BRAZILIAN BUM BUM

 
Interlagos, även kallad Autódromo José Carlos Pace är en riktig klassiker bland F1 banor, synd bara att man i år fördärvar racehelgen med sprint race spektaklet. På Interlagos går varvet "mot klockan", det vill säga vänstervarv, något som i sin tur sätter förarnas nackmuskler på prov, normalt ligger den högsta belastningen av nacken på höger sida, nu blir det vänster istället. Att Interlagos saknar snabba kurvor gör jobbet lite lättare för nackmusklerna, här är det långsamma-medelsnabba kurvor som regerar tillsammans med skapliga höjdskillnader, en rytmisk bana med en förhållandevis lång start-mål raka. En välbalanserad bil med gott om traction är en vinnande melodi på Interlagos, rollar bilen genom kurvpartier tappar man varvtid och får problem med att rotera bilen. Den bästa, dock inte den enda omkörningsmöjligheten dyker upp i slutet av start-mål rakan in i Senna S kurvpartiet, där man kan välja lite olika spår in i kurvkombinationen. Kommer man inte förbi in i Senna S så finns det en chans att göra det i slutet av bakrakan om man får en bra utgång ut ur Curva do Sol.
 
Så, vem-vilka kommer regera på Interlagos? RBR med Verstappen bakom ratten lär blir svårslagen för de andra, men i kval är det inte uteslutet att Ferrari duon kan slå honom, dock inte i racet. Mercedes har varit starka här, men det var innan gronud effect konceptet dök upp, McLaren har vissa problem i långsamma kurvor, men är bra genom medelsnabba, jag tror att Verstappen tar hem även det här racet, sedan blir det en jämn kamp mellan Norris, Hamilton och Leclerc om andra och tredje platsen om nu inte Perez vill annat.
 
Däckslitaget är inget större problem på Interlagos på grund av de relativt låga sidobelastningar, dock kan det finnas en viss risk för värmerelaterd förlust av greppnivå beronde på väderlek. Balans och traction är som sagt var name of the game på Interlagos, man kör med relativt mycket vinge,och greppnivån från den grova asfalten förbättras undan för undan under racehelgen. Väderprognoser just nu siar om värme och sol, 30-34 grader på fredag, 26-28 på lördag, och 22-24 på söndag, regn under natten mellan fredag-lördag, dock finns risken för skurar alltid närvarande på Interlagos så vi får vänta och se hur det blir.
 
Det om Interlagos, det är mer än roande mellan varven att läsa sportsidor hos kvällstidningar när klickbete kåta "journalister" är på hugget, just nu oroar de sig huruvida Haaland håller på att bli flintskallig eller inte, hårfästet är under luppen. Samma typ av "hänt i veckan" artiklar dyker upp även i F1 relaterade sammanhang, när klickbete "journalister" tuggar inkomst relaterad fradga om Schumachers hälsotillstånd eller om Hamiltons kärleksliv. Jag för min del struntar fullständigt både Schumachers hälsostatus och Hamiltons kärleks dito, den här klickbete journalismen ligger på Netflix nivå liksom vilseledande rubriksättning som vissa "journalister" har satt i system, dyngan från de här "F1 experter" klarar man sig utan. Dessa "journalister" är även mer än sugna att skriva biografier av sina "hjältar", döda eller levande, om det inte är Senna så är det Räikkönen, om det inte är Pele så är det Ibrahimovic. Snubben som skrev "Den okända Kimi Räikkönen" fick be och böna många år innan mediaskygge Iceman gick med på att dyka upp i hans biografi medan den mediakåta Ibrahimovic älskar att florera i media, han dyker upp överallt som hundskit på våren när snön smälter. "Jag är Zlatan Ibrahimovic", "Jag är fotboll", "Adrenalina, mina okända berättelser" eller "I huvudet på Zlatan Ibrahimovic" , det är bara att välja. Jag skulle nog välja den sistnämnda, den måste vara världens kortaste bok med tanke på vilka sammanhang Ibrahimovic dyker upp. Den diktatorn finns inte som Ibrahimovic skulle rata, så innehållet av hans huvud lär vara rätt så begränsad med tanke på vilka plattityder han klämmer ur sig när han kramas med diverse diktatorer. Ibrahimovic borde följa Haalands exempel och tejpa munnen, dock inte enbart under natten utan även på dagtid så att man slipper hans hjärndöda sliskigheter när han kramas med jordens avskum.
 
 
Dagens grid girls proudly presents brazilian bum bum, F1 sportens vackra baksida.
 
Amen,..må brazilian bum bum vara med er.    
 
 
       

Kommentera inlägget här :