THE THREE IDIOTS

 
Det har varit en sedvanlig blogg.se helg, det vill säga meddelandet på bilden här ovan har dykt upp när man har försökt blogga, inte ens den magiska F5 knappen har orkat  ta upp kampen med blogg.se teknisk undermåliga bloggportal. Om det finns hobbyjournalister i F1 så finns det utan tvekan hobbytekniker hos blogg.se, samma tröttsamma procedur upprepas helg efter helg,.kan vara dags att inom kort byta bloggportal för min del.
 
Apropå tröttsamma procedurer, årets sista race på Yas Marina lär bli en sådant, ett totalt intetsägande skrytbygge med generöst tilltagna avåkningszoner, som borde ha avlägsnasts ur racekalendern för länge sedan. Men icke, här finns det pengar att kamma in, så vem bryr sig om att  racing lyser med sin frånvaro, det är så häftigt när det så kallade racet börjar i dagsljus och avslutas i konstljus när natten faller i ökenområdet, dock finns det en chans att Pirellis däck helt tappar greppet om verkligheten när bantemperaturen faller under racet, och vi bjuds på något som faktiskt lite vagt påminner om riktig racing.
 
 
Så, har "the three idiots" haft några funderingar om att dumpa Yas Marina? Inte alls, istället funderar herrarna att dumpa Silverstone och Interlagos eftersom man enligt Liberty Media inte kan hitta en "tillfredsställande lösning" ur finansiell synpunkt,det vill säga, banägarna är ovilliga att betala de fantasisummor som Liberty Media kräver av dem.  Herrarna säger sig värna om att banor med lång tradition inom F1 blir kvar för fansens skull, men tillägger i samma andetag att det hela trots allt i första hand handlar om affärer, så det är möjligt att ett flertal traditionstyngda klassiker kommer att ersättas med nya banor på nya destinationer. Mer "Vietnam" på ingång med andra ord när Liberty Media "amerikaniserar" F1, mer show, mindre racing=mer pengar till Liberty Media. Korrumperade makthavare och mutor tycks vara den rätta  melodin för Liberty Media på exakt samma sätt som det var för Bernie Ecclestone, nya giriga gubbar rullar hatt på F1 depån, pissar på fansen, och skrattar sedan hela vägen till banken på Caymanöarna.  
 
För min egen del tog F1 säsongen slut bra länge sedan, Yas Marina är bara en gubbslemmig  efterbörd ur Liberty Medias dollarlivmoder, jag ser framemot att få skruva med gamla, hederliga förbränningsmotorer från speedboats utan hybridinslag, dock kan en del gamla, hederliga motorer innehålla komponenter som är svåra att tas med. Jag renoverade en Capri 2600 RS från tidig 70 tal med en kompis för ett antal år sedan, orginalskicket var ett måste, och det mekaniska insprutningssystemet från Kugelfischer en riktig mardröm att tampas med, men när hela paketet till slut fungerade som det borde blev man nöjd och belåten.
 
Dagens grid girls ser ut att vara både nöjda och belåtna, kan vara på grund av att de slipper att ha göra med blogg.se och Liberty Media.
 
Amen,..må alla hobbytekniker ruttna i helvetet.    
 
 
                
 
 
       
 
      

Kommentarer :

#1: Jenniey Love

Så skönt att äntligen hittat en till som upptäckt att kossan börjar få en tappa tålamod med blogg.se som bloggportal. Man tycker dem borde kunna lösa problemet eller iallafall informera sina bloggare när störningar uppstår. Som det är nu vet man inte ens om de jobbar på att lösa det.

Det värsta är att jag försökte felanmäla skiten men inte ens det gick. Så nu går planerna åt att eventuellt lämna blogg.se .

//Jenniey Love

Svar: De hade fel på felanmälan,.uh,.låter som blogg.se. Kossan funkar nog bra för bönder, men knappast för oss andra, blogg.se har haft dessa problem under en lång tid, jag ifrågasätter nivån på deras tekniker eftersom de inte tycks hitta någon bot,.eller om de överhuvudtaget bryr sig. Ha det J.
Brandon Lee

skriven
#2: Fricco

Mekanisk insprutning... Hade man bla på Rally V4or... Men en 1840 med korsinsug låter ju bättre...
Jag slutade kolla på denna F1 säsong för flera rejs sedan.
Nu läser jag bara om det efter.
Racingen blir bara sämre och sämre.
Var blir nästa nya bana? Nord Korea... 😂

Svar: Ja, vill man lyssna på fina toner ur riktiga motorer är historisk racing ett måste. Jag kan tänka mig att Nordkoreas lilla mångubbe skulle gärna ha ett F1 race bara för att jävlas med jänkare;-)
Brandon Lee

skriven
#3: Flying finns

Kommer Rob smedley hamna hos Sauber 2019?

Svar: Kanske det, dock ser jag inte honom som någon större kap.
Brandon Lee

skriven
#4: Marcus

När företag ska tjäna pengar på sport och annan underhållning som F1 så kostar det mer för fansen och de betalar oftast för mindre också. Det är synd att det bara blir mer och mer jippo och mindre racing.

Det kanske skulle kunna bli en ändring och fansen slutade betala för TV tjänsterna, som betalar dyra rättigheter för att sända F1. Liberty skulle då kanske göra någonting om de inte lyckades sälja sina dyra tjänster.


Svar: När jänkare är inblandade i sport blir det alltid mer jippobetonad än i europeisk regi, det som Liberty inte begriper är att fansen i Europa inte är speciellt intresserade av jippogrejer. Men F1 är vad den är nuförtiden, mer underhållning än racing när riktiga banor ersatts med stadslingor. Ha det Marcus.
Brandon Lee

skriven
#5: ThomasF

Ford Capri!Till o med BMW hade ju problem med dem på banorna på 70-talet.Det rullade en sån banbil med nummerskyltar på aveuen i Gbg på den tiden minns jag.Motorn varvade som en mc o alla camaros o mustanger gömde sig på bakgatorna.Vissa saker kanske va bättre förr ändå?Ha D bra//Thomas

Svar: Jag har ägt två stycken 2600 RS, den ena var helt original, den andra allt annat än original när jag bodde i USA. Den var en Zakspeed kopia, dock med V6 och dubbelturbo, Zakspeed körde med en BDA fyra på 1,4 liter och enkelturbo, fick ut 495 hk ur den, inte illa ur en liten fyra som senare uppdaterades till en F1 motor. Eh,.mina byggen på den tiden hade alltid en tendens att spåra ur effektmässigt, senare fick man klart för sig att effekt utan grepp är inte värt ett jävla piss;-) Ha det Thomas.
Brandon Lee

skriven
#6: a

Varje söndagskväll får man kossan, väldigt störande faktiskt. Håller med om det.

Svar: Japp,.kan det vara så att blogg.se har bönder som tekniker?
Brandon Lee

skriven
#7: Nico

Tjenixen,

Var hos lokala Postmord-ombudet igår och hämtade ut två rekommenderade brev från Italien... Municipal Stradale närmare bestämt. Två fortkörningsböter. Den ena av grövre karaktär och 3 penaltypoints vardera. Blir spännande att se hur det slutar rent ekonomiskt. Mer spännande än racet på Gäääsp Marina.

Ska faktiskt bli lite skönt att lägga det här året till handlingarna. Även om fighten om p7 i mästerskapet måste anses vara lite underhållande så är det synd. Synd att Hamilton inte får en bättre motståndare än Vettel om titeln. Man behöver absolut inte tycka om Hamilton för att erkänna att han är duktig. Men för sjutton, snacka om att få titeln gratis i år. Vettel har snurrat och burnat däck och kört av i ledningen osv. Ingen kyla ö h t. Man blir förbannad!

Hoppas Kimi vinner sista tävlingen och lämnar med fanan i topp.
Läste annorstädes att nu ska Ericsson köra som sjutton och visa vad alla missar när han lämnar...

Men Kubica in i Williams. Jäkla modigt av samtliga parter. Jag förstår ju att det finns alla möjliga klausuler i den dealen om den verkligen blir officiell. Undrar hur dom får ihop ekonomin med Russell och Kubica -Martinimiljoner, -Ryska pengar osv. BLir det raaaaakt ner i diket (igen) för de envisa Britterna?

Just nu känns det som att man skulle behöva umgås med Corona-gänget.

Svar: Böter i Italien brukar inte vara så värst blodiga, ett par hundra euro på sin höjd, men om du hamnar i Finland och har lite bråttom kostar det mer, tex en kvinna som körde 82 på en 60 sträcka fick pröjsa 33936 euro för det, en snubbe i sin tur 54000 euro, dock är böteslappens storlek beroende på hur mycket man tjänar, de här två är miljonärer. Ett annat land där man ska akta sig är Schweiz, rekordet innehavs av en svensk som körde 290km/h, böterna hamnade på 792100 euro.

Ja, skönt att säsongen snart är över, nästa säsong kan bli riktigt intressant med tanke på hur många förare bytte stall. Vettel med sitt svajiga psyke är ingen match för Hamilton, om nästa års Ferrari inte blir som tänkt blir det ännu lättare för Ham att ta en titel till.


Kimi är nog rätt så nöjd med att få lämna Ferrari, vem vet, han kanske gör om sin "Lotus surprise" hos Sauber,.Mackan i sin tur besökte muren under den första fria träningen idag.


Kubica har med sig 100+ mille från ett polsk oljebolag, Williams har några nya sponsorer på gång, nästa års budget hamnar på samma nivå som årets, hur bilen blir nästa år återstår att se, den kan väl knappast bli sämre än årets bil;-)


Corona gänget är rätt sällskap året runt,..ha det Nico.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :