MONZA MIMICS

 
Jag har varit upptagen av livet under helgen så jag hade inte tid att blogga, men här följer en ultrakort sammanfattning av Monza. McLaren förarna tog ett-två med både tur och skicklighet, Mercedes PU, lyckat  set up med gott om traction ut ur kurvor och VM toppduon som försvann bäddade för en McLaren dubbel, liksom Bottas motorbyte. Det var ett tag sen Ricciardo kunde fira en seger med fotsvett och bubbeldricka, Norris och McLarens stallchef tog några klunkar ur Ricciardos doja, men Bottas tackade nej till djungeldrinken vänligt men bestämt, klokt av Valtteri.
 
McLarens dubbel innebär att de passerade Ferrari i jakten på en tredje plats i konstruktörs VM, en fjärde plats för Leclerc och en sjätte plats för Sainz gjorde ingen tifosi glad. Perez korsade mållinjen på en tredje plats, men flyttades ner till en femte plats  på grund av ett 5 sekunders straff, Stroll blev bäst hos AM med sin sjunde plats i mål, Alonso slutade som åtta, Russel nia, och den sista poängen gick till Ocon.
 
Latifi hängde med bra i Russels tempo men blev utan poäng som elva, Vettel hittade aldrig farten och slutade på en tolfte plats i mål, Giovinazzi hade något bra på gång tills han förivrade sig och hamnade utanför banan, en trettonde plats i mål försträkte inte hans chanser att behålla sin sits hos AR nästa år. Kubica blev fjortonde och näst sist i mål före Schumacher, Mazepin, Hamilton, Verstappen, Gasly och Tsunoda bröt racet.
 
  
McLarens dubbel i all ära, men loppets stora samtalsämne blev sammanstötningen mellan Verstappen och Hamilton i första kurvan. Verstappen fick en tre platsers nedflyttning på startgriden till nästa race i Ryssland, och Hamilton fick huvudvärk, ont i nacken och kunde behålla huvudet tack vare Halo. Så, vad tycker jag om Verstappens och Hamiltons sammanstötning?  För mig såg det ut som en race incident, ingen ville vika sig och lämna plats. Verstappen tycks ha anammat Schumachers "om jag inte kan ta ledningen så knuffar jag av den andra från banan" filosofin, Hamilton i sin tur använder samma metoder som han använde mot Rosberg och lämnar ingen plats alls, då slutar det hela som det gjorde på Monza, nu är det bara att vänta och se när det händer igen, kampen om årets VM titel ser ut att bli en riktigt smutsig affär.
 
Det om racet och fula knep, många tyckte att Ricciardo svarade för den bästa prestationen på Monza, men för mig var det Bottas...
 
...han tog pole, vann sprintracet och körde sig upp från en nittonde plats till en tredje plats i racet. Valtteri var klart snabbare än Lewis under hela racehelgen, och visade för samtliga "experter" inklusive soffaexperter i Sverige att när han får fritt fram att köra om det, så håller han världsklass som förare, snabb i kval, snabb i race, fina omkörningar och inga som helst problem med att ta sig upp genom startfältet i racet, det enda som bromsade framfarten i slutet av racet var behovet att spara på bränsle.
 
Det om F1, även svenskduon Ericsson-Rosenqvist har varit i farten i Indycar under helgen, Felix slutade på en sjätte plats i mål, Ericsson på sjunde, racet vanns av spanjoren Alex Palou som även leder Indy mästerskapet med sina 477 poäng. Så, hur många av er vet något om Palou, om hans kapacitet som förare? Inte många antar jag, snubben hade följande resultat i europeisk racing innan han flyttade till USA: GP 3, 10 2015, 15 2016, 10 i V8 3,5 series 2017, 7 i F3 2018 osv, med andra ord, ingen storfräsare direkt om vi säger så, men i Indycar räcker han till att kriga om titeln. Om det beror på bilen, Alex eller nivån på de andra förarna i serien låter jag vara osagt, var och en får dra sina egna slutsatser, men det sägs att statistiken aldrig ljuger, fakta är fakta.
 
Dagens grid girls ser framemot nästa race i Ryssland där Bottas brukar vara snabb, det blir intressant att se huruvida han får fria tyglar att köra om det.
 
Amen,..må statistiken vara med er.       
 
    
 
   
 
   

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

Still i rise står det väl på Lewis hjälm. Frågan är dock om han verkligen hade ställt sig upp i dag utan Halon. Andra gången på kort tid den räddar en förares liv nu. I övrigt håller jag med till fullo. Verstappen verkar aldrig lära sig utan prejar folk fortfarande till höger och vänster för att sedan hänvisa till att han inte gavs någon plats. Hans körstil har nu skickat han själv in i muren och nästan haft ihjäl en konkurrent. Nästa gång kommer det sluta väldigt illa. Helgen var Bottas show och det ska bli oerhört intressant att se vad han kan göra med fria tyglar och i en ny bil i ett nytt Tack för en bra sammanfattning!

Svar: Halo tycks fungera bra under vissa förhållanden, men det hände sällan eller aldrig före Halo heller att någon blev av med huvudet när bilarna klättrade på varandra . Verstappen är som han är och lär inte förändra sin körstil, något som tvingar andra förare att ge igen med samma metod, då händer saker. Bottas gjorde en jävligt stark racehelg, det blir kul att se vad han kan åstadkomma som en ledande förare i ett nytt team. Ha det fint Magnus.
Brandon Lee

skriven
#2: Anonym

Jag förstår mig inte på domarna
På Silverston dömdes Hamilton som vållande, fick några ses straff och kunde vinna racet. Här döms Verstappen som vållande och får tre platser nedflyttning på guiden. Betydligt hårdare straff. Varför detta sökande efter någon att straffa. Det var helt klart att ingen skulle ge sig i den situationen, båda hade möjlighet att backa av men ingen gör det så det blir kontakt. Race incident. De hade aldrig straffat Hamilton om det varit han på ytterligare och till exempel Mazepin på insidan/Anders

Svar: Straffsystemet blir som det blir när man hela tiden byter ut domarna, det vill säga inkonsekvent, men man delar ut tok för många straffar i F1 för bagateller, race incidenter är en del av racingen som inte går att straffa bort.
Brandon Lee

skriven
#3: Tomi

Ändå kul för the honeybadger att vinna racet skönt också att Mclaren inte gav vika för Norris obligatoriska jag är egentligen snabbare här bakom.....
Som du skriver Halot verkade rädda Hamilton liksom det tveklöst räddade Grosjan förra året naturligtvis en bra uppfinning trots att den faktiskt gör sikten sämre från cockpit...
Tycker att helgens incident mellan Ham och Ver liksom på Silverstone tyder på att Wolf är bättre på att påverka domarnas beslut än Horner....tror att Wolf ligger på domarna direkt efter en incident betydligt tjatigare hårdare och fler diagram än Horner...tycker att Hamilton fått en fördel av båda händelserna....om Kimi hade legat utanför Ver så hade han hålligt ut mer och kanske tom bromsat för att undvika kollision fast jag tycker att det är bra att ingen ger sig i titelfighten det är så det skall vara lite konstiga domarbedömningar bara.....
På tal om Kimi så är han tillbaka till Socci....ser fram emot det....
Kalle R verkar ha kommit igång andra raka segern rätt så överlägset senast också...ifs ligger Ogier och safe åker men ändå.....

Svar: Ja, kul för Macken och Ricc, men de hade tur, Macken ligger fortfarande en bra bit efter Merca och RBR. Wolff är duktig på att påverka folk på olika sätt, och har mer makt i F1 än någon annan stallchef. Kimi skulle ha undvikit en kollision, han har en sjätte sinne och ögon i nacken, Verstappen är både blind och döv, samma sak med Hamilton när han väljer att vara det. Kalle R är nästan overklig bra med tanke på hans ålder, han kommer köra hem många VM titlar. Ha det Tomi.
Brandon Lee

skriven
#4: OK

Undrar om inte din egen racinginställning påverkar bedömningen ”racing incident” i både Silverstone och nu? Själv - medveten om att jag saknar kvalifikationer att göra en fullgod bedömning - tycker jag domarna gjorde rätt i ansvarsfrågan i båda fallen. Men fattar inte bestraffningssystemet. Tyckte f ö man kunde se på Bottas under hela racehelgen att han kände sig ”fri”. Och Ricciardos skodrickande är gränsande till motbjudande…

Svar: När man tävlar i racing går allt på instinkt, man åker inte runt och funderar huruvida man ska lämna plats eller inte, ingen racingförare släpper en annan förbi frivilligt. Om bestraffningssystemet är rättvis eller inte kan alltid diskuteras, men när ingen vill ge sig händer saker, sedan byter man ju domare hela tiden som har olika åsikter om var gränserna ligger. Bottas slapp sin tvångströja och presterade därefter, Hamilton verkar vara mätt på framgångar, det kan vara så att Merca förlängde med fel man. Att dricka ur en skitig skor är motbjudande, Ricc kanske gör det även när han är hemma, lite som en hund med vattenskål.
Brandon Lee

skriven
#5: Anonym

ANONYMUS
Den där Halon är ingen dum uppfinning.Motståndet från förare-håll att införa den var ju ganska stort,men den har ju verkligen bevisat sin förträfflighet.Tvivlar på att det är någon som skulle vilja vara utan den numera.
Kraschen tycker jag skulle ha klassats som en racing incident,precis i ögonblicket innan så var det väl ingen som kört av någon,men så kom den där studsen via kerbsen som kändes helt omöjlig att förutse.Tuff körning från båda sidor,men går det verkligen att hitta en renodlad gentleman som vunnit F1-titeln?
När det gäller bestraffningen så undrar jag,är tre platsers nedflyttning verkligen så mycket värre än 10 sek.pålägg på sluttiden,har lite svårt att tro det.Det är väl egentligen omöjligt bedöma,det beror ju helt och hållet på hur ett lopp utvecklar sig.
Bottas gjorde en snygg upphämtning men den var väl inte direkt oväntad,med en splirrans fräsch motor och hela loppet på sig att avancera,samt de två värsta kombattanterna ute ur leken.

Svar: Tre platsers nedflyttning i en snabb bil saboterar inte ens chans till en bra placering, 10 sekunders pålägg är värre. Hade Bottas sluppit PU byte hade han haft en bra chans att vinna racet, effektmässigt är det ingen skillnad mellan en ny och en äldre motor, det är driftsäkerheten som blir bättre.
Brandon Lee

skriven
#6: Anonym

ANONYMUS
Ja,om inte om fanns så hade chansen säkerligen varit stor att Bottas kammat hem segern,när nu utvecklingen blev som den blev.Å andra sidan,om Bottas behållit sin pole och varit med där framme,så vet man ju inte om Mercedes strategi-upplägg hade blivit detsamma.Då hade han ju som vanligt fått inta sin wingman-roll och situationen mellan Max och Lewis kanske aldrig hade uppstått.

Svar: Så sant, Wolff gör allt för sin "adoptiv son", jag för min del bara väntar när Hamilton kliver ut ur det berömda "skåpet", det är inte så vanligt att en vuxen man klär sig som en 15 årig tjej.
Brandon Lee

skriven
#7: Genc

Jag har hört rykten att jänkarna vill sälja ut F1 till araberna fy fan, de kommer att göra f1an ännu värre då än vad den är redan nu. För då är det tillåtet att t ex att slå Grid girlsen. Eller att man måste vara muslim endast för att tävla, och inte vara ateist. Eller kanske i värsta fall tar in pedofiler till sporten. Fy fan! Då blir Formel 1 igen sport, utan en IS organisation då till contest. Eller vad säger du Brandon om det?

Svar: Om F1 cirkusen hamnar hos Saudier är det lika med PR självmord för serien, nej fy fan, hoppas att det är bara lösa rykten, men jag har bott i USA och är medveten om att jänkare kan sälja till vem som helst om priset är rätt.
Brandon Lee

skriven
#8: Anonym

ANONYMUS
Nej,det är inte utan att man undrat vilken kromosom-cocktail som skvalpar runt i den kroppen.Men visst ser det väl gulligt ut när h(e)n kommer glidande på sin lilla sparkcykel.
Nog kändes det tryggare när "Bernie"den gamle hedersknyffeln
styrde skutan,där hittade man minsann ingen girighet och det var verkligen en man som aldrig gjorde något för egen vinning.Han lär visserligen vara god för 3,3 miljarder Dollar
men jag är ganska säker på att han slitit i sitt anletes svett för varenda krona,så det är han väl värd.

skriven
#9: Lia

Denna sida är bara bäst <3

Här är mitt bästa hösttips på billig shopping <3<3<3

https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

skriven

Kommentera inlägget här :