THE FINGER OF EVIL WOLF

 
När den stora, stygga vargen trycker på knappen...
 
...blir slutresultatet glada miner hos den dynamiska förarduon på podium, och F1 är ett steg närmare fair play graven när publiken torkar den osportsliga Mercedes spottloskan från ansiktet.
 
1         Hamilton
2         Bottas
3         Vettel
4         Räikkönen
5         Verstappen
6         Ricciardo
7         Leclerc
8         Magnussen
9         Ocon
10       Perez
11       Grosjean
12       Hulkenberg
13       Ericsson
14       Alonso
15       Stroll
16       Vandoorne
17       Sainz
18       Sirotkin
           Gasly och Hartley bröt racet.
 
Det är mer än roande att ta del av mediahorornas aka "F1 journalisternas" patetisk samstämda "aldrig bita varghanden som matar en" svammel efter söndagens spektakel i Sochi, där den stora stygga vargen tryckte på "obey" knappen med direktkontakt till marknadsföring-PR avdelningen hos Mercedes Benz.  F ettans teamorder ger samma obehagliga vibbar som fotbollens uppgjorda matcher enbart i syfte att tjäna pengar till varje pris, att man sedan binder samman orden motor och sport är ett hån mot publiken som i sista hand står för kalaset, ingen publik= inga sponsorer= ingen F1, kalla F1 för motor något, men inte motorsport, ordet sport står för något helt annat hos publiken.
 
Den officiella förklarningen för nyttjandet av teamorder var förekomsten av blistering för Hamiltons del, det märkliga var faktumet, att hans bakdäck efter målgång inte visade några som helst spår av blistering, när och om blistering dyker upp, så går den aldrig tillbaks av sig själv utan att lämna några spår. Men vem vet, det kanske inträffade ett mirakel i Sochi igår, och Pirelli däckens stigmata sår läktes av sig själv, när den stora stygga vargen tryckte på den magiska obey knappen med en direktlinje  till den heliga Mercedes Benz styrelsen.
 
Det om den fingerfärdiga springpojken hos Mercedes, finns det något att säga om själva "racet"?   Inte mycket, hos Ferrari klarar man inte av att vidareutveckla Allisons design arv på rätt sätt, och de röda halkar alltmer i efterkälken i kampen om VM titlar, Sochi var nog spiken i kistan för Ferrari  både vad det gäller förar och konstruktörs titeln.  
 
Hos Mercedes är det ordning och reda, hos Ferrari är det italiensk kaos lite då och då, något som märks även i radiotrafiken, Kimi fick följande, mystisk meddelande från depån under racet:" Kimi, do the opposite to Hamilton please". Kimi som fattade noll svarade:"  But i cannot even see him". Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, vill Ferrari någon gång i framtiden vinna en VM titel, så måste de skaffa personal som vet vad de gör.
 
Verstappen fick mycket beröm för sin uppkörning genom startfältet, jag såg inget märkvärdigt i det, vi har sett liknande uppkörningar tidigare i år av toppförarna i deras totalt överlägsna bilar, Max hade en ny motor, och en set up som var optimerat för däcken han startade racet med, efter däcksbytet försvann all fart hos Max.
 
Även Leclerc fick mycket beröm för sin sjunde plats i mål, men det är kanske som Jonas B sa om det hela, nämligen att Ericsson inte är någon måttstock av rang, visst är Leclerc en duktig förare, men den uppenbara bristen på speed hos Ericsson får honom kanske verka snabbare än han verkligen är, det blir intressant att se hur Leclerc klarar sig mot Vettel nästa år.
 
 
Bland de övriga tycks Ricciardo helt ha tappat farten, Magnussen gjorde bra ifrån sig och knep några poäng liksom FI duon, Marcus gjorde inte mycket väsen av sig, farten finns i bilen men inte i Marcus, något som tycks ha gått upp även hos hans svenska sponsorer eftersom de valde att ersätta Mackan med Kimi.
 
Det om spektaklet i Sochi, jag vill inte vara sämre än den fingerfärdiga vargen hos Mercedes, så mitt finger går till Toto och Mercedes ledningen,.go fuck yourself jävla hycklare, samma gäller för samtliga inställsamma mediahoror aka "F1 journalister", som pissar på publiken.
 
Dagens grid girls är katter med klös som sparkar vargröv.
 
Amen,..må F1 motor något vara med er.      
 
 
           
 
         
 
           
 
 
    
 
      

Kommentarer :

#1: tom

janne helt lyriskt över hur värdelös bottas är,och att det hade varit kul att se markus i mercan,nå nästa år vill janne ha occon i mercan istälet för bottas,som ju i hans ögon är helt under isen,samma sak tycker hans adepter om frågan bottas,samtidigt som markus bara har otur,och egentligen är överlägset bäst

Svar: Blomqvist är en patetisk avundsjuk människa, Bottas är en toppförare, Mackan en dem nere i kön, Ocon är bra men inte i nivå med Valtteri, Blomman älskar att kasta skit på Kimi och Valtteri alltid när tillfället ges, och hans sekt är en samling foliehattar som borde skaffa sig ett liv. Ha det Tom.
Brandon Lee

skriven
#2: F1one

Trist med depådirektiv som tom allehanda knäppisar förstår, men som fortfarande tror det är undantag liksom att om det så görs det helt öppet. Ferrari har från första start i flera år mer eller mindre använt sig av det fast har vanan inne att dölja det. Vilket noviserna inte fattar. Förstår förvisso Mercedes att de tar chansen när Hamilton trots all perfektion till sin fördel från stallet inte får till det så kör de en fuling mot Bottas som inte verkar fått info hur de avser agera, bra att de visar hur lite sport det är inom F1 så även naiva hemafrua.. eh förlåt fans förstår.

Svar: Sport och F1 har lite eller inget gemensamt, det irriterande med det hela är att F1 cirkusens clowner inte vill erkänna det utan kallar pajaseriet för sport.
Brandon Lee

skriven
#3: Magnus Blomqvist

Well spoken
!

skriven
#4: Magnus Blomqvist

Ursäkta. Halkade på tangenterna. Så här tänkte jag.
Well spoken! Jag säger som Kimi. What the fuck? För första gången på över tio år tittade jag inte ens trots att jag har både viaplay och inspelat. (Bortrest) Råkade snubbla förbi en newsflash om spektaklet och det räckte. Ser i stället fram emot nästa år då iallafall en person inte längre kommer flytta på sig frivilligt. Ha det gott. Magnus

Svar: Du måste sluta med att kika på grid girls så noga, man kan få svettiga fingrar av mindre;-) Nästa race på Suzuka bör bli bättre på en bana som alla förarna gillar, dock finns risken för nya stallorder alltid närvarande. Ha det bra Magnus.
Brandon Lee

skriven
#5: Rickard Smedberg

Det blev som jag trodde ett lopp i princip utan
något av värde. Man behöver ju inte vara raket-
forskare för att kunna lista ut att Bottas skulle
behöva släppa fram Hamilton. Sen kan man
ju förstå Merca som vill ta så mycket poäng som
möjligt åt Hamilton för att säkra förartiteln. Undrar
hur länge Vettel står ut hos Ferrari, då det verkar vara
lite rörigt i toppen hos dom.
Ha det gött!

Svar: Det pinsamma med F1 är att den som vinner förarmästerskapet nästan aldrig gör det av egen kraft, det vore nästan bättre om man enbart skulle ha en bils stall med i mästerskapet. Ha det Rickard.
Brandon Lee

skriven
#6: Göran

en annan sak,
Får man trycka gilla 2 ggr :-) tänker först på artikeln och sedan på the girls,,,,,,,
mvh
Göran


Svar: Tryck inte alls för artikeln och sedan två gånger för the Girls.;-) Ha det Göran.
Brandon Lee

skriven
#7: OK

Tråkigt race. Tråkigt för mästerskapet. Tråkigt för Bottas. Och för oss som tittade. Uppfriskande analys utan onödiga omskrivningar, tack! :-)

Svar: Gratis sömnmedicin är inte att förakta;-)
Brandon Lee

skriven
#8: Rixon

Morning Brandon

Tycker det var rätt intressant att höra Wierheims och Blommans diskussion under 3:e träningen där de båda konstaterade att Leclerc helt plötsligt hittat massa fart efter en dålig fredag och att 3-4 tiondelar satt i första sektorn och sedan 1 tiondel i andra och tredje.

Eftersom första sektorn i princip bara är rakor och fullfartskurvor tyckte dom det var konstigt och hade inget svar på det...

Vet inte om det är så konstigt, Om jag va Ferarri och var rädd om min guldkalv Leclerc vill man ju få han att se så bra ut som möjligt. Känns som en ganska lätt sak då att bara kräma ur lite mer effekt i hans bil jämte Marcus..å vips så är man före under kvalet..


Svar: Det kan skilja mer än 10km/h i toppfart mellan två identiska bilar pga olika set up, Mackan kör med mycket mer vinge än Leclerc, och då speciellt bakvinge, något som kostar motoreffekt och ger mer drag= lägre hastighet rakt fram. Mackan tappar även tid genom kurvor i jämförelse med Leclerc pga sin körstil, långsam utgång kostar tid,.plus att Leclerc helt enkelt är en betydligt snabbare förare än Ericsson. Ha det.
Brandon Lee

skriven
#9: Tomi

Tittar på viaplay för att det är smidit för mig, men herregud Blomqvist analyser specielllt av situationen som helhet hos Ferrari är så världsfrånvänd så att varje sund människa undrar hur det kan vara möjligt för honom att ha en anställning som kommentator....herregud....för att nämna något...fina ggirls idag...

Svar: Blomqvist ser vad han vill se, dock inte nödvändigtvis verkligheten, gamla SVT broilers är ju en samling glada amatörer. Ha det Tomi.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :