MAX´S MASTERPIECE

 
Max Verstappen fortsätter med att rulla hatt i F1, han tog sin sextonde seger i Mexiko, och den femtioförsta totalt, hatten av för Max.
 
Racet tog slut i första kurvan på olika sätt för Verstappen och Perez, Max fick en bra start från sin tredje ruta, såg en lucka mellan två Ferraris, dök in i luckan och upp i ledning som han sedan aldrig släppte, game over för resten av startfältet. 
 
Perez fick även han en bra start, chansade att ta sig förbi Leclerc på utsidan in i första kurvan...
 
...de två stötte ihop...
 
...och Perez flög av banan, game over för mexikanen. Jag har förståelse för Sergios chanstagning, han ville så gärna visa vad han kan inför hemmapubliken, men hans chansning var dömt att misslyckas, styr man in som han gjorde så slutar det med tårar. I  och med den här fadäsen börjar det osa katt för mexikanens del  angående hans sits hos RBR 2024, och då inte minst med tanke på, att Ricciardo gjorde en felfri insats i sin AT och tog en sjunde plats i racet. Det blir intressant att följa hur det hela slutar, Horner och Marko är i luven på varandra, Horner vill få bort Marko som faktiskt inte är anställt av stallet utan av Red Bull, Horner vill behålla Perez, Marko vill sparka honom och Verstappen hotar att lämna stallet om Marko kastas ut, en RBR sopopera bubblar vidare och lär koka över innan året är slut.
 
Om själva racet finns det inte så mycket att skriva om, Verstappen tog sig förbi Ferrari duon i första kurvan och försvann i periferin, Hamilton gjorde ett stark race och knäckte även han Ferrari duon på behörig avstånd bakom Verstappen, Ferrarin är snabb i kval men det brister i race på grund av däckslitaget. Samma skulle man väl kunna säga om Leclerc, duktig att  kvala men har sina brister i racet.  Norris gjorde en riktig bra insats i racet när han tog sig upp från en sjuttonde ruta till en femte plats i mål, men även hos honom saknas det lilla extra på samma sätt som hos Leclerc, duktiga förare men inte i nivå med Verstappen eller Hamilton. Russel hänger inte med i Hamiltons tempo och hans allt eller ingenting attityd sätter käppar i hjulen för honom, Russel är klart svagare förarmaterial än till exempel just Leclerc och Norris. Ricciardo gjorde som sagt var en bra insats, men är inte en bättre förare än Perez, Piastri i sin tur är en långsammare kopia av Ricciardo, och Albon gör bra ifrån sig så länge det inte finns någon press på honom, men han skulle aldrig palla för trycket hos ett toppstall som RBR. Ocon och Gasly är medelmåttor, Tsunoda kan glimta till ibland men är tok för het om gröten, Hulkenberg börjar bli till åren liksom Bottas, Zhou är ok men inte mer än så, Sargeant och Stroll är dåliga skämt som förare, Alonso glänser så länge bilen är bra nog för det, Magnussen hör hemma i samma kategori som Hulkenberg och Bottas, och Perez är själv allt som oftast sin värsta fiende.
 
Magnussen gjorde en Schumacher Jr när han satte sin bil i muren, kanske var det något skumt med bilen, racet blev rödflaggad, några tjänade på det, andra förlorade på det.
 
Dagens grid girls är nöjda med Hamiltons andra plats, huruvida Hamilton är det låter jag vara osagt. 
 
Amen,..må oktober snön vara med er.   
 
   

Kommentarer :

#1: Genc

Har sagt det, men säger gärna det igen. Hade jag bestämt i Williams, så hade jag gett Sargeant sparken. Med tanke på hur klantig han är som chaffis, tycker att LM inte borde ha varit så bestämd med att ha en jänkare till sporten. Utan bara ha tagit de bästa endast, som Drugovich eller Pourchaire. Som är mycket bättre, än den där fjanten trots sitt häftiga namn

skriven

Kommentera inlägget här :