THE YAWN-O-METER

 
Hamilton svävade mot högre höjder efter målgång i Singapore...
 
...där samtliga utom Ocon tog målflaggan...nu till en kort sammanfattning av racet från vår man på plats, var så god Kimi....
 
...tack Kimi, kunde inte gäspa bättre själv.
 
Skämt åsido, men "racet" i Singapore fick verkligen "yawn-o-meter" övervarva med all time high, det tog inte mer än ett par varv innan samtliga ute på banan föll in i "nu ska jag spara däck" spektaklet och "racet" var över.  Verstappen och Vettel bytte plats några gånger, men i mål var topp sex snubbarna i samma ordning som under kvalet, Ferrari gjorde bort sig som vanligt med en misslyckad depåstrategi, Pirellis slumpgenerator däck fungerade för vissa, men inte alls för några andra, de borde kanske överväga att flytta tillverkningen av F1 däck till en fabrik med någorlunda fungerande kvalitetskontroller, det tycks vara som så, att varken fabriken i Izmit i Turkiet eller den i Slatina i Rumanien klarar av att producera F! däck av jämn, godkänd kvalite.
 
Perez besvärades av sina stadsbana tics, och lekte bumber car förare först med Ocon, och sedan med Sirotkin, jag kan tänka mig att stall ledningen var jättenöjd med mexikanens insats, när Sergio lyckades radera ut två säkra poängplaceringar,.bra jobbat Checo.  De allra flesta av er minns säkert när Perez brakade in i Kimis Lotus i Monaco för några år sedan, Kimis reaktion var att "någon  kanske borde slå honom på käften", det ligger något i det, en del lär sig aldrig om man inte tillrättavisar dem fysisk, Perez kom billigt undan igår efter sina hjärnsläpp ute på banan.
 
Visst kan man bli irriterad när någon leker rörlig chikan på banan som Sirotkin gjorde, det är lätt hänt att sånt leder till mer eller mindre intima kontakter mellan uppskruvade kombattanter i stridens hetta, i Japan beskriver ordet "Chikan" en person som i en folksamling gnider sin kropp mot en annan person i sexuell syfte mot den andra personens vilja,.kan vara läge för Checo att besöka doktorn för att ta reda på om hans oönskade närmanden på banan är av sexuell natur.
 
Nog om Checos sexliv, Ferrari och Vettel är åter igen på god väg att kasta bort VM titeln trots det att man i år har den snabbaste bilen, till nästa år är Mercedes ikapp och förbi igen, hos RBR återvänder Newey att jobba på heltid, levererar Hondas PU efter förväntningar kommer Ferrari att ha problem med att hålla jämna steg även med RBR, Ferrari satsade på fel man som förstaförare, de borde ha satsat på Kimi istället som kan hålla sina nerver under kontroll när det verkligen gäller, något som Vettel inte alls tycks klara av.
 
Har jag inte något att säga om själva "racet" då? Tja, inte mycket, Alonso gjorde bra jobb i sin McLaren, Leclerc fick några poäng tack vare Perez hjärnsläpp, Ericsson var inte snabb nog att hänga med sin stallkompis, HAAS duon fick inte däcken att fungera osv,.. man borde återinföra tankstoppet, och ta helt bort blåflaggan samt spola alla dötrista stadsbanor för att blåsa lite liv i F1 innan F1 tar livet av sig själv som en senil seriesjälvmördare, som med en dåres envishet skjuter sig själv i foten och kan inte begripa varför det gör ont.
 
Apropå Ericssons vara eller icke vara i F1, Saubers svenska ägare var med när Vasseur förhandlade om ett kontrakt med Kimi, så det var inte enbart stallchefens val att skriva kontrakt med Kimi, utan det skedde med ägarnas goda vilja, nu återstår det att se huruvida deras goda vilja även innefattar ett förlängt kontrakt med Marcus, dock brukar inte affärsman handla på känslomässiga grunder utan strikt finansiella, vi håller tummarna för en  helnordisk förarbesättning hos Sauber 2019.
 
 
Dagens grid girl håller i hatten inför vad som komma skall, Ryssland nästa om två veckor med yawn-o-meter varning.
 
Amen,..må alla dötrista stadsbanor exporteras till Grönland.      
 
 
      
 
       

Kommentarer :

#1: Anonym

Vettel måste undra vad som hände, hur tusan kan jag ligga 40p efter i den bästa bilen och med all min rutin och välförtjänta VM-titlar. Måste snurra i hans skalle...
Vore fö verkligen kul med ett helnordiskt Sauber!
Tack för intressant blogg, läser gärna mer teknisk analys kring chassi och skillnader mellan stallen när du får tid å lust!

Svar: Hos Vettel snurrar det jämt i skallen, och det just det som är hans problem, han gör tok för många dumma missar när stressnivån ökar. Apropå det tekniska, det dyker upp i mån om tid vad det lider, just nu har jag inte så mycket tid över för bloggen.
Brandon Lee

skriven
#2: David

Såg inte racet (kanske var lika bra det!) men funderar på om Vettel kunde ha vunnit med en bättre depåstrategi? eller var det alltid en omöjlgthet för honom att vinna? Ferrari varkade ju ge bort 2a platsen till Verstappen

Svar: Tja, du missade inte mycket, hos Ferrari är det alltid samma visa, om inte Vettel strular till det gör stallet det eller vice versa, en salig samling klantskallar;-)
Brandon Lee

skriven
#3: Marcus

Intressant skrivet som vanligt. Ja ett tråkigare lopp får man leta efter och att ta bort blåflagg hade gjort det mer intressant. Det blev nästan spännande när Hamilton skulle varva två bilar som fajtades om positionerna och Verstappen nästan kom ikapp. Tankningen saknar jag verkligen för detta sparande på däck och bränsle är urtrist.

Perez borde fått ett antal straffpoäng men domarna är lika inkonsekventa som kvaliteten på däcken.

Svar: FIA försöker alltid hitta svåra vägar till enkla lösningar för att skapa bättre racing, dock är årets däck bara ett dåligt skämt, ut med Pirelli och in med en däcks tillverkare som vet vad de gör.
Brandon Lee

skriven
#4: ilkkaluukas.blogg.se

Satt och tittade på skysport som vanligt på loppet.det började fint och ut med säkerhets bilen, sen vart det ett riktigt sömnpiller.man måste fixa däcken så att det är plattan i mattan hela loppet.den som leder sitter och spar däck är för jävligt.

Svar: Pirelli ska försöka ta fram däck till 2019 som håller att attackera med, som det är nu är deras däck ett dåligt skämt.
Brandon Lee

skriven
#5: ThomasF

Att läsa här är min största behållning av f1

skriven
#6: ThomasF

Kom visst när skickaknappen på telef.innan jag skrivit klart.Tack för ordet!

Svar: Satan så bråttom du har Thomas, du agerar snabbare än tanken;-)
Brandon Lee

skriven
#7: Abbe

Varför låter inte Ferrari vettel hålla upp bottas, så att kimmi kunde komma ut före?
Racet var ju redan förlorat och kimmi kunde gett tillbaka placeringen senare i racet.
Ja ja, så hade jag gjort och fått några extra poäng till teamet.

Tack för en bra blogg.

//Abbe

Svar: Det kan man fråga sig, Ferraris strateger är inte direkt de vassaste knivarna i lådan;-)
Brandon Lee

skriven
#8: Tomi

Håller med till 100%, avskaffa satans stadsbanor som Singapore, herregud vet inte hur många gånger jag nickade till under loppet trots försök att få i mig extra energi i flytande form.....Ferrari spelade bort både Vettel och Kimi den här gången,,,tack för en bra blogg Brandon!

Svar: Stadsbanor är för jävliga, men om man har problem med att somna så funkar de till 100%,..zzzzzzzzzzzz.
Brandon Lee

skriven
#9: Captain Hindsight

Spännande att se hur det går för Markus. Misstänker dock att det blir Giovinazzi som tar sitsen bredvid Kimi. Inte att jag vet om han är värd sitsen mer än Markus, men det känns så osannolikt med en helt nordisk lineup..

Svar: Det kan mycket väl bli så eftersom ingen vet hur mycket Marcus sponsorer har att säga till hos Sauber numera, men det vore kul att ha Mackan kvar i F1.
Brandon Lee

skriven
#10: Patrik Jansson

Tråkigt lopp tyvärr! Ferrari verkar dessutom ha problem med timingen och strategierna mest hela tiden?! Var nog inget dom kunnat göra åt Hamilton ändå men Verstappen hade kanske Vettel kunnat ta med rätt strategi:)! Blir intressant att se vad Sauber kan åstadkomma med Kimi där naturligtvis kan ju inte Kimi göra mer än deras bil tillåter men kanskedom kanfå till en bra bil som ändå ger några möjligheter nästa år? Vore jukul om Marcus blev kvar frågan är ju om han får det?
Ha det Brandon:)!

Svar: Det funkade bra hos Ferrari när de hade många britter bland sina anställda, numera spretar det åter igen åt alla möjliga riktningar när det finns många olika viljor blandade i det hela,.typisk Ferrari kaos med andra ord.

Sauber kan nog ta fram en rätt så hygglig bil med hjälp av Resta och lite teknisk support från Ferrari, och Kimi är en riktig duktig testförare, huruvida Marcus blir kvar återstår att se, det beror nog på hur gärna Ferrari vill ha in Giovinazzi hos Sauber.
Brandon Lee

skriven
#11:

Håller med ThomasF; denna blogg är det bästa och kanske även enda behållningen med F1.
Har ju tidigare skrivit att jag haft svårt att hålla mig vaken under F1 loppen numera.. Singapore gjorde ju inte den saken lättare..

Svar: Det kommer nya race som kan väcka döda,.;-),.hoppas man ju i alla fall.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :