THERE IS NIP IN THE AIR

 
 
Dags för en grisfest i Las Vegas, banan är ritad av grisfarmaren John F Pig som hämtade inspiration från sin gris Logan som lade sig på rygg och dog. Racet startar vid bakbenen och fortsätter över magrakan och fram till frambenen, sedan vidare till trynet, över öronen till ryggrakan, fram till knorren och tillbaka till bakbenen igen, ett fläskigt varv i en stad som rockar fett i ett gyttjebad av moolahs.
 
Skämt åsido, senast man tävlade i Las Vegas var 1982 när Keke Rosberg vann VM titeln, racet som var döpt till Caesars Palace Grand Prix  vanns dock av Alboreto före Watson och Cheever, Keke blev femma, något som räckte till att kamma hem VM titeln. På den tiden körde man på en parkeringsplats på dagtid, årets race körs på natten, något som kommer märkas i form av mycket låga bantemperaturer, lite som under tester i Barcelona när det är riktigt kyligt där i februari, natt temperaturer mellan 5-10 grader är vanliga så här års i Las Vegas. I och med att banan har tre långa raksträckor, så kommer det bli svårt att få upp däcktemperaturen och därmed kan det  bli knepigt att få stopp på bilen när man tvärnitar innan frambenen, knorren och bakbenen, kolfiber pråmarna är sköra och murarna hårda, något som kan leda till en slakt av de förstnämnda. 
 
Banan består dels av vanlig gammal asfalt som trafikeras dagligen, och dels av några nyasfalterade banavsnitt, något som kan innebära vissa problem med set up arbetet på grund av en skiftande greppnivå från underlaget. Delar av banan används som sagt var dagligen av vanliga trafikanter, så det gummi som läggs ner av F1 bilarna när de är ute blir inte kvar, med andra ord, banan kommer vara relativt "grön" och hal under hela helgen även om greppnivån förbättras något undan för undan. Det tillsammans med de förväntade låga bantemperaturer, och faktum att man kör med lite vinge kommer att skörda sina offer, låt oss hoppas att förarna klarar sig och att skadårna begränsas till en kolfiber slakt. All nödvändig information inför racehelgen finns att hämta från bilden här ovan, Pirelli har valt de mjukaste gummiblandingar med tanke på banans design och de förväntade, låga bantemperaturer, bandesignen bäddar för bilar som är snabba rakt fram så det finns plats för överraskningar bland poängtagare, men första platsen lär hamna där den brukar hamna, hos Verstappen och RBR.
 
Det om spektaklet i Las Vegas, på tal om Verstappen...
 
...vore kul att få se honom ta sig an en annan ung förare i form av Rovanperä, först i en F1 bil och sedan i en WRC bil, på asfalt och på grus, räkna sedan ihop varvtiderna från en F1 bil och en WRC bil, snabbast blir korad till mästarnas mästare. Jag tror att Kalle skulle ta hem det, han är snabb både på grus och asfalt, och kör även drifting, Max är ursnabb på asfalt men skulle förmodligen göra bort sig på grus i en WRC bil,.vad tror ni, vem av de här två unga supertalanger skulle bli mästarnas mästare? 
 
Dagens grid girls kör med Vegas stil, kepsen på snedden och solisar på näsan, under natten kan det vara på sin plats att ta på sig något lite varmare.
 
Amen,..må grisfesten i Las Vegas vara med er.    
   
 
  
 
    

Kommentarer :

#1: Anonym

Hej !
Även om Max skulle visa sig vara duktig på grus hade han fått sin överman i Kalle !

Svar: Så är det, Kalle är mer mångsidig som talang.
Brandon Lee

skriven
#2: Mats

Grymt bra beskrivning av banan Brandon.
Det blir nog inte mycket utbyte rejsmässigt på den banan i dom temperaturerna, mera ett spektakel i sann Vegas stil. Det här eventet har inget med F1 och rejsing att göra

Svar: Så sant, typisk jänkare show där show kommer i första hand och racing inte ens i andra, onödig jippo för att samla mer pengar till LM.
Brandon Lee

skriven
#3: Anonym

Hej Brandon,
Läser din blogg med stort intresse. Funderar på begreppet "världsmästarämne" som dyker upp med jämna mellanrum. Vilka är de i befintligt startfält utöver de som redan bevisat sig? Leclerc?

Svar: Tja, just nu finns det väl inga, Leclerc har lite svajig psyke, Norris är bra men saknar det lilla extra, Russel kommer aldrig nå samma nivå som Hamilton, Albon klarar inte av pressen i ett stort stall, Piastri är överskattad osv, många duktiga förare men inga världsmästarämnen.
Brandon Lee

skriven
#4: Tomi

Det är ju rätt skönt att Max innan racet går ut och i princip säger att hela arrangemanget har helt fel fokus och i princip är piss inklusive banan. Skönt att världsmästaren sågar Las Vegas innan det ens har körts en meter av racehelgen. Men Las Vegas är Las Vegas så man kan inte förvänta sig en racing DNA fokuserad helg....
Vinnaren i utmaningen med den mixen är given, Kalle skulle ta det lätt, helt enkelt för att rally på toppnivå är så svårt att det kräver många års träning, det går bara inte att hoppa in i som banracing och bli hyffsad relativt snabbt. Ha det..

skriven

Kommentera inlägget här :