LEDERHOSEN LEAP

 
1        Bottas
2        Vettel
3        Ricciardo
4        Hamilton
5        Räikkönen
6        Grosjean
7        Perez
8        Ocon
9        Massa
10      Stroll
11      Palmer
12      Vandoorne
13      Hulkenberg
14      Wehrlein
15      Ericsson
16      Kvyat
          Sainz, Magnussen, Alonso och Verstappen brör racet av olika skäl.
 
Österrikes GP blev en tämligen händelselös tillställning, Bottas fick en kanonstart och ledde racet från start till målflaggan utan att sätta ett hjul fel. Tvåan Vettel, som tycks vara övertygad om, att det är han som har skrivit regelboken för F1, som alla andra ska rätta sig efter envisades efter målgång, att Bottas hade gjort en tjuvstart.   Som tur är, så finns det sensorer i banan som mäter ner ända till millisekunder förarnas reaktionstid, och likväl finns det skrivet i den riktiga regelboken som inte är skriven av Vettel, att det finns en tio millisekunders rörelsefrihet som accepteras innan rödljuset släcks, Bottas bil rörde sig tre millisekunder innan lamporna släcktes, med andra ord väl inom det tillåtna, även om några millisekunder kan nog ses som en synnerligen snäv marginal.
 
Skomannen gjorde sin vana trogen en dykning på insidan, som tvingade Kimi utanför banan, det är lite märkligt att Ricciardo alltid kommer undan när han tvingar andra förare av banan, som tur är så brukar de andra vara vakna, och kan därmed undvika en kollision när den galna skosjukan från down under slår till.
 
Hamilton slutade på fjärde plats, men gjorde gällande efter racet, att egentligen var det  han som var den snabbaste föraren i racet, kan hända att den gode Lewis börjar känna av pressen från Bottas håll, och ville med sitt utlåtande poängtera vem som är första föraren hos Mercedes.
 
Kimi hade den otacksamma uppgiften att försöka hålla Hamilton borta från Vettel, och fick därmed stanna ute med slitna däck alltför länge för att kunna förbättra sin position i slutet av racet, hans situation blev inte bättre av, när bilens mjukvara inte ville lyda på kommandon från rattens spakar när Kimi fick order från depån att ändra på inställingar när hans Ferrari tappade fart. Ferrari chefen Marchionne gjorde gällande, att Kimi måste göra mer för stallet, en rätt så märklig utlåtande med tanke på, att Kimi lämnades ute för länge med slitna däck för att bevaka Hamilton, man kan inte både vara snabb och bromsa upp en annan förare samtidigt, det borde även Marchionne begripa trots det att han inte kan mycket om racing överhuvudtaget.
 
Grosjean svarade för ett bra race med sin sjätte plats i mål, Haas var bestyckad med en uppdaterad Ferrari PU med mer effekt än Ferraris egna bilar, till nästa race på Silverstone kommer den uppdaterade versionen sitta även på Ferraris egna bilar, hur långt det kommer att räcka mot Mercedes återstår att se, eftersom även tyskarna kommer med en uppdaterad PU till Englands GP.
 
Force Indians siamesiska tvillingar Perez och Ocon kom i mål som sjua respektive åtta före Williams duon, som repade mod efter ett misslyckat kval där de inte fick däcken att fungera. För övrigt kan noteras, att Marcus kom i mål efter sin stallkompis trots det att Wehrlein startade racet från depån, varför det blev som det blev är svårt att säga, brittiska TV sändningar visar inte mycket av det som pågår i  slutet av startfältet.
 
Det var något överraskande, att många förare hade problem med blistering av däcken, något som uppstår när gummilagret närmast stommen överhettar, som resulterar till luftfickor mellan stommen och gummimassan ,som i sin tur  orsakar en kedjereaktion i gummimassan som färdas genom gummimassan ända upp till slitytan, där den blir synlig i form av små bubblor som gör att greppnivån reduceras kraftigt.
 
             
 
Amber kom med en rolig kommentar, när skomannen i sin vana trogen drack ur sin svettiga doja. Hon sa att skomannen beter sig som en korkad hund som dricker ur toalettstolen, och att hon misstänker att skon i fråga har högre IQ än mannen som dricker ur den. Jag är benägen att hålla med om det, de borde väl finnas några butiker även i Australien som säljer glas, så att landets invånare kan använda sina skor till det de i första hand är avsedda för, nämligen att ta en outback walk about.
 
Det om F1, rally löftet Kalle Rovanperä kan andas ut, nu är det klart att han kan tävla i VM serien, även om det inte blir samtliga race, i vissa länder måste man vara 20 år för att kunna köra rally på vägarna även om man har ett giltig körkort från ett annat land, en del länder har en rätt så märklig syn på motorsport.
 
Vi är för tillfället i Edinburgh, på torsdag är det dags att ta flyget till London, Silverstone nästa som bör kunna bjuda på bättre racing än Red Bull Ring gjorde, inte minst med tanke på hur snabbt vädret kan slå om från solsken till spöregn på den klassiska banan ute på det gamla flygfältet.
 
 Dagens grid girl håller hårt om sin paraply oavsett väderförhållanden, en klok tjej.
 
Amen,..må racet på SS bli något utöver det vanliga.    
 
      

Kommentarer :

#1: F1 One

Ricciardo börjar bli ett riktigt dåligt föredöme såväl som människa som för sporten. Bottas visade tydligt med att vifta bort hans inbjudan. Hoppas kängerun blir sjuk av sin ohyra. En gång vid typ en seger kanske det på sin höjd kunde förstås. Ännu värre att han lyckas få perversa böjelser hos intervjuaren att dricka ur hans mindre hälsosamma sko.För den som kan lite biokemi kan bara konstateras att sannolikheten för allvarligare sjukdomar inte kommer minska för honom.
Åter synd att Kimi råkar ut för mycket skit, bara konstatera att han används för såväl hjälpryttare som läroobjekt för personal under upplärning. Ferrari chefens uttalande är nog inget större allvar i då han vet förutsättningarna. Han borde däremot vara riktigt förbannad på Vettels hjärnsläpp senast.

skriven
#2: Tomi

F1 One; håller med hur i helsike har de fått Brundle att dricka ur skon?
Kimi agerade ju strålande som hjälpryttare, bättre jobb än igår på den posten går ju knappast att göra, skönt när Kimi med slitna däck helt plötsligt genom mappning fick bra fart för att komma före Bottas efter hans depåstopp uppgift att stoppa upp Bottas lite med en jagande Vettel bakom sig-Kimi bara släpper Bottas enkelt förbi sig som att nån jävla måtta får det väl ändå vara....
Ser att du lagt ut en massa gobitar till inlägg, får läsa ikapp och återkomma, ser ut som att gridgirlsen har snäppat upp en bit också :)

skriven
#3: Marcus

Det hände inte mycket i loppet och den enda behållningen var att Bottas vann. Streamade Sky sport och Brundle höll på Hamilton så att han skulle slippa dricka ur den vidriga skon. Men jobbar man för TV så får man väl dra sitt strå till stacken. Hoppas på ett bättre lopp på Silverstone och au Kimi får till sina inställningar på direkten.

Svar: Ricciardo behöver en rabiesspruta så att han slutar jaga folk med dojan i näven;-)
Brandon Lee

skriven
#4: Magnus Blomqvist

Puh. När det blev klart att vi inte kunde åka till Spa i år så kom min far med förslaget om just detta race. Som tur är så blev det Barcelona till slut istället. Vi gör som kungen och vänder blad och går vidare med livet. Fast vi gör en liten fotnot om att Bottas nu på allvar är med och slåss om det och skulle t.ex Lewis o Seb kröka ihop i första sväng på Silverstone och Bottas vinna. Ja då jäklar. När det gäller lille Kalle så hoppas jag du länkar något klipp i något inlägg framöver. Folk behöver verkligen få se med egna ögon hur duktig denna killen är. Finns ett legendariskt klipp på killen när han tränar på isbanan hemma vid 8 års ålder... Vore kul att se han i skogarna mot Solberg jr framöver. Tills dess, ha det gott.

Svar: Synd att ni missar Spa, men Barce är bättre än inget, även om banan som sådan är bättre som testbana än race bana.
Bottas är med i racet på riktigt allvar, han är en iskall jäkel helt utan nerver, något som man inte direkt kan påstå om varken Lewis eller Sebastian, som kan brusa upp hur lätt som helst.

Kalle är sjukt duktig att köra rally, han har en bra chans att bli den yngsta genom tiderna att vinna ett race i VM serien. Må väl Magnus.
Brandon Lee

skriven
#5: Rickard Smedberg

Det är fantastiskt att ett F1-lopp kan vara så händelselöst, det är ju ändå 20 bilar som kör runt där ute. Sen ska man tillråga på allt höra Blomman och Älgen höja Marcus till skyarna för att han gör jämna!!! varvtider. Är det bara jag som tycker att däcken håller alldeles för länge? Kanske dags att införa tankning igen så att det blir lite olika strategier.

Svar: På en bana som Red Bull Ring händer aldrig mycket, Blomman och Eje vill behålla sina jobb och argumenterar därefter. Pirelli gjorde årets däck för hårda, det borde finnas flera däcks tillverkare i F1, Pirelli gör det hela för lätt för sig, och ja, tankstopp borde införas igen.
Brandon Lee

skriven
#6: M%252525E5rten

Jag tycker det känns som att kimi kvalar bättre nu än innan men att de inställningarna inte riktigt passar honom i race senare, o blir lite lidande där framförallt mot vettel.
Streamade från sky men under formationsvarvet så började det att lagga o höll på typ 15 min, fler som stöter på detta problem? Med vänlig hälsning, Mårten

Svar: Kimis bil är numera inställt för att hjälpa Vettel på hans jakt av VM titeln, sorligt men sant.
Brandon Lee

skriven
#7: Anonym

Så nu är det Ricciardo som är en idiot? Här går vi laget runt tydligen.

Svar: En snubbe som dricker ur sin doja har inte riktigt alla indianer i kanoten, en annan som dricker ur hans doja får i sig en cocktail bestående diverse bakterier, kemikalier och fotsvamp,.smaskens!
Brandon Lee

skriven
#8: Anonym

Inte de snabbaste nyheter här

skriven
#9: Anonym

Marcus e kass så är det bara

skriven
#10: Anonym

Tar å lämnar ett 👍🏻 För en bra bogg vi inte vill vara utan 😁 Angående Marcus så va han av banan i inledningen å fick skräp på däcken å tappade temp som tog ett tag att få upp igen. Wherlein slank förbi då han va av.

skriven

Kommentera inlägget här :