F1 HYPOCRISY CIRCUS

 
 
Valtteri Bottas gjorde på Silverstone det han måste göra för att kunna utmana Hamilton om VM titeln, tog pole, ett steg i rätt riktning, men det är imorgon det hela avgörs. Valtteri måste hålla Lewis bakom sig i starten, och försöka bygga upp en ledning på några sekunder, inte det lättaste att göra när motståndaren heter Lewis Hamilton som vilar  fingret på DRS knappen.
 
Mercedes duon i all ära, men kvalets utropstecken var Nico Hulkenberg, att ta en tredje ruta i sitt andra kval för RP var riktigt starkt, vi får väl hoppas på att Nico för en gångs skull orkar hålla ihop det i racet, han har haft sina chanser tidigare och har sumpat dem. Bredvid sig på andra ledet har han Verstappen som knappast lär vara nöjd med sitt kval, nu är ju inte Max någon kvalspecialist, bara två pole under karriären säger allt, man måste göra bättre ifrån sig i en RBR. Max startar racet med hårda däck, alla andra i tio i topp med medium, hans starter brukar inte vara de bästa så risken finns att han blir passerat av några förare redan i starten.
 
Ricciardo tog femte rutan i sin Renault knappt slagen av Verstappen, bra varv av Daniel med medium mot Verstappens mjuka, bredvid honom startar Stroll som fick ordentligt med stryk av inhopparen Hulkenberg.  Gasly fortsätter med att göra bra ifrån sig, att lämna bakom sig en Ferrari, en RBR och en McLaren i en AT är starkt jobbat, en sjunde ruta imponerar. Leclerc blev åtta i en Ferrari med en rätt så bra framända, något som passar Leclercs körstil, Albon slutade på en nionde plats halvsekunden efter stallkompisen Verstappen, och Norris blev sist av de som tog sig till kval tre.
 
Ocon hittade ingen fart idag och slutade på en elfte plats i dagens kval, Vettel, som behöver en bil med mycket grepp bak för kunna prestera var i det närmaste osynlig under kvalet, Ferraris uppdateringar går helt i linje med Leclercs önskemål som vill ha en stark framända istället, något som ställer till det för Vettel.
 
Sainz blev utkvalad av Norris, Grosjean kvalade ut Magnussen, Russel slog Latifi med en hel sekund, Kvyat fick stryk av Gasly med hela 1,3 sekunder, och Giovinazzi slog Kimi med en liten marginal, AR ser hemsk ut genom varje kurva, långsam eller snabb, den har aerodynamik som en tegelsten och ingen grepp fram överhuvudtaget, något som Kimi verkligen hatar.
 
Mercedes kommer ingen slå om inte något totalt oväntat händer, RP och Renault har en chans att utmana RBR om en podium plats, Leclerc har haft tur i de senaste racen och kanske har det igen osv, det kan bli ett hyggligt underhållande race imorgon om de flesta satsar på en tvåstoppare, att bara stanna en gång för att byta däck lär bli svårt med de mjukare däck som man kör med under den här helgen.
 
 
Det om kvalet idag och om racet imorgon, bilden här ovan visar Banksys syn på det brittiska underhuset, mycket monkey business, men kunde lika gärna enligt min mening föreställa ett FIA möte i moralpanikens namn, där man diskuterar skillnaden mellan det sportsliga och det tekniska reglementet. En storm i en bromsvätskebehållare, pajkastning av tredje graden när FIA och stallen skjuter sig själva i foten, och skänker ett löjets skimmer över F1 "sporten", "we race as one" borde bytas ut mot "we wank as one", det är mer än löjeväckande att prata om det sportsliga i en sport där just det sportsliga lyser med sin frånvaro. Enligt min mening är det dags nu att sluta tjafsa om kopiering ,och låta fabriksteamen sälja kundbilar till hugade spekulanter så att vi får en lite jämnare serie, jag bryr mig inte om vem som har byggt bilarna, jag vill bara se bättre och jämnare racing.
 
Apropå reglementet, Hamilton vann ju det förra racet på tre hjul, enligt reglementet ska man köra in i depån om man har en skada som medför att man inte kan köra i normal fart på ett normalt sätt, annars blir man diskad. Lewis var inte ens nära att bli diskad, det kom ett snabbt meddelande från domare att "alla med skadade däck skulle ta det försiktig", på så sätt gick man runt reglementet och skänkte segern till Hamilton på hemmaplan. Några tyckte att det var mästerlig körning av Hamilton att ta bilen i mål, men i själva verket var det ganska enkelt, man låser diffen, justerar bromsbalansen och drar nytta av low race konceptet, stommen av däcket var helt ok, det var bara slitbanan som separerades från stommen. En annan sak man ska hålla i minnet när det gäller Hamilton är, att han är riktigt bra enbart i en perfekt balanserad bil, när han inte har en är han inte alls lika duktig. Åren mellan 2009 -2013 gav följande placeringar i VM serien,5-4-5-4-4, dvs, utan en perfekt bil vinner inte Hamilton några VM titlar. Visst är han en briljant förare, men hans fanboys har ett väldigt selektiv minne där man bortser från att F1 är en materialsport, om man nu kan kalla F1 för en sport.
 
Ett annat kärt ämne hos fanboys är det eviga tjatet om, hur Verstappen minsann skulle göra så mycket bättre ifrån sig i en Mercedes än Bottas. Rätt så fånigt med tanke på att Max nu är inne på sitt femte år hos RBR, där han har en absolut förstaförare status, och där hela stallet är byggt runt honom. 2 pole, 8 vinster och 34 podium med tanke på det förstnämnda är inte speciellt imponerande i mina ögon, det finns förare i F1 som skulle har gjort bättre ifrån sig hos RBR med samma uppbackning enligt min mening. Verbalt inkontinenta, mindrevetande fanboys finns det gott om, och då inte minst på brittiska öarna och i coffeeshops i Holland, har man rökt på kan man vara rökt innan rödljuset släcks. 
 
Dagens grid girl har ersatts med dagens bikini girl på grund av sommarhettan, damen ifråga är Briatores senaste erövring, några år äldre än den föregående som var 20 bast, inte illa pinkat av den nu 70 årige Flavio.
 
Amen,..må sommarhettan vara med er.       
 
      
 
 
  

Kommentarer :

#1: David

Som alltid Brandon; härlig läsning!

Ja, vissa förare är verkigen hypade av (brittisk) media. Om man bara lyssnade på dem skulle man tro att Ham och Verstappen är flera ligor bättre än resten av gänget.

Tror du att det finns någon chans att stoppa Hamilton i år att ta en 7e titel, tillåts isf Bottas att köra om det?

Och vad tror du händer med Vettel? Killen älskar ju sporten men nu går det mesta åt skogen för honom

skriven
#2: Genc

Brittisk media är verkligen några som älskar att spekulera. Säger aldrig typ att Ronnie Peterson var en av de bästa, utan det är Heinz Harald Frentzen t ex eller David Coulthard over and over again. Vilket många diverse F1 fans på sociala medier att tycka o tänka precis som de. Ser aldrig på några top 10 listor att Ronnie t ex var bäst. Jävla de i ett nötskal.

skriven
#3: Benjamin

Väl skrivet!
Vad krävs av RB för att kunna på riktigt utmana Mercedes? Nya förare?
Hm erövring är väl fel ord, affärsuppgörelse?? ;)

skriven
#4: F1 One

Bra beskrivning, inte mycket att tillägga.
Mer än att Hamilton kommer sparkas fram om så måste av stallet för att ta 7e resp 8e titeln. Det vi kan hoppas är att även hardcoore fan och oinsatta fattar det. Att Bottas presterar under dessa förhållanden är imponerande.

skriven
#5: Magnus Blomqvist

Let us all just take a moment and laugh at Lance Stroll. Hahahaha 😂

skriven
#6: tysksvinet

DarthMaul Theodor Bertilsson • för en timme sedan
Bottas är fältets mest överskattade förare. Typisk medelmåtta som hör hemma i en mittfältsbil typ Renault.

ett litet axplock från blommans eminenta blogg,bara hat mot bottas,alltid hela tiden och jämt..kräks snart

skriven
#7: kvalster

DarthMaul Theodor Bertilsson • för en timme sedan
Bottas är fältets mest överskattade förare. Typisk medelmåtta som hör hemma i en mittfältsbil typ Renault.
från blommans blogg,skrivet av en framstående nazist

skriven
#8: snubbelflyt

Snubbelfot Janne Blomqvist • för 2 timmar sedan
Ok. Som sagt tidigare, det är ont om blogginlägg här trots att ni är tre gubbar som ska skriva, så vill bara tipsa så man har nåt att läsa. Bara att ta nya tag Janne, i all vänlighet.


Svara

Dela ›
Bild
Janne Blomqvist Snubbelfot • för 2 timmar sedan
Men läs då där, fine by me... bara jag slipper länken

2

Svara

Dela ›
Bild
Snubbelfot Janne Blomqvist • för 2 timmar sedan
Visst inga problem. Svårt med konkurrens tydligen, men det är bara att kämpa på. Bra referat idag!


Svara

Dela ›
Bild
Janne Blomqvist Snubbelfot • för en timme sedan
Handlar inte om konkurrens.. jag har inga problem med andra bloggar.. killen som sköter denna är dock inte i min smak och ska inte promotas här.. och du förstår precis vad jag menar vilket gör länkningen än mer märklig o provocerande
Blomman gråter då han trots 20 år som journalist,skriver sämre än elever från..någon annanstans i från,tål inte kritik överhuvudtaget,men tillåter påhopp om andra förare än sina egna favoriter,i sin så kallade blogg,hela tiden

Svar: Tre som skriver,.?,.har Blomman tagit två kopior av sig själv för att bli mer framgångsrik? Jag hänger inte riktigt med, är det min blogg han syftar på? Om så , samma här, gillar inte Blomman och hans självgoda attityd som "expert", det var väl si så där 5-6 år sen jag senast läste hans svammel, avundsjuka och nationell patos sitter illa hos en journalist. Jag har inget större behov att bli "promotad" hos Blomman, jag har nog läsare i betydligt fler länder än han, läsare som är bra mycket mer kunniga än Blommans sekt av halvfigurer. Ha det Tom.
Brandon Lee

skriven
#9: Magnus Blomqvist

Inte lätt för Bottas. Hamilton kör med punka i mål i ena loppet trots klara regler om att så inte är tillåtet och i nästa kör han genom depån i 120. (114 enligt tvbild som iof släpar lite) utan att någon i domarkåren höjer på ögonbrynen. När det gäller Ferrari är det enda rätta att låta Sebastian gå redan nu och snabbt som attan ta in Hulken. Som tack för hjälpen kan ha få en plats i AR till nästa år. Håller för övrigt helt med dig i ditt resonemang.

skriven

Kommentera inlägget här :