SPEEDY CHARLIE

 
 
 
Så, nu har man avverkat första men tyvärr inte det sista kvalet i Taliban Disneylands huvudstad Las Vegas, lite som att köra elmoppe i ett diskotek mellan drinkarna, berusande på ett sätt som lämnar en bitter eftersmak av ett spektakel utan någon som helst sportslig inblandning, en raggarrunda med gällivarahäng längs strippen som drar ner racingoverallen och avslöjar F1 sportens giriga baksida med Bottass vibbar. 
 
Speedy Charlie fick den tvivelaktiga äran att regera det första förspelet av raggarrundan, Ferraris one lap wonder bil fixade en pole igen, dock lär lyckan bli kortvarig imorgon när graining sätter sina huggtänder på däcken, Ferrari och däckslitaget lever i ett olycklig äktenskap. Sainz blev tvåa, men kommer att starta racet från ruta tolv tack vare FIAs fullkomligt idiotisk straff för ett PU byte. Ett brunnslock som lossnade slog sönder halva bilen och var nära att kastrera stackars Sainz, för det straffar FIA Sainz, ett missöde orsakat av FIAs egna medarbetare, den sista idioten är inte född, det finns plats för flera hos FIA. Verstappen fick nöja sig med tredje tid, men kommer att starta från andra rutan tack vare Sainz straff, om han inte tar Leclerc direkt i starten, så lär det inte dröja många varv innan han är förbi, RBR har en snabbare bil i racepace som hanterar däcken bättre än Ferrari. Russel var den klart snabbaste av Mercedes piloterna den här gången, och startar från andra ledet bredvid Gasly, kan sluta med tårar, det är två kamikaze piloter som heller gasar än bromsar. I nästa led hittar man Williams duon med sina snabba rakt fram bilar, inget konstigt med att Albon är där, men väl att Sargeant startar från rutan bredvid, kan ha med bandesign att göra, jänkare är snabba så länge man slipper svänga. Bottass tog en hedrande åttonde plats som förvandlas till en sjunde i och med Sainz nedflyttning, AR är inte snabb men Bottass trivs på stadsbanor. Den andra nordbon i form av Magnussen startar från rutan bredvid, HAAS uppdateringar tycks fungera just på den här banan, Hulken körde med det gamla aeropaketet och hamnade utanför topp tio. På femte ledet hittar man två världsmästare, Alonso och Hamilton som inte tog sig vidare till kval tre, samma öde drabbade Perez när RBR klantade till det när de inte skickade ut Perez som får Sainz bredvid sig i sjätte ledet. Hulken körde med det gamla aeropaket som sagt var, Stroll pysslade med dumheter i vanlig ordning och straffades med fem platsers nedflyttning, Ricciardo slog sin stallkompis och tog sig vidare till kval två, men AT tycks inte trivas på den här typen av banor. Norris och stallkompisen Piastri försvann något överraskande direkt i kval ett, kan ha med däcktrycket att göra, FIA tvingade stallen att höja däcktrycket med 0,5 psi innan kvalet. Ocon hittade ingen fart alls, inte Zhou heller, och stackars Tsunoda får starta racet från sista rutan.
 
I och med den låga bantemperaturen kring 15 grader blev det lite olika taktiska val under kvalet, Ferrari nöjde sig med ett uppvärmningsvarv, Mercedes körde två, Ferrari använde en mindre bakvinge än RBR och Mercedes för högre toppfart på rakor och så vidare, vilka satsade på en mer renodlat kval set up lär visa sig i racet, saknar man toppfart blir man ett lätt byte på den två kilometer långa flygrakan.
 
Det om kvalet, så här i slutet av säsongen brukar jag kika in lite snabbt hos de svenska "F1 experter" för att ta del av deras kunskaper. Den gamla i form av Fredrik af Petersens skriver rätt så vettiga saker, det samma kan man inte säga om Expressens fumliga duo Jan-Erik Berggren-Mikaela Lindahl med deras "depåstopp", de tycks har parkerat för gott på depån och borde pyssla med något annat. Teknikens Värld som samarbetar med Expressens "F1 experter" påstår att de deras "Pole Position" är Sveriges ledande motorsportsektion med fokus på F1, Indycar, Porsche Carrera Cup och så vidare, dock tycks ingen skriva något i det ledande underverket, TV är inte närheten av en pole position, utan befinner sig på depån tillsammans med sina Expressen medarbetare. Hos klippa och klistra drottningen Andersson i Aftonbladet sjunger man den gamla vanliga visan med taskigt översatta texter som man har knyckt på annat håll, dock är Anna helgonförklarat av sin gubbdagis skara, ve den som vågar ifrågasätta drottningen av klippa och klistra. Bland hennes följare finns ett antal rätt så märkliga figurer, någon eller några tycks vara helt fixerade av siffror. Jag vill inte vara sämre, och eftersom det är inte långt kvar till jul så tog ja mig an att välja det rätta ur utbudet av pepparkakor. Så, jag hade att välja mellan 7 olika sorters pepparkakor, jag provsmakade först 103, sedan 104 stycken och bestämde mig för Annas pepparkakor. Eftersom man ibland kan blir hungrig när man kör bil, så tog jag med mig burken med Annas pepparkakor och lade den på framsätet i min 7 sitsiga bil som drar bara 7 liter per 103 eller om det var 104 kilometer. Jag gasade på och käkade 7 stycken pepparkakor, något som ledde till en hel hög pepparkaksmulor på framsätet i min 7 sitsiga bil, så jag bytte till Annas choklad med pepparkaksbitar för att undvika pepparkakssmulor, när jag kommer hem igen så slår jag kortnummer 103 eller 104 till Anticimex, de är duktiga på att ta hand om störande pepparkaksmulor, och det även då när det är frågan om så många som hela 7 stycken, dock inte 8.
 
Dagens grid girl saluterar Leclercs pole, mer sånt.
 
Amen,..må Annas pepparkaka vara med er.       
 
              
 
      
 
    
 
 
 
     

Kommentarer :

#1: Spelwilly

Ja du Brandon, nivån på vad du skriver nuförtiden och förr är definitivt annorlunda. Ärligt talat så är det knappt läsvärt, synd då vi alla vet att du har mycket kunskap att tillföra. Du har tidigare hotat att lägga ner bloggen och det ville jag verkligen inte. Idag så spelar det ingen roll för inget du skriver har redan skrivits. Verkligen synd ärligt talat.

Svar: Ja du Willy, du får hålla dig till klippa och klistra drottningen även om jag tvivlar på att du hittar något där som inte har skrivits tidigare, så brukar det bli när man inte själv kan skriva utan bara kopierar andras texter, men du kanske gillar knappt läsvärt taskigt översatt svammel från tyska struntsajter.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :