SINGING IN THE RAIN

 
...IN THE RAIN,.men kommer han att göra det imorgon också när det blir torrt underlag.?
 
Ett imponerande kval av Hamilton i regn, men det är imorgon som det avgörs på en torr bana, det blir intressant att se hur hans inställningar fungerar i racet. Visst är Lewis duktig på våt underlag, men inte riktigt så duktig som tiderna här ovan skvallrar om, för mycket vinge idag kostar toppfart imorgon. 
 
Verstappen blev en distanserad tvåa slagen med hela 1,2 sekunder  med Sainz och Bottas i släptåg ytterligare 0,2 sekunder bakom holländaren. Ocon kvalade ut Ricciardo med en fin femte plats, Norris med sin sjätte fick stryk av Sainz, och startar racet från ruta nio imorgon efter tre platsers nedflyttning.
 
Albon blev sjua halvsekunden efter sin stallkompis, och Gasly gjorde ett riktigt starkt kval med en åttonde tid knappt slagen av sin ersättare hos RBR. Ricciardo blev nia och lär vara chanslös för att få dricka ur sin doja imorgon, den sista platsen i tio i topp gick till Vettel som för en gångs skull kvalade ut Leclerc, Ferrari ser ut att ha...
...ett rätt så skräpig paket i år, när till och med Alpha Tauri är snabbare.
 
Leclerc blev best of the rest utanför topp 10 med sin elfte tid knappt före Russel i en Williams, något som nog säger mer om hur dålig Ferrari är just nu istället för vilken uppryckning Williams har gjort, men bra kval av Russel.  
 
Racing Point trivdes inte på en blöt bana, Stroll blev trettonde man och kvalade ut Perez som bara mäktade med en sjuttonde tid. Kvyat fick skapligt med pisk av Gasly med sin fjortonde tid, och Magnussen kvalade ut Grosjean som bara körde ett varv under kvalet.
 
Kimi fick parkera i garaget efter kval ett med en sextonde tid, Perez lyckades aldrig få upp däckstemperaturen,och  Latifi hamnade hela två sekunder efter stallkompisen Russel med sin adertonde tid. Giovinazzi hängde inte med Kimi och fick nöja sig med en nittonde startruta före Grosjean, vars kval slutade redan under första varvet. 
 
Det har ju diskuterats mycket om Ferrari PU och dess vara eller icke vara ur effekt synpunkt, på en blöt bana betyder inte motoreffekten så mycket utan snarare bilens aeropaket, Ferraris aeropaket är riktigt skräp just nu, faktiskt inte så värst mycket bättre än HAAS och AR dito som även de saknar både downforce och aerobalans, snart kommer huvuden rulla i Maranello igen.
 
I racet imorgon på en torr bana kommer några att falla tillbaks genom startfältet ,och några kommer att köra upp sig. Hamilton och Verstappen kommer förmodligen försöka avgöra racet redan i första kurvan, något som kan sluta med tårar och ge Bottas chansen att smita förbi, med så få race som i år är det viktig att ta poäng i varje race, man behöver inte vinna varje race för att vinna titeln.
 
Eftersom man kvalade med regndäck är det fritt fram att välja vilka däck man startar med i morgon, mjuka ger bättre grepp i starten och ger en möjlighet att skapa en lucka, medium håller längre men är långsammare i starten, det återstår att se med vilka däck toppförarna startar med imorgon. 
 
Apropå Alonsos comeback hos Renault nästa år, luktar PR grej på långt håll, och lite mer än fickpengar till spanjoren, några chanser att vinna race kommer nog inte Renault kunna erbjuda Fernando, de saknar en stjärndesigner som kan ta fram ett vinnande koncept.
 
 
Dagens grid girls vänder ryggen till och korsar kissnödigt benen av elektrisk förväntan, hur kommer racet att sluta i morgon, tja, enligt mig kommer Bottas att vinna, men vad vet jag.
 
Amen,..må bästa föraren vinna i morgon.   
 
           
 
        

Kommentarer :

#1: Putte

Helt klart spännande kval idag där Hamilton visar vilken förare han är. Sedan om det beror på mer vinge eller inte lär väl visa imorgon, men jag hoppas på ett bra race för Hamilton imorgon och att han och Bottas har bra fart. Imponerande av McLaren idag med......visar vilken bra bil de har i år.

skriven
#2: Flying finns

Dom röda pumpsen va snygga upptill.....

skriven
#3: Flying finns

Grattis Felix rosenqvist...

skriven
#4: ThomasF

Grattis Felix Rosenqvist P1.Markus 12 omkörningar P4a.

Svar: Nu är det bara att fortsätta längs den inslagna vägen med fler vinster, inte lätt men helt möjligt. Ha det Thomas.
Brandon Lee

skriven
#5: Poncho

Hyfsad race idag,
Om inte Ferrari grabbarna klantat till det idag så hade Kimi kanske fått poäng idag....
Valtteri gjorde det som krävdes av honom.
Lewis vann och det var rättvist.
Det går inte att komma ifrån att Lewis är mannen att slå om man vill bl mästare.
Gillar inte honom pga all politik med BLM och allt annat han ogillar men köra bil det kan han.
Därför borde även han lämna politiken för att köra bil snabbast möjligast.

Svar: Lewis är bra men inte oslagbar, kampen om årets titel är en affär mellan Lewis och Valtteri, må den bästa föraren vinna.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :