WALK IN THE PARK

 
 
 
Barcelonas GP blev åter igen en uppvisning av RBR och Verstappen, Max tog starten och sedan var racet över när holländaren paradåkte 66 varv till målflaggan i en majestätisk ensamhet till sin fyrtionde racevinst. Att Verstappen vann kom inte som en överraskning, men däremot det att Perez inte klarade av att köra sig upp till en andra plats, så mycket bättre är RBR just nu än sina motståndare. Hamilton och Russel som tvåa och trea säger mer om Aston Martins och Ferraris något misslyckade helg än om Mercedes framsteg i jakten på RBR, Merca fungerade bra även ifjol med size zero sidepods konceptet i Barcelona bara för att sedan kollapsa totalt. Det vore kul att se hur snabb RBR egentligen är med Max bakom ratten när han inte behöver följa varvtider bestämda av racestrateger, RBR är nästan osannolikt välbalanserad, kikar man on board bilder så ser man hur lite Verstappen jobbar med ratten för att korrigera, bilen är i det närmaste neutralstyrd, eller som Max själv uttryckte det, den går som på räls. Nu har Max skrapat ihop 170 poäng, Perez ligger tvåa med 117, Alonso har 99 som trea, Hamilton 87, Russel 65, Sainz 58 och Leclerc 42, med andra ord,när motståndarna  koncentrerar sig på att ta poäng från varandra drar RBR ifrån, kul för RBR men mindre kul för publiken. Redan nu märks det hur RBRs överlägsenhet påverkar publikintresset, i USA har man redan tappat 25% av TV tittarna när Netflix fansen flyr fältet drabbade av verkligheten som har kommit ikapp drive to survive spektaklet. Nu är det ju inte enbart Netflix publiken som flyr fältet, utan även genuina F1 fans, den sneddrivna konkurrensen inom F1 är inget nytt, RBR dominansen byttes till Mercedes dito, nu är det åter igen RBR som dominerar. Hur ska man råda bot på det låter jag vara osagt, men så länge pengarna kommer före det sportsliga lär det inte finnas någon bot, att några nyckelpersoners löner är undantagna från budgettaket borde inte existera, det är just dessa nyckelpersoner som gör hela skillnaden, några utvalda ingenjörer och förare.
 
Nu blir en två veckors paus innan F1 cirkusen landar i Kanada där mästarnas mur väntar dem oförsiktiga, under de här två veckorna kommer man jobba för fullt för att analysera all data man samlade in i Barcelona och bestämma sig för vilken riktning man ska ta med uppdateringsarbetet. Väljer man fel väg kan man lika gärna börja arbetet med nästa års bil så tidigt som möjligt, det är bortkastad tid att piska en död häst även om den kommer från Maranello. Det om Barcelona och F1, även Indycar hade en racehelg, Rosenqvist hade äntligen lite flyt och belönades med en tredje plats, för Ericsson gick det tyngre, en nionde plats i mål var nog sämre än vad Mackan hade räknat med, men det är många race kvar att köra så chansen finns att hänga med i toppstriden om man sköter sig. Nästa race i Indycar går på Road America, en bana som även jag känner mig hemma på, kul att köra på med publikvänlig racing, Felix har gjort bra ifrån sig på RA tidigare, dags att göra det igen?
 
 
Dagens grid girl förväntar sig en mer händelserik racehelg i Kanada, må hon inte bli besviken.
 
Amen,.må solen lysa över er.   
 
    
 
     

Kommentarer :

#1: Peter

Såg något i går att Mercedes bil 44 och 63 hade brutit mot parc fermé vet du något om saken ?
Mvh Peter

Svar: Ja, de gjorde det men kom undan,.precis som Russel, han tog många placeringar utanför banan i första kurvan efter starten, men inget straff, behövde inte heller lämna tillbaka några,.Merca har egna regler där FIA släpper allt. Ha det Peter.
Brandon Lee

skriven
#2: Bigg

Undrar om ägarna inser att dom som betalar för F1 tappar intresset. Tittare betalkanaler, och tillresta live tittare. Men så länge RB ökar vinsten på onyttiga blasket, och MB lyckas sälja undermålig bil med vinst, kommer dom dominera. PGA ägarna F1, giriga gamar.
Gillar dom race när Verstappen och Ham fått en bil där man missat setup med 5%. Ham helt borta, Verstappen svårt att köra bil som inte går som på "Räls", (DVS som datorspel).
Newey i annat team, hade ändrat hela F1. Nu det bara tråkigt att se skiten. Roligare se Folkrace i Falun en lördag.
Tack för ordet.
PS. Såg isle of man, riktig racing. DS

skriven

Kommentera inlägget här :