoppet hos konkurrenterna att komma ikapp RBR inom de närmaste åren. Mercedes i sin tur har bestämt sig för lite copy cat verksamhet, de ska  kopiera RBRs hjulupphängningar i hopp om att få fram en bil som klarar av att hålla konstant rideheight under acceleration och inbromsning,  genom kurvor och rakt fram. Bra tänkt, men de glömmer en väsentlig sak, nämligen att magin hos RBR inte enbart sitter i hjulupphängningen, utan i ett samarbete mellan det mekaniska och aerodynamiska greppet, det är det som gör att RBR alltid håller en konstant som likväl optimal rideheight överallt på banan. Givetvis kommer Merca även med ett nytt aeropaket, men att kopera Neweys aerodesign till en bil vars grunddesign helt skiljer sig från RBRs dito blir inte lätt, Merca kommer få nöja sig med en tillfällig lösning i år för att rädda vad räddas kan och sikta sig in på nästa år med en riktig RBR kopia. Det om Mercedes copy cat planer, AR och Bottas har inte haft lätt under de senaste racen, två gånger i rad har stackars Bottas fallit offer för andras attacker som har resulterat i en skadeskjuten diffuser. I Baku hade Albon lite bråttom, han försökte passera Piastri på insidan, de två hade kontakt, Piastri gled ut och knuffade Bottas mot muren, Valtteri tappade fart och blev påkörd bakifrån av Magnussen, diffusern fick en smäll och greppet bak försvann, överstyrt på en stadsbana är lika med racet över, AR borde ha tagit in Bottas. Ifjol gick bra för Bottas i Miami, man får väl hoppas på att han slipper en skadad diffuser den här gången, att snurra runt i en skadad bil är ingen höjdare.
 
Det om Miami och lite annat, i Sverige tycks F1 intresset dala, Blomqvist blogg har gått i graven och Anderssons liknar numera mest "Hänt i Veckan", en utveckling som följer FIA&LM linjen i den nya, sköna F1 världen där twitterskvaller kolliderar med instagramlögner när F1 influencer med ballongläppar och silikontuttar håller hov i Only Fans,..fascinerande. 
 
Dagens grid girls är i linje med den gamla, icke så sköna F1 världen, de är inte rumsrena numera i den nya sköna F1 PK världen där många race körs i länder med höga moraliska värderingar, visar man tuttarna blir man av med huvudet.
 
Amen,..må F ettans höga, moraliska värderingar vara med er.   
 
            
 
        
 
   
 
 
'     

Kommentarer :

#1: Björne

Ja vad ska man säga?

Artificiella småbåtshamnar, konstgjorda banor och annat trams hör ju inte hemma i F1.
Att intresset dalar är ju inte så konstigt när dom ska göra om F1 till en kommersiell Cirkus som visas upp runtom i världen
där man bara räknar "bucks" och kallar det för att ta F1 till framtiden med nya regler, t.ex

Citat från LM bossen själv:
"Vi kan vänta oss nya regler till F1 fortare än vad vi hade trott – och då handlar det inte om bilarna utan om tävlingshelgen"
Jag vill kämpa för att det alltid ska vara någonting som betyder något för mästerskapet.
Vi kommer att ta upp frågan när F1-kommissionen har sitt nästa möte, fansen, arrangören, alla vill ha det.
säger Domenicali i en lång intervju med den italienska tidningen ”Corriere della Serra”

Man kan ju fråga sig vilka "ALLA" är förutom LM där penningpungen bara ska bli fetare.

Ha det gott alla F1 fans

skriven
#2: Tomi

Gott med nya inlägg alltid trevligt!
Tittar faktiskt inte längre som bara för nåt år sen för mycket skit i cirkusen lite som vad norska laxodlingar gör för biologisk mångfald och folk äter och är glada. Tittar nu mest när det är Spa, Silverstone, Cota som faktiskt är en bra ny bana osv ....för många tråkiga banor och ett reglemente som skurit ballarna av F1 gör det alltmer ointressant...ändå kul att läsa din blogg ...fortsätt trots att det hela är blandat med mycket skit nuförtiden...ha det gott..

skriven
#3: BoGGe

Ja man undrar hur F1 tänkt leva vidare när de äldre slutar titta på skiten. Jag har följt det slaviskt sen 96-97 men har sen förra sommaren slutat se live och tankar hem loppen i efterhand och sen tittar igenom de mest intressanta händelserna i loppet. (vilket tar max 20min). 95% av alla omkörningar idag är ju pga DRS.

Svar: DRS är en skitgrej, FIA missade när de inte vågade släppa fram riktiga ground effect bilar med active ride, med såna kunde man göra omkörningar även genom snabba kurvor. Ha det.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :