REALITY CHECK

 
Det sägs att brott lönar sig inte...
 
...men i F1 gör det i allra högsta grad, det är bara att fixa fram en rödflagg situation under  kvalet så kan det bära långt i kval och i race, grattis Russel, pole-vinst-vinst.
 
 
Jag efterlyste bra racing utan korkade påkörningar, men så blev det inte, Ricciardo startade påkörningsfesten redan på första varvet när han tog ut både sig själv och Magnussen ur racet..
 
...stallkompisen Norris ville inte vara sämre och skickade Leclerc...
 
...in i muren, Leclerc kunde fortsätta racet efter ett depåbesök, Norris blev tvungen att bryta.
 
Verstappen tog en lucka som inte existerade, Hamilton passade på att betala tillbaka för gamla synder, britten kunde fortsätta racet utan ett depåbesök, Verstappen inte.
 
Brasiliens GP blev en brutal "reality check" för F1 fansen, något som ledde till ett antal upprörda kommentarer på diverse håll, och då inte minst på grund av Verstappens vägran att lyda  stallorder, och släppa förbi Perez för att hjälpa mexikanaren i jakten på en andra plats i årets förarmästerskap. Jag personligen gillar inte stallorder åt något håll,om en förare vill klättra i rangordningen i mästerskapet,så bör han fixa det själv ute på banan, inte via stallorder, F1 ska handla om racing, inte om stallpolitisk maktspel. Nu  har ju Max årets titel redan fixat och klart, så han kunde ha lyssnat stallorder och släppt förbi Perez, men F1 handlar inte om fair play, har aldrig gjort det och kommer aldrig att göra det. Perez är inte ett dugg bättre än Verstappen när det gäller att ta för sig om tillfället dyker upp, som det gjorde i Monaco där Perez satte sin bil i räcket för att skapa en rödflaggsituation under kvalet, Perez tjänade på det, Verstappen förlorade på det. Visst har Perez gjort sitt jobb som en lydig hjälpryttare, och har därmed varit en betydelsefull kugge i maskineriet som har hjälpt Verstappen till två raka VM titlar, men han har inte gjort det på grund av osjälviskhet utan på grund av att han har fått bra betalt för att göra det, och på grund av att hans status i stallet är noggrant formulerad i hans kontrakt. Jag har en viss förståelse för Perez upproriska utlåtanden angående Verstappens vägran att lyda stallorder, "där visade han vem han egentligen är" , men hans rebell attityd är bara spel för galleriet liksom stallets utlåtanden om hur Verstappen måste lyda stallorder. Alla inblandade vet vem som är stjärnan i stallet och det är inte Perez, han kan ersättas när som helst, det finns ett antal förare som är minst lika bra som mexikanaren. Ricciardo gillar bilar med en stark framända som RBR har, han blir ledig efter årets säsong och lär nöja sig med att agera hjälpryttare åt Verstappen, så Perez får passa sig att inte vara alltför frispråkig, han är inte av VM titel material utan bara en duktig förare som lätt kan ersättas med en annan duktig förare. 
 
Så, har jag helt plötsligt blivit en Verstappen fanboy? Inte alls, förare i F1 är bara ballast för mig, jag försöker bara lyfta fram verkligheten bakom den glittrande Netflix fasaden i F1 där stora egon och stora pengar dansar tango, pengarna för och förarna följer.Så, som sagt var, F1 handlar inte om fair play utan fixade mästare som säljer biljetter och lockar till sig sponsorer, och om FIA och dess korrupta gubbar som blir rövknullade av Armco slantar. Det är bara att glömma det sportsliga sidan av sporten som inte existerar i verkligheten utan att bli alltför upprörd, och  ta F1 för vad det är, en cirkus där förarna agerar clowner och där cirkusdirektören heter Mr Moneymaker.
 
Dagens grid girls tvingades lämna Cirkus F1, inte på grund av att de inte skötte sitt jobb utan på grund av några hycklare, dem saknar inte F1, de har det bra i MotoGP.
 
Amen,..må F ettans overkliga verklighet vara med er.     
 
     
 
    

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

Jag förstår helt hur du resonerar men håller inte med. En förare kan aldrig bli större än stallet och ska lyda order. Det spelar ingen roll om det är fair play eller inte stallet betalar din lön och det är stallchefens uppgift att se till att de reglerna följs. Verstappen måste sättas på plats ordentligt av Horner nu efteråt för att visa vem som det är som bestämmer. Annars kan han lika gärna gå och Jos ta över och driva det som Verstappen racing. Det finns faktiskt en svensk ledare som trots sitt värmländska lugn var en mästare på att få till och med den mest bortskämda snorunge till fotbollsspelare att förstå vad som gällde. Min favorit är när han petar Bokic efter att han ställt till ett jäkla hallabaloo i omklädningsrummet efter att ha fått fel storlek på sin matchtröja. Svennis fick situationen förklaras efter att ha kallats in och svarade efter två sekunders betänketid,nämen vad synd. Om tröjan är för liten kan du ju inte spela och strök han från startuppstälkningen. Bokic vågade därefter aldrig ifrågasätta Svennis igen. Men du pratar något helt annat kommer du säkert argumentera nu. Det är en jäkla skillnad. Nej det är inte det. Det är precis samma principer. Ingen är oersättlig inte ens Verstappen och om det här leder till att RB missar sin första chans att bli etta/tvåa i föraemästerskapet är det ett praktfiasko. Dessutom är Perez nu fed up och kommer inte hjälpa till oavsett vad som står i ett kontrakt. Vilket kan stjälpa även nästa år. Dessutom är folk faktiskt förbannade ute på nätet. Inte bara i Annas eller Jannes blogg från soffexperna i detta land som även jag är en del av. Nej det faktiskt vartän man än letar. All reklam är bra reklam sägs det men här har det faktiskt stjälpt mer än hjälpt.

Svar: Mmm, folk är förbannade men såna som Verstappen bryr sig inte om det, plus att han är medveten om att en förare av Perez kapacitet räcker inte till att kamma hem en VM titel. Starka ledarfigurer är bra att ha, men hos RBR är ledarna lika med deras stora stjärna, skitstövlar med andra ord, så de gillar att ha en skitstövel som förare oavsett vad fansen och media tycker. Verstappen är inte ensam om att vara en skitstövel, Schumacher var det liksom Senna och Prost, enda skillnaden är att Verstappen inte ens försöker dölja det. Ha det Magnus.
Brandon Lee

skriven
#2: Krister

Lite bort från ämnet i ditt ovanstående inlägg Brandon, men kan inte låta bli att fundera över det här med att Hulkenberg verkar vara aktuell för Haas. Om jag minns rätt så hade väl "Hulken" och Kevin ett intressant meningsutbyte i Ungern 2017? "Suck my b***s, honey" är ju numera bevingade ord från Kevin. Möttes ju med konstaterandet att "he is just being an a**hole" från Hulkenberg. Förvisso längesedan, men kan ju bli en tämligen dynamisk duo hos Haas.😁

Bra blogg Brandon.

Svar: Vi får väl hoppas att snubbarna har glömt sina hårda ord och kan samarbeta utan att kasta skit på varandra, jag tror att de kommer funka bra, de är ju trots allt vuxna snubbar, inte några 20 åringar. Kul om du gillar min blogg,.ha det bra Krister.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :