DAS HAMILTON

 
Jag har haft ont om tid för att blogga, men en bild säger mer än tusen ord så vi kör med några stycken. Hamilton kom ikapp Schumacher i antalet vinster, Verstappen gnäller om saknaden av en vinnarbil, och Ricciardo tog en podium men skippade skodrinken.
 
Allt väl för Bottas efter kval, det är inte ofta Hamilton får stryk med två tiondelar, bra insats av Leclerc, svag insats av Albon, Vettel och Räikkönen.
 
Hamilton var snabbast i starten, försökte sedan trycka ut Bottas genom första kurvan, Bottas gav sig inte utan kom igen och tog täten bara för att förlora den något senare när han låste bromsarna på det fuktiga underlaget, och Hamilton kunde smita förbi. Bottas race tog slut definitivt när ett MGU-H relaterad fel tvingade honom att bryta racet, om Mercedes måste byta MGU-H till nästa race så väntar  en 10 platsers nedflyttning för Bottas  på stargriden, Mercedes tog ju den tredje och sista PU i bruk på Nürburgring. Kimi fick ett 10 sekunders straff för en kollision med Russel som tvingade britten att bryta racet, inte mycket att säga om, Kimi tappade downforce bakom Vettel, och gled in i Russels bil, utan straffet kunde det har blivit några poäng. I omstarten efter säkerhetsbilen kunde man se vilken nytta Mercedes har av DAS, Hamilton kunde hålla uppe däcktemperaturen tack vare DAS ,och smet enkelt ifrån Verstappen och resten av gänget, det skulle inte förvåna mig om de kommer med ett nytt, liknade system till nästa säsong som FIA kommer att godkänna.
 
 
 
Nu när Hamilton har skaffat sig ett försprång som lär vara omöjlig att hämta in, så kanske vi slipper "guds finger" från Wolff,.eller inte.
 
Dagens grid girl lider med Bottas, en del har inte turen med sig.
 
Amen,..må turen vara med er.     
 
      
 
       
       
 
     
 
      

Kommentarer :

#1: Eric

Jag som hade förhoppningen om att Hamilton skulle bryta och gärna genom nå dumheter så att han skulle dra på sig mer straffpoäng och bli avstängd ett race. Det hade verkligen behövts för att få lite spänning i mästerskapet, nu blev det ju tyvärr precis tvärt om, fan vad tråkigt :( Hur är det möjligt att Hamilton aldrig drabbas av tekniska problem, han måste ju ha kört i flera år utan minsta bekymmer med tillförlitligheten på bilen.

Jag var ett Norris fan när han började i formel 1 men det har sakta men säkert minskat. Varför? jag vet inte om det är deras generation men han verkar ju helt borta i huvudet när det gäller något tekniskt. Han verkar ju inte ens ha märkt att förra årets bil var 2s snabbare än bilen året innan. När han fick frågan vad han hade för dator så var det också ett helt blankt svar, han hade ingen aning fast det verkar vara en hans största hobby.

Vad tycker du om dagens tv-spels generation?Vad tycker du om Norris?


Svar: Norris är den bästa "pappa betalar kalaset" föraren på länge, men precis som du säger har inte de unga förarna mycket hum om det tekniska, något som påverkar negativt på bilens utveckling, ingenjörer behöver vettig feedback för att kunna utveckla bilen åt rätt håll, dock är snubben ung och har tiden på sin sida för att lära sig något om det tekniska. Ha det fint Eric och tack för din kommentar.
Brandon Lee

skriven
#2: Genc

Lando kan jag tycka är en personlighet. Men är mer en joker än en bilutvecklare.

skriven
#3: Charles Ingvar Jönsson

Sen kanske man inte ska glömma att Lando är 20 år bara. Tycker han presterar rätt så bra för den ändå ganska ringa ålder givet att han verkar sitta i material som är lite "lynnigt" om man får tro teamet själva. Tiden får utvisa.

skriven
#4: ThomasF

Felix till AMclaren SP.Hur hänger detta ihop Brandon?Detta är den enda svenska F1-bloggen just nu men jag byter till INDYCAR lite ändå.Är han så eftersökt?,behöver chip sponsorer?No coments från Stefan JohanssonKul att det händer något iallafall.Väldigt bra skrivningar här som vanligt o tack för du tar dig tid!//Thomas

Svar: Svårt att säga varför Felix flyttar, kan vara sponsorrelaterad eller att han får en position som förstaförare hos Macken, men kul i alla fall om han har säkrat en styrning till 2021. Ha det Thomas och se till att du inte drar på dig corona smittan.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :