RULE BOTTANIA

 
 
Sex tusendelar är inte mycket men ändå hela skillnaden mellan pole och en andra plats, surt sa räven för Hamiltons del, men han kommer säkert igen i racet imorgon, 150000 britter kan inte ha fel om vem ska vinna, räcker inte det så kan den stora stygga Wolffen dela ut stallorder i förskott redan ikväll.
 
Starkt kval av Valtteri, det är mer än roande när man jämt och ständigt får ta del av diverse "experternas" gissingslekar om  vem ska ta över Bottas sits hos Merca nästa år, dessa "experter" tycks helt glömma bort vem som är Valtteris teamkompis, att slå Hamilton hör inte till de lättaste uppgifterna inom F1. All prat om Ocon är rätt så tröttsamt, en snubbe som två år i rad fick stryk av Perez är inte mycket att skriva hem om, dock lär Ocon dyka upp hos Renault nästa år när Hulkenberg får lämna stallet.
 
Leclerc tvålade till Vettel med över 0,5 sekunders marginal och startar från tredje rutan, tysken hade uppenbara problem under hela kvalet och startar racet först från sjätte rutan. Verstappen slog Gasly med 0,3 sekunder, det går bättre nu för fransosen när han använder Verstappens set up, förstaförare brukar vara snåla med att dela med sig, det tog många race innan Hamilton tipsade Bottas om sina set up hemligheter.
 
Ricciardo slog Hulkenberg igen i vanlig ordning, hos Renault är det ingen tvekan om vem som är stallets förstaförare och vem som är stallets andraförare och behandlas därefter, ingen lätt situation för Hulkenberg att hantera men han har aldrig haft det lilla extra som krävs att bli förstaförare.
 
Lando Norris kvalade ut Sainz, även hos McLaren kan det tänkas existera en rangordning som går i Landos favör, men han är även i praktiken den snabbaste av de två.
 
Albon kvalade ut Kvyat, Giovinazzi gjorde det samma med Räikkönen, kul att italianaren har hittat lite fart och självförtroende, Alfa Romeo behöver alla poäng de kan samla ihop.
 
HAAS var den här gången vilse även under kvalet, kan hända att det betyder en  bättre insats under racet om de har hittat en vettig race set up, hos RP slog Perez Stroll och hos Williams Russel Kubica, jag har lite svårt att tro att Williams förarduo kör på lika villkor, det  är talangen mot plånboken, Mercedes junioren mot en ärrad veteran, britten mot polacken i ett brittisk stall med stark Mercedes anknytning.
 
Kval är kval och race är race, redan under kvalet såg man hur mycket prestandan varierade hos olika stall inom en timme när greppnivån på banan förändrades, dagens F1 bilar är mycket känsliga ur set up aspekt, det som fungerade idag under kvalet behöver inte alls fungera imorgon under racet och vice versa, hur bilarna hanterar däcken imorgon kommer att bli den avgörande faktorn i kampen om podiums.
 
 
 
Det om kvalet, den fingerfärdiga Mr Iceman var i farten redan igår, pekade finger åter igen,.vad är det där...
 
...en brittisk björnskinn hatt eller...
 
 
...en strutsfjäder dammvippa..?..
 
...nä, titta fan, det är ju Rich Energy chefen William Storey som har fastnat med skägget i brevlådan! 
 
Jag för min del ville intervjua William om rykten av penningtvätt...
 
 
...men William ville inte bli intervjuat...
 
...inte heller han sekreterare...
 
...eller aktieägarna hos Rich Energy...
 
...så jag lämnade några burkar lämplig dricka till Rich Energy gänget som hjälper till att hålla huvudet kallt.
 
Till sist,.ikäll blir det fest hos en vän till en vän som bor i närheten av banan, det lär kunna bli en livlig tillställning med tanke på att ett antal irländare kommer att vara på plats,.."down the hatch mate, ya need a kick in the liver" är deras melodi.
 
Dagens grid girls är Pekings nya brevbärare från och med första augusti, när Deutsche Post tar över efter Postnord vars verksamhet flyttas till Albanien där man inte är så noga med när och om posten kommer.
 
Amen,.må Pekings nya brevbärare vara med er.      
 
       
 
 
      
 
     

Kommentarer :

#1: F1 One

Väldans tjat om Ocon, få mer än de som irriteras på Bottas gjorde ens en notis att han försvann. Bottas måste mer eller mindre vinna titeln för att i bästa fall vara kvar om inte så är han kass, enligt de som läser Autosport som en sann referens till F1. typ Rydell mfl.

skriven
#2: tombau haupda

på Blomjordens sida är i stort sett alla kommentatörer inne på att ME är väl så,om inte bättre än Bottas..och att han kommer att sparkas efter sommarupphållet,eller senast till säsongsavslutningen,Ocons värde är överbra jämtemot den i deras ögon värdelöse Bottas..Kimi ska väl heller inte nämnas på blomjordens sida,då han enligt vissa är i paritet med Kubica

skriven
#3: Hulinder

Har sagt det förut och säger det igen,Bottas och Hamilton är i en klass för sig och det som skiljer dem åt är dagsformen! Helt suveräna förare båda 2 och jag tror Bottas blir kvar! Måste få ställa en nyfiken fråga, tycker du Mika och Kimi har liknande körstil?

skriven
#4: ilkkaluukas.blogg.se

Bottas är helt överlägsen jämfört dom svenska förarna.tittade på Ericsson igår kväll.medioker skulle jag säga om hans race i Toronto.

skriven

Kommentera inlägget här :