LIE TO SURVIVE

 
 
Pole nummer 34 för Verstappen, Leclerc spöade Perez, Alonso gjorde glory runs med rena kvalinställningar för att göra ARAMCO glad på hemmaplan, McLaren duon slog Mercedes dito och den arga japanen Ricciardo, Stroll var snabb vid fel tillfälle. Ferrari junioren Bearman fick sin chans när Sainz fick problem med blindtarmen, men huruvida han tog sin chans kan diskuteras, pojken överkörde brutalt i sina försök att imponera stalledningen, att köra en F etta som man kör en F tvåa fungerar inte. Jag har aldrig varit speciellt imponerad av Bearman, de enda titlar han har från formelbilar är från F4 där han behövde två säsonger att fixa titlarna i ADAC och italiensk F4, i mina ögon är han knappast den "exceptionella föraren" som Vasseur letar efter med ljus och lykta, Liam Lawson övertygade mer i sin F1 debut. 
 
Hur stor är chansen att någon ska kunna slå Verstappen i dagens race? Rätt så obefintlig, RBR och Verstappen dominerade i racesimulationer, Leclerc kan kanske slå Perez men Verstappen slår han inte. Ferrari var näst bäst i racesim, sedan McLaren, AM och Mercedes saknade en hel del i varvtid för kunna kriga om podiums. På mittfältet är det jämt även om"snabba rakt fram" bilarna har haft ett litet försprång, någon kan ha en liten chans att ta poäng om någon eller några ur tio i topp får problem. 
 
Det om kvalet och om racesim, RBR såpoperan mal vidare, nu påstås det att kvinnan som anklagade Horner för olämpliga meddelanden är Jos Verstappens sängkamrat och användes av Jos för att få bort Horner. Helmut Marko i sin tur anklagas för att ha läckt insider information till media och utreds nu internt även han. Max säger att han inte stannar i F1 om  Jos tvingas bort, och vill att även Marko blir kvar, de inblandade gör allt och lite till för att dra löjets skimmer över F1. Jag för min del tycker att RBRs såpopera liknar en trippelkrock från 70-80 talet där Dallas, Lödder och familjen Addams möts, JR Verstappen krigar med Bobby Horner och farbror Fester Marko berättar om det i smyg för hela världen samtidigt som Burt Newey försöker göra sig osynlig genom att knäppa med fingrarna. Max Pugsley Verstappen styrs med järnhand av sin far JR Verstappen och av sin far utvalda, något äldre  flickvän Sue Ellen Piquet som har även ett eget barn att ta hand om bortsett från lille Pugsley, nämligen dottern Penelope Wednesday som hon fick tillsammans med Daniil Lurch och den vandrande handen Saken. Netflix får mer än gärna göra en ny såpopera serie med dem ovannämnda, Lie To Survive, den kommer utan tvekan locka nya fans till F1 cirkusen, lite härliga retrovibbar med familjemedlemmar från  Ewings, Tates och Addams tillsammans i ny såpopera år 2024.
 
 
Dagens grid girl är den samma som senast, men nu är det inte bara Saudier som får ett finger utan även såpopera stallet RBR, sluta med era fånerier eller sälj stallet till en seriös spekulant. 
 
Amen,..må den vandrande handen Saken vara med er.  
 
    
 
   

Kommentarer :

#1: Genc

Håller med angående om Bearman, och det är att han är mer en ny Johnny Herbert eller Damon Hill. Eller en ny Grosjean. Än en ny Lewis Hamilton eller Nigel Mansell, bland de yngre förarna. Så nja, världsmästare blir han inte. Men en mittfältare kanske för Sauber eller Haas skulle passa honom i framtiden. Än att vara i ett topp team.

Svar: Så är det, han har "kört" tusentals kilometer med årets Ferrari i simulatorn, samt Ferraris äldre bilar på olika banor liksom fredags träningar med HAAS, ingen nybörjare med andra ord, han borde ha presterat bättre i startfältets näst bästa bil.
Brandon Lee

skriven
#2: Blå Thor

Man pratar aldrig längre om motorstyrka. Hur vet man att Honda just nu inte har 50hk extra? Det snackas alltid om aero och drag osv osv. Mer hk mindre drag 😂 har man en tung bil i luften får man väl pressa ur mer hk ur motorn! Eller PU:n som det nuförtiden heter.
Uppskattas att du håller liv i bloggen år efter år, skön läsning!

Svar: Hondas PU är helt klart den med mest hästkrafter och bra körbarhet, det är inte enbart antalet hk som fäller avgörandet, utan lika mycket körbarhet, dvs, hur kraften skickas vidare till banan. Jag försöker hålla bloggen vid liv även om motivationen ibland dyker när RBR mal på år efter år. Ha det fint, tack för din kommentar.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :