CHINESE LUCKY CAKES

 
Under dagarna två har man delat ut diverse lyckokakor i Kina, en del mer lyckobringande än några andra...
 
...Norris fick en fullträff i sprint kvalet, Hamilton med liksom Alonso, alla tre lämnade RBR och Ferrari duon bakom sig...
 
...men i racet blev det som det brukar bli...
 
...Norris försökte ta sig förbi Hamilton på utsidan in i första kurvan men hamnade utanför banan, Hamilton fick sedan ligga i ledning under några varv innan Verstappen blåste förbi och försvann utom synhåll, det vill sig inte för Norris, alla misslyckanden tycks ha satt sig mellan öronen för Norris.
 
Ferrari duon hade en hård fajt i sprintracet där Leclerc lyckades hålla undan för Sainz, monegasken tyckte efter racet att spanjorens körning var lite väl tufft, men Sainz har ingen anledning att hålla tillbaka på något sätt, han kör för sin framtid i F1. Att sprintkvalet och racet blev som de blev ligger i inställningar, det vill säga hur mycket vinge man körde med. De som har problem i långsamma kurvor hade skruvat på lite extra vinge, däribland McLaren, något som betalade för sig på en blöt och halkig bana för Norris under kvalet, Hamilton var inne på samma linje, med lite tur kan man lyckas hålla undan de få varven man kör i ett sprintrace. Alonso var bra med i början av sprintracet, men på en torr bana fick han betala för sitt val av inställningar, det blir intressant att se hur McLarens och AMs val av set up kommer att fungera i morgondagens race. 
 
Efter sprintäventyret var det dags att köra kval till huvudracet, RBR duon dominerade i vanlig ordning, Alonso tog en fin tredje plats men lär falla tillbaka i racet, samma gäller för McLaren duon, de slog Ferrari dito i kvalet men lär knappast göra det i racet. Varför tror jag det? Jo, McLaren har en svag punkt i sitt aeropaket, när de öppnar DRS så händer det i stort sett ingenting, Macken är en ganska bra RBR kopia men saknar dess smarta "trestegs DRS", när de har "stallat" bilen så dör DRS kicken ut, jag tror att det blir så på grund av att aerobalans punkten aldrig stabiliseras när man stallar bilen på rakan utan vandrar och eliminerar DRS kicken. För Hamilton blev kvalet ett riktig magplask, halvsekunden efter stallkompisen och utslagen i kval ett, upp som en sol, ner som en pannkaka, från en andra plats i sprintkvalet till en artonde i kvalet för huvudracet, Hamilton missade ganska grovt när han bromsade för sent, men hans set up var inte heller direkt lyckad för en torr bana. Hulkenberg och Bottas gjorde ett bra jobb i medelmåttiga bilar, att ha en AM och båda RB bakom sig är starkt gjort. Stroll gjorde som han brukar göra, gjorde bort sig, det som man undrar är hur bra Alonso egentligen är, och hur bra bilen är, vore intressant att se till exempel Sainz som hans stallkompis, med en erkänt duktig andraförare får man en klarare uppfattning om förstaförarens kapacitet. Blir det ett race på en torr bana lär RBR duon vinna lätt, vem tar den sista podium platsen återstår att se, jag sätter en slant på Leclerc. 
 
 
Dagens grid girl gillar inte kinesiska lyckokakor, de har en eftersmak av Maos lilla röda.
 
Amen,..må solen lysa över er.    
 
   
 
    

Kommentera inlägget här :