PAUL RICARD BAGUETTE

 
1          Hamilton
2          Bottas
3          Vettel
4          Verstappen
5          Ricciardo
6          Räikkönen
7          Sainz
8          Leclerc
9          Magnussen
10        Grosjean
11        Ocon
12        Hulkenberg
13        Perez
14        Gasly
15        Ericsson
16        Alonso
17        Vandoorne
18        Sirotkin
19        Stroll
20        Hartley
 
"Får jag be om största möjliga tystnad" har varit dagens melodi, dock vaknade man ur midsommardagens koma lagom till kvalet på Paul Ricard.
 
Mercedes hade med sig en PU uppdatering, som räckte till för att bemanna första startledet, Hamilton slog Bottas med 0,118 sekunder, Vettel fick ge sig för Mercedes duon,och hamnade 0,371 sekunder efter Lewis.
 
Verstappen kvalade ut Ricciardo, och startar bredvid Vettel från fjärde rutan, det tredje startledet delas av Ricciardo och Räikkönen, vars sista kvalvarv åter igen misslyckades, dock gjorde även stallet åter igen ett misstag, när de skickade ut Kimi för  två kvalvarv bara för att sedan meddela, att soppan inte räckte till två försök, bra jobbat Ferrari.
 
Sainz som kvalade ut kvalspecialisten Hulkenberg startar från fjärde ledet tillsammans med Leclerc, som för första gången tog sig till kval tre, bra jobbat av mannen från Monaco, vars debutsäsong så här långt är en  succé.  Magnussen delar femte ledet med stallkompisen Grosjean, som tog i lite för mycket på hemmaplan och hamnade i räcket.
 
Ocon kvalade ut Perez och startar från sjätte ledet tillsammans med Hulkenberg, som inte hittade det rätta flytet idag, och Perez delar sjunde ledet med Gasly som åter igen kvalade ut Hartley.  Ericsson tog ett steg framåt efter gårdagens besök i räcket, och startar bredvid Alonso, vars McLaren har tydliga problem med att hitta ett fungerande samarbete mellan mekanisk och aerodynamisk grepp, något som i sin tur leder till att man inte får ner kraften på banan på rätt sätt.
 
Vandoorne blev slagen av Alonso och startar bredvid Sirotkin från näst sista ledet, det sista delas av Stroll och Hartley, den dynamiska duon som borde pyssla med något annat än att köra en F1 bil.
 
Apropå diverse rykten  "vem som kommer  köra var" 2019, man bör ta dem med en stor nypa salt, speciellt vad det gäller Kimi, dessa rykten är av kvällstidning karaktär utan någon större trovärdighet. 
Samma gäller i fallet Ricciardo, när australiensaren försöker trissa upp sina lönekrav hos RBR. Det börjar bli lite komik i det hela, när han på en och samma gång är på väg till Mercedes, Ferrari, McLaren och Renault, eller stannar eventuellt hos RBR, allt enligt mediamurvlarna, som desperat försöker hålla liv i en silly season som inte existerar.
 
Det om kvalet och diverse rykten, Renault har samma typ av problem som McLaren i fråga om att få ner alla hästkrafter på banan på rätt sätt, även om problemet är något mindre framträdande hos Renault. Nu har de anställt en ex Mercedes man, som ska hjälpa till för att rätta till det, klokt av Renault, det spelar ingen roll hur många hk man får ur sin PU om kraften inte levereras på banan på rätt sätt, Mercedes är mästare på det, något för de andra att ta efter inklusive närmaste rivalerna Ferrari och RBR.
 
Det var allt för i dag, nu ska jag ta hojen och snurra lite för att skingra på dimman som eventuellt dröjer kvar under peruken.
 
 
Dagens grid girl håller greppet om paraplyn i fall att, något som även ni bör göra.
 
Amen, må midsommaraftonens  baksmälla vara med er.   
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

Beröm till LeClerc! Surt för Kimi. JB kom lite i byxan när Marcus lyckades ta sig till Q2. Det kommer bli ett jämnt race. Fråga: Kompisen har hittat en fulstream med Sky Sports kommentatorer. Vad har du för åsikt om dem? Kan ju spara 400 kronor i månaden och slippa Blommans "analyser" så det känns som win/win. Ha det gott. Magnus

Svar: Sky Sport har några duktiga medarbetare, och några mindre duktiga, men de håller nog högre nivå än Viasat motor gänget, det är rätt så onödigt att skänka bort 400 spänn per månad om man inte måste göra det. Ha det Magnus.
Brandon Lee

skriven
#2: Marcus

Leclerc ångar verkligen på och verkar göra allt rätt. Vi får se hur han hanterar motgångar för det lär avgöra hur framgångsrik han kommer att vara. Jag förstår att pengarna styr men de borde kunna hitta några andra än Hartley, Stroll och Sorkin som har sponsorer med sig.

Intressant läsning som vanligt.

Svar: Han har flyt just nu, den verkliga utmaningen kommer när/om han får en sits hos Ferrari, det är en sak att köra mot medelmåttor på mittfältet, något helt annat att köra mot absoluta toppförare i toppbilar. Det finns många bättre förare utanför F1 än Hartley, Stroll och Sirotkin, men F1 är F1, no money no honey. Ha det Marcus.
Brandon Lee

skriven
#3: Tomi

Ser sannerligen ut som att Ferrari sabbar medvetet för Kimi, ser ju ut som att de skapar en situation där de kan säga att det går för dåligt för Kimi för att sen byta ut honom till 2019,,,,

Svar: Ferrari gänget anstränger sig inte direkt för att underlätta för Kimi med tanke på vilka skräpgubbar de har gett honom som depåpersonal.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :