VERSTAPPEN HAS LEFT THE BUILDING

 
 
Vad skulle Las Vegas vara utan sina Elvis imitatörer, ingenting tänkte RBR och skickade ut två stycken till dagens race, Elvis Verstappen vann racet före Leclerc och Elvis Perez, Love Me Tender för hela slanten när höfterna rullade under prisutdelningen till toner av Viva Las Vegas.
 
 
Det tog inte många meter för Verstappen att ta sig förbi Leclerc, enligt domare gjorde han det på ett onödigt bryskt sätt när han tvingade Leclerc av banan, Verstappen belönades med 5 sekunders tidstillägg som han sedan avtjänade under depåstoppet. Max tog det hela med ro när han fick meddelandet från depån, och svarade, "Send them my regards", ett riktig Return To Sender svar med  Elvis vibbar. Kalabaliken i kurvan ställde till det för vissa, och hjälpte till för några andra, Bottas race tog i praktiken slut redan där. Alonso som var tok för het om gröten snurrade framför honom och ställde sig på tvären, Perez bakom Bottas hade även han lite för bråttom, körde på  Bottas och skickade honom in i Alonsos AM, game over för Valtteri som dock genomförde racet med en skapligt skadeskjuten bil.  Två SC ingripanden möblerade om startfältet innan det var dags att dela ut poängen, Ocon som fyra och Stroll som femma i mål fanns inte med i beräkningar innan racet startade, Ocon startade racet från ruta sjutton, Stroll från ruta fjorton, snacka om bondtur. F1 TV gänget var lyriska över ett bra race, jag för min del tycker att även om racet på sitt sätt var bra ut ur underhållnings aspekt, var det inte bra racing, det var få riktiga omkörningar, det mesta handlade om DRS och batteri relaterade omkörningar som inte kräver någon större körskicklighet. Det var dock aldrig någon tvekan om vem som skulle vinna racet, Leclerc är duktig och den låga bantemperaturen hjälpte Ferrari att hålla däcken vid liv, men när Verstappen kom ikapp hade han inga som helst problem med att ta sig förbi, för Perez gick det inte lika lätt, han tog sig förbi Leclerc, men Leclerc kontrade snabbt, RBR är inte lika snabb med Perez inställningar som den är med Verstappens dito.  
 
Verstappen blev av med en "endplate" när Russel visade prov på sin "körskicklighet" i samband med en omkörning, det är konstigt att han aldrig lär sig, samma korkade påkörningar gång efter annan, Russel kommer aldrig bli en toppförare, han saknar helt det lilla extra som till exempel Verstappen har. 
 
 
 
 
Vad Norris pysslade med när han kraschade har jag ingen aning om, han bara tappade bakändan och hamnade i muren, Lando var nära att ta med sin stallkompis också, dum misstag av en så rutinerad förare.
 
Nu är det bara ett race kvar av årets VM serie, rätt så skönt, man blir lite mätt av så många race som det varit i år, det blir intressant att se vad stallen hittar på till nästa säsong. Till exempel AR tänker bygga en helt ny bil till 2024, årets bil har ingen utvecklingskapacitet enligt dem, det är precis det jag påpekade i början av året. Det viktiga är hur mycket utvecklingskapacitet man har i sitt koncept, en bil som är bra i början av säsongen behöver inte vara det i slutet av säsongen om man har nått taket för vad finns att hämta ut från design konceptet. 
 
 
Så, vad blir det för slutbetyg för spektaklet i Las Vegas från mig? Ja säger som Verstappen, 99% är show och 1% är idrottsevengemang, och de allra flesta i publiken har ingen aning om vad som pågår på banan, de kommer till Las Vegas bara för att festa och supa. Sånt här pajaseri klarar jag mig utan, att se förare i fåniga Elvis overaller är skrattretande liksom alla minglande Hollywood pajaser som har pudrat näsan på LA Way, på insidan. Jätteollonet på bilden här ovan som symboliserar spektaklet i Las Vegas har ingenting med riktigt racing eller riktiga banor att göra, raggarrundan i Las Vegas passar bättre för Indycar än F1, en happening i  jänkarstil som lämnar mig helt oberörd. 
 
 
Dagens grid girls hånskrattar åt jänkarnas uppfattning om hur F1 ska vara, Elvis overaller hör hemma på scen, inte på F1 depån.  
 
Amen,..må Elvis "Too Much" vara med er.   
 
     

Kommentarer :

#1: Classe P

Mer och mer tv-tid går åt till att filma allehanda kändisar som står i depån. Det är för mig helt ointressant att se om Brad Pitt, Shakira, eller vem det nu är som står där. Men, men, det blir mer och mer netflix-produkt av allt. Riktigt tråkig utveckling av sporten om du frågar mig.

Din blogg är uppskattad som vanligt, hoppas du håller i åtminstone så lämge som jag själv kommer orka med att följa spektaklet.

Svar: Så blir det när ett jänkarföretag får bestämma, ett mediaföretag, de samarbetar med Netflix där de är delägare. Jag håller med angående att utvecklingen går åt fel håll. Ha det bra Classe.
Brandon Lee

skriven
#2: Vegas

Vet inte om det var så självklart att Max skulle vinna detta race...
Han räddades helt av sista säkerhetsbilen, i det läget var charles ute i ledning på sprillans nya däck medan max hade 8 varv i sina. Max fick ett gratis stopp att nolla ut däcken till och med få några varv plus på leclerc.

Svar: Jo det var det, slitaget var minimal, 8 varv i däcken för RBR är ingenting jämfört med Ferrari med nya, så mycket skiljer det i däckslitage, och i och med den låga bantemperaturen var det som sagt av nästan inget slitage överhuvudtaget för RBRs del.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :