CHINESE LUCKY COOKIES

 
1         Bottas
2         Hamilton
3         Vettel
4         Leclerc
5         Verstappen
6         Gasly
7         Ricciardo
8         Hulkenberg
9         Magnussen
10       Grosjean
11       Kvyat
12       Perez
13       Räikkönen
14       Sainz
15       Norris
16       Stroll
17       Russel
18       Kubica
19       Giovinazzi
20       Albon
 
Det var jämnt skägg mellan Mercedes duon i jakten på pole i Shanghai, Bottas tog pole med några skäggstrå före Hamilton, Vettels mustasch räckte bara till en tredje plats, men han slog sin  stallkompis vars fjuniga snorbroms överhettade under balaclavan.
 
Verstappen och Gasly gjorde bort sig under utvarvet och blev blåflaggade i sina sista försök i kval tre, Ricciardo kvalade ut Hulkenberg, och HAAS duon kopierade RBR ditos misstag genom att passera startlinjen efter det att tiden hade gått ut, dumt av båda stallen men de har bara sig själva att skylla.
 
Kvyat gjorde ett bra kval och startar från elfte rutan, Perez kvalade ut Stroll ännu en gång och belönades med tolfte startpositionen.  Kimis Alfa såg ut att ha skaplig balans, men saknade kraft, något som även Kimi själv påpekade. Ferraris PU tycks lida av vissa tillförlitlighets problem, lite märkligt att man bytte motorstyrningselektronik både hos  Ferrari och HAAS, men inte hos Alfa där Giovinazzi har haft motorproblem, det kan hända att man har varit tvungen att skruva ner effekten i Kimis PU för att undvika problem. För Kimis del är det inte enbart negativt att starta från trettonde rutan, han får välja vilka däck han startar  racet med, kanske har de även prioriterat race set up före kval dito, dock är Pirellis däck väldigt ojämna kvalitetsmässigt, två set av samma gummiblandning kan fungera helt olika ute på banan, där den ena ger understyrt ger den andra överstyrt osv.
 
Sainz och Norris "front limited" McLaren fungerade inte riktigt på Shanghais "front limited" bana, något som jag misstänkte redan innan kvalet, Stroll hänger inte alls med Perez, Russel kvalade ut Kubica, Giovinazzi körde bara två varv och blev sedan kvar i garaget, Albon skrotade rejält under träning tre och kom aldrig till kval.
 
I det hela stora gick kvalet på ett ungefär som jag förväntade mig att det skulle göra, Mercan var snabbare än Ferrari genom banans kurvpartier, men måste skaffa sig ett försprång för att inte bli passerade i slutet av start-mål rakan under racet. RBR orkade inte riktigt hålla samma tempo som den dynamiska tätduon, Renault blev best of the rest,  HAAS varannan race bygge fungerade i kval, dock återstår det att se om det gör det även i race, och McLarens "front limited" fungerade mindre bra på en "front limited" bana osv, det som jag inte hade räknat med var Alfas brist på prestanda under kvalet, dock har Kimi fortfarande en bra chans att ta några poäng i morgondagens race.
 
Det om F1, nu har jag viktigare saker för mig som tex att sitta under korkeken och lukta på blommorna i behaglig värme,..life´s good.
 
 
Dagens grid girl håller med mig,.life´s good.
 
Amen,..må den svenska "vårvärmen" vara med er.      
 
          
 
        
 
          
 
       

Kommentarer :

#1: Genc

Tror att det blir Bottas race igen imorgon

skriven
#2: Tom

Tack för en bra blogg Brandon! Toligt med Bottas på pole, får hoppas på ett underhållande race imorgon. Tror du Gasly får sitta kvar hela säsongen? Stor skillnad i tid mellan Verstappen och Gasly vid alla race och kval hittills. Ha det bra!

skriven
#3: Flying finns

Kimi vinner i morgon...
Hehehe….

skriven
#4: Marcus

Bottas verkar vara på hugget och jag hoppas han vinner imorgon. Synd att Alfa inte bytte sin elektronik också och jag hoppas det inte har Ferrari/ägarna som bestämt det av någon anledning. Det kanske funkar med någon alternativ taktik för Kimi.

skriven
#5: ThomasF

Bra genomgång av hur teamen(förarna) ligger till.Bara nu de här mjukvaruinställningarna från Italienarna inte ska börja styra placeringar igen.Fantastisk körning av Bottas idag.Det är precis vad som behövs om Mercedes ska börja dominera igen.//Thomas

skriven
#6: Judge Fear

Som sagt skriver inte så ofta på bloggar, föredrar att läsa och på en mer teknisk blogg som denna så har jag inte så mycket att komma med tyvärr :P Verstappen mf får som sagt skylla sig själva och blir lite komiskt han klagar på Vettel att han körde om honom och att man inte får köra om en annan i kvalet, suck det har man gjort sedan 2006, ditt egna fel att du inte hann runt, speciellt när du körde runt riktigt långsamt runt banan. Förarens uppgift att köra sig till en bra plats.
Hamilton gjorde ju en manöver som var rätt lik Alonso gjorde på hungaroring 2007 så tycker han borde fått en bestraffning för det, får se imorgon men tvivlar domarna gör något mot sin favorit.

Tror racet kommer bli riktigt bra, lite förvånad att ferrari inte alls hängde med Mercedes, från träningarna och tidigare verkade de ha bra mycket mer fart oc snabbare men kanske som så de skruvat ner effekten på motorn då de sett den inte håller för race distans?

Hoppas på Bottas visar var skåpet ska stå och tar hem det imorgon om inte en av ferrari bilarna kan vinna, vettel tror jag kommer aldrig vinna en titel i ferrari och tvivlar han lär lyckas köra om mercedes bilarna utan att klanta bort sig. Behöver Bottas att han vinner så hamilton inte får en titel till, avskyr tanken på att han slår schumachers rekord.

Tack Brandon btw för dina tips tidigare, gjorde enr esa till tyskland och kan säga tyska kvinnor var bra mycket roligare än svenska på många sätt, dock inte lika vackra men men hade bra tid så ska inte klaga.

skriven
#7: Genc

PS Rydell hittar på mängder med bullshit att Verstappen, är lika bra som Senna när han körde, vilket aldrig kommer och hända med den gossen, kan lika gärna få sparken ifrån Red Bull tillsammans med senilinbilliske Marko.

skriven

Kommentera inlägget här :