NECESSARILY EQUIVALENT SENTENCES

 
 
På fredag var det kramkalas hos HAAS när Magnussen med mycket tur och skicklighet tog pole assisterad av Russel som gjorde en Schumacher, britten parkerade vid en lämplig tidpunkt ute på banan efter en avåkning för att tvinga fram en rödflagg, och kunde därmed försäkra sig en tredje startruta till lördagens sprint race.
 
 
I sprintracet gick det ännu bättre för Boy George tack vare RBRs taktiska misstag när de valde medium istället för mjuka för Verstappen, Max hade stora problem genom långsamma kurvor och klagade över högt däckslitage, med andra ord, RBR måste ha missat med inställningar eller har chansat på ett blött race. Nu är ju inte allt förlorat för RBR inför dagens race, det finns vissa möjligheter att justera balansen och en fulltankad bil med mjuka däck beter sig annorlunda jämfört med en lätt bil med medium, Mercedes kan få problem med en bil som bottnar med mycket bränsle ombord, vädret kan spela ett spratt  och så vidare.
 
Redan under fredagens kval gjorde några stall bort sig, däribland Ferrari och AR som väntade för länge innan de bytte till slicks, förarna fick för få varv på sig att få upp däcktemperaturen, och när sedan Russel gjorde en Schumacher och regnet gjorde en comeback var chansen borta att förbättra sin varvtid. I sprintracet var det några andra som gjorde bort sig, Ocon var ihop med Alonso och förstörde racet för båda två, Stroll försökte knuffa ut Vettel från banan och så vidare, allt som oftast är det samma förare som är inblandade i dessa dumheter, något som stallchefer inte alls uppskattar, Alpine hade en bra chans till framskjutna placeringar i sprintracet, det blir intressant att se hur Ocon kommer att klara av att samarbeta med Gasly.
 
En del gillar konceptet med sprintrace, jag gör det inte, kan inte se det fina med ett dubbelkval, att överhuvudtaget kalla spektaklet sprintrace för ett race är löjeväckande, det är bättre att kalla spektaklet för vad det är, ett 24 varvs kval. Jag ser inte heller det fina med att man år efter år ökar antalet av race, det vore bättre att öka antalet av stall istället, FIAs sätt att blockera möjligheten för nya stall att etablera sig i F1 är rätt så märklig. Andretti är inte välkommen trots det att LM äger ruljansen samtidigt som man ökar antalet race i USA, vad har HAAS som inte Andretti har? Det är samma sak med motorleverantörer, FIA säger sig vilja ha fler i F1, men tillåter inte fri etablering utan försöker plocka ut russin ur kakan genom att själv välja vilka som är lämpliga kanditater. Hela proceduren luktar mutor och gränslös girighet, FIA, FiFa eller Fis,det är  samma skit i olika förpackningar med genomkorrupta, pengakåta  gamla gubbar.
 
Nog om giriga,genomruttna gubbar, vem kommer vinna dagens race? Jag tror att Verstappen tar det, Mercedes fungerade bra med lite bränsle och mjuka däck, men med vissa justeringar, mjuka däck och en fulltankad bil lär RBR bli fit for fight igen, Verstappen vinner före Hamilton med Leclerc som trea.  
 
Dagens grid girls bry sig inte om vem som vinner, det räcker bra med ett spännade race med många ärliga fajter utan korkade påkörningar.
 
Amen,..må djävulen ta alla korrupta, penningkåta mutkolvar.     
 
      
 
 
 
        

Kommentarer :

#1: Eric

Jag får som inte ihop det, träning 1, kval, träning 2. Vad gör man på träning 2? Bilen är ju i parc ferme?

Tack och lov så höjde dom poängsättningen som var ett rent skämt tidigare, top 3 hade något att köra om.

Ocon känns verkligen som ett rövhål, jag tror att han är anledningen till Alonsos stallbyte. Att han och Gasly skulle gå ihop bra ihop är ju ren utopi.

Tack för att du håller bloggen vid liv, det är väldigt uppskattat.

Svar: Det är en konstig grej de har hittat på, en grej som enligt min mening inte gör racehelgen bättre på något sätt. Ocon är nog svår att jobba ihop med, han tycks inte komma överens med någon utan spelar en sårad primadonna hela tiden,.en del är såna. Ha det fint Eric och tack själv för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#2: Mats

Brandon!
Du som har lite koll, varför varför varför har F1 inte infört den självklara regeln att om man orsakar en rödflagg i kvalet så fråntas man sina bästa varv, precis som det är i Indy?
Då är det slutet med det här tramset att skaffa sig själv fördelar när man leder ett kval.

Svar: Den som visste, jag tycker själv att man borde bli av med sitt snabbaste varv om man har utnyttjat en rödflagg situation, men det kanske kommer även i F1 inom kort eftersom det finns ett missnöje med det nuvarande regelverket. Ha det Mats.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :