RED BULL GIVES YOU WINGS

 
 
Årets första kval är avverkat, RBR börjarde 2023 på samma sätt de avslutade 2022, att vara bäst när det verkligen gäller. Efter tre dagars testverksamhet följd av fri träning var samtliga kvällstidning experter rörande eniga om att Alonso i sin AM skulle ta pole, men i praktiken händer sådant bara i kvällstidning experternas fantasivärld, de som kan något om F1 vet bättre, showvarv är showvarv, vi har sett såna tidigare från Alonso när han rattade Renault. Max gjorde processen kort med motståndet även om Sergio kom nära, sedan följde Ferrari duon som förväntat med Leclerc i spetsen, och Alonso som femma före Mercedes duon där Russel var snäppet vassare än Hamilton. En skadeskjuten Stroll blev åtta slagen med 0,5 sekunder av Alonso, Ocon nia och Hulkenberg som inte fick någon tid i kval tre tia.
 
Norris lyckades med konststycket att ta elfte rutan i en nästan okörbar McLaren före AR duon Bottas-Zhou, Tsunoda blev bäst hos AT med sin fjortonde ruta, Albon slog sin nya stallkompis Sargeant med två tiondelar, Magnussen fick stryk av Hulken med hela sju tiondelar, Piastri av Norris med fem, De Vries med sju av Tsunoda, och Gasly med sex av Ocon.
 
Så, vad kan man läsa av årets första kval? Inte mycket, banan i Bahrain säger inte mycket om det som komma skall, de bilar som går bra där behöver inte alls göra det på en bana som kräver mer av bilen, Sakhir är en simpel bana där man kan nå bra resultat i en bil som är snabb rakt fram. RBR var snabba i kval och kommer att vara ännu snabbare i race, Ferrari var inte långt efter men har problem med däckslitage i racetrim.  AM gjorde bra racesim, hur bra den är i trafik återstår att se, och Mercedes såg ut på ett ungefär som den gjorde i slutet av förra året, dock med lite "lösare" bakända. Alpine ligger en bit efter AM i kvalpace, men lär ligga lite närmare i race dito, och Hulken gjorde ett bra kval men lär falla tillbaka i racet. Norris klämde ur allt och lite till ur McLaren liket, och AR tappade lite fart i kval med svalare bantemperaturer, men har under tester visat upp bra racepace. Williams duon tog en femtonde och en sextonde ruta, mest tack vare att Magnussen hade en dålig dag liksom Gasly, och att två nykomlingar form av  Piastri och De Vries visade nybörjartakter. Av de som är nya för året lyckades Hulken över förväntan liksom Sargeant, den överhaussade Piastri fick ordentligt med stryk av Norris liksom De Vries av Tsunoda, men sånt får man räkna med, det tar lite tid att få upp farten om man inte är en supertalang. 
 
Det om kvalet, det är lite tråkigt att F1 som sport har så få följare i Sverige, kikar man in hos de få F1 bloggar som finns, så får man klart för sig att det är bara en handfull bloggbesökare som skriver alla kommentarer, en del tusentals. Blomqvist blogg har införlivats i TV-Expressen, det mesta som skrivs är på engelska av en britt som har bosatt sig i Sverige, och det är en handfull die hard Blomqvist fans som står för alla kommentarer. Hos klippa och klistra journalisten Andersson finns en gubbdagis, där  en handfull individer ryggdunkar varandra så att revbenen bågnar. Kommentarerna tycks för det mesta handla om allt annat förutom F1, PK andan blommar liksom självgodheten även om SD spöket finns i kulisserna när man diskuterar prostata och hemorrojder, anemisk är ordet för F ettans framtid i Sverige. Nu har jag säkert gjort några av de ovannämnda F1 fansen upprörda, vilka åsikter de än levererar sinsimellan angående mig, så kan de inte låta bli att läsa min blogg, rätt så roande för min del, men det klart, någonstans måste man ju hitta lite vettig information istället för all nonsens som kvällstidning experterna klämmer ur sig. 
 
Dagens grid girls hälsar till alla PK simulanter, spänn inte PK ringmuskeln hela tiden så blir livet mycket roligare att leva. 
 
Amen,..må PK ringmuskeln vara med er.     
 
          
 
       
 
       
 
 
       

Kommentarer :

#1: Mats

"Hos klippa och klistra journalisten Andersson finns en gubbdagis, där en handfull individer ryggdunkar varandra så att revbenen bågnar. Kommentarerna tycks för det mesta handla om allt annat förutom F1, PK andan blommar liksom självgodheten även om SD spöket finns i kulisserna när man diskuterar prostata och hemorrojder, anemisk är ordet för F ettans framtid i Sverige."

Hehe ord och inga visor Brandon.
Men du, det kan vara ganska kul på Annas blogg när det spånas om allt möjligt och omöjligt i livet. Det behöver inte vara gravallvarligt och 100% faktaspeckat bara för att spånar kring F1. Som Monthy Python en gång sa:
"Always lock on the Bright side of the life"
Relax Brandon, i morgon är det premiärrejs 2023 😎

Svar: Ja, gubbarna har nog roligt som fan, inte mig emot, jag är mest orolig fört återväxten bland de svenska F1 fansen, många försvann när Mackan lämnade F1, de som lockades till F1 av Netflix DTS kommer inte stanna när de upptäcker att F1 är inte alls så som det framställs av Netflix,.lite som Netflix viking serie där vikingar använder surfbräda..;-) Ha det Mats.
Brandon Lee

skriven
#2: Mikael

Tjena,läser bara din blogg. Du verkar vara den enda som vet vad det handlar om,så less på den här Netflix fjanteriet.
Det handlar inte så mycket om formel 1 nuförtiden,det som händer utanför banan verkar mer intressant.
Eftersom jag är hänvisad till Viasat så måste titta där,men jag börjar titta 1 minut innan eftersom jag inte orkar lyssna på dderas analyser. Det verkar ha gått inflation i att analysera,en timme före och en timme efter.Endast intresserad av racet,har kollat på F1 sedan början på 70:talet.
Micke Andersson

Svar: Netflix är bara ute efter att tjäna pengar, de jobbar tillsammans med Liberty Media som också vill tjäna pengar, sporten kommer i andra hand. Viasat har en intressant prissättning, i Norge kostar det 68 euro per månad att kika på F1 med Viaplay, i Danmark 67 euro, i Sverige 49 euro, i Finland 45 euro, men till exempel i Nederländerna kostar det bara 15 euro och i Estland 10 euro, det vill säga, de tar ett överpris bland annat i Sverige bara för att de kan, giriga jävlar. Jag har F1 TV pro, kostar 108 euro per år, skulle aldrig betala 49 euro per månad för Viaplay. Ha det bra Micke och tack för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#3: Johan

Jag kör på F1 tv med, funkar kanon och mycket bättre än Viaplay i alla avseenden

skriven
#4: Spelwilly

Jag har följt din blogg sedan den startades och har uppskattat dina tekniska utlägg och förklaringar. Denna begriper jag dock inte, ett referat om hur det varit på träningar och kval som vi redan vet om. Dessutom dissa de få publika f1 sidor som finns samtidigt som man dissar att det finns för få får jag inte ihop. Blomman och Anna försöker att fånga intresse för att fortsätta publicera F1 i media. Tar vi bort dem så är det ännu tommare med läsbart material. Klipp och klistra förekommer men även direktkontakt med förare, team och legender. Det ska man inte förakta.

Svar: Alla har inte möjligheten eller tid över att se träningar och kval, om du någon gång läser på annat håll än hos Andersson så hittar du rätt så många som gör samma sak som jag. Att "dissa" får stå för dig som ömmar för inhemska skribenter, jag tycker helt enkelt att deras bloggar inte håller måttet, Janne skriver knappt något, Anderssons klippa och klistra artiklar går att läsa på originalspråket på annat håll, jag "dissar" inte publika F1 sidor, men tycker att i de här fallen lämnar innehållet en hel del övrigt att önska. Vilka "direktkontakter" med förare, team och legender du syftar på får jag inte ihop, men jag kanske inte klarar av att se skogen för alla träd.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :