GEFELICITREED VERSTAPPEN

 
Verstappen i en RBR på Zandvoort brukar vara lika med pole, så även idag, fem tiondelar ner till tvån Norris på en kort bana som Zandvoort är en evighet. Kvalet på Zandvoort blev en intressant historia ur set up aspekt, några ville vara snabba rakt fram, några andra prioriterade att vara snabba genom kurvpartier, några hade inställningar för en blöt bana, andra mer åt det torra hållet, några hade satsat på kval set up, andra på race set up och så vidare.  RBR körde med en "över ett varv" set up som fungerar både på en blöt och en torr bana, i kval och i race. McLaren hade en mer kvalinriktad set up med tyngdpunkten på hög toppfart liksom Williams, Mercedes var inne på samma linje som RBR liksom AM, och Ferrari saknar grepp oavsett vilken set up man väljer. Alpine hittade ingen fungerande set up, Ocon försvann redan i kval ett och Gasly i kval två, AR har en bil som enbart trivs i höga bantemperaturer, HAAS tappar mark på mittfältet undan för undan och AT har en bil som de inte själv begriper sig på, ibland fungerar den rätt så hyggligt, ibland inte alls.
 
Kvalets stora förlorare blev Hamilton som fastnade i trafik och försvann i kval två, mycket gnäll från Hamilton, Stroll var i vägen liksom Alonso plus några till, som vanligt med andra ord, själv gör han aldrig några misstag enligt sig själv. Helgens nykomling Lawson fick en svettig debut på en blöt bana i en svårkörd bil, och blev slagen av Tsunoda med 1,6 sekunder, racet lär bli en ännu mer svettig upplevelse i morgon med ömsom regn, ömsom sol, en upptorkande bana är inte att leka med.
 
Leclerc blev en av de som fick erfara det när han satte sin Ferrari i muren på en upptorkande bana...
 
...liksom Sergeant...
 
...Piastri och Ricciardo gjorde en helaustraliensk murinspektion redan igår, lite märkligt att en förare med Ricciardos rutin inte hade sinnesnärvaro nog att släppa ratten innan han slog i muren, nybörjartabben belönades med brutna ben i mellanhanden, kan vara dags för Ricciardo att tacka för sig och börja odla bananer i Queensland. En annan förare som borde fundera över sin framtid är Bottas, vars motivation som F1 förare numera lämnar en hel del övrigt att önska.Näst sist med endast nykomlingen Lawson bakom sig, saknar man motivation som förare så bör man satsa på det som roar en, i Bottas fall att spexa i social media, det finns ett antal unga, hungriga förare som mer än gärna  vill visa sig på den styva linan när Audi tar över efter Alfa Romeo.   
 
Racet i morgon lär bli en intressant uppgörelse med tanke på vädret och det varierande valet av set up, torkar banan upp gynnas vissa av det, om banan förblir blöt gynnas några andra. En upptorkande bana brukar bjuda på intressanta race, vi får väl hoppas på att så blir fallet även i morgon trots det att det är svårt att ta sig förbi på Zandvoort.
 
Dagens grid girl är redo för både sol och regn liksom allsång på Skansen publiken på Zandvoort, rena barnkalaset på sina håll, liknar på något sätt pajaseriet i Indy 500 med hamburgare , glass och blöjbyten.
 
Amen,..må barnkalaset på Zandvoort vara med er.   
 
     
 
 
 
  
 
 

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

Bottas tjänar väl fortfarande riktigt bra med deg tror jag att jag läste någonstans. Så han kommer nog kämpa på ett tag till. Ricciardo såg att Checco var av och siktade direkt mot honom. Alldeles för sent insåg han att det inte var Checco men då var det försent och han kunde inte släppa sitt krampaktiga grepp om ratten 🤣

skriven
#2: Tomi

Tjena...vet inte vad man skall tycka om banan men som förare är den iaf lite annorlunda och därmed tycker säkert en del att den är kul. Undrar hur långt ifrån en hållbar gräns av vad motorn tål i längden Red Bull är egentligen? Tror inte att de maxar speciellt ofta...
Ja Bottas rosar inte marknaden direkt tycker inte att underbarnet framtidslöftet osv Leclerc heller har gjort det på länge jämfört med Sainz. Tycker faktiskt att nästan mest imponerande är att Alonso har sån hunger kvar....
Ha det gott tack för en bra blogg som vanligt...

skriven

Kommentera inlägget här :