NOTHING TO WRITE HOME ABOUT

 
 
Årets andra race blev som det första, inget att skriva hem om, men några ord om köbildningen i Jeddah. Om man ska jämföra banan med någon annan så är det väl Monaco, det enda skillnaden mellan de två är att det går fortare i Jeddah än i Monaco. Utöver det är det samma trista köbildning, det är enbart DRS omkörningar som fungerar i Jeddah, Magnussen visade hur svårt det är att köra om i Jeddah när han varv efter varv blockerade alla omkörningsförsök när han hjälpte Hulkenberg att knipa en poäng. Trion på prispallen blev den förväntade, Verstappen, Perez och Leclerc, vi lär se samma trio på prispallen ett antal gånger 2024, RBR har den bästa bilen, Ferrari den näst bästa. McLaren gick bättre på en snabb bana, glory run Alonso hängde inte alls med i racet med sin AM, och Mercedes har en del att jobba med innan de kan utmana om podiums.
 
Norris och Hamilton skänkte bort några placeringar med misslyckat depåstrategi, dock fick den förstnämnda en present av FIA när hans solklara tjuvstart väckte inget intresse hos domarna, samma domare som gav Magnussen 10 sekunders straff när han blev påkört av Albon och var nära att hamna i muren, FIAs domare är inte enbart blinda, de tycks även vara totalt inkompetenta. Bearman som fick två placeringar gratis tack vare Mercedes och McLarens taktiska misstag hyllades stort efter racet, och då inte minst i brittisk media, det lät nästan som om en grabb helt utan erfarenhet från racing hoppade in och glänste. Bra jobbat av Bearman men han körde den näst bästa bilen, någon ny Leclerc eller Norris är han inte, men kan bli en hygglig chaufför i ett stall från mittfältet. 
 
Efter bara två race är det för tidigt att säga något definitivt om styrkeförhållanden mellan stallen i toppskiktet, men en sak kan man säga, nämligen att RBR åter igen står i en klass för sig. Ferrari har en bra bil som hanterar däcken mycket bättre än fjolårets, McLaren har lite att göra men ligger just nu före Mercedes, AM har tappat i racepace och så vidare, nu återstår att se vem-vilka har mest utvecklingskapacitet i sin grunddesign när man skruvar dit nya uppdateringar, har man misslyckats med grunddesignen så hjälper inga uppdateringar.
 
Det om racet i Jeddah, efter en vecka med sportwashing är det dags att återgå till gamla rutiner i Saudiarabien...
 
...lätt att göra när de ansvariga för F1 cirkusen blundar och stoppar huvudet i arslet och reser vidare i sin lilla bubbla till down under. 
 
Samma dagens grid girl i tjänst, samma hälsning till Saudiarabien och deras rövslickare inom F1 cirkusen,..FUCK YOU.
 
Amen,..må huvudet i arslet vara med er.    
 
       

Kommentarer :

#1: eric

Undra om domarna hade en "diktator" i bakgrunden som berättade hur dom skulle döma. Det var mycket märkliga domslut och även brister på repriser.

Magnussens försvar var det ända som gav lite glädje i racet, att gnällspiken Tsunoda inte kom förbi.

Svar: Money talks i bakgrunden. Bra jobbat av K-Mag, och löjligt värre att RB vill gnälla hos FIA, det är racing, vill man komma förbi får man fixa det själv. Ha det bra Eric.
Brandon Lee

skriven
#2: Peter

Tack en bra sammanfattning
Ja man kan undra hur många vinster Max tar i år gissar på 21
Ha det Brandon

Svar: Jag tror att han tar alla 24 om han inte drabbas av tekniska problem, RBR har inte ännu visat allt vad de har att komma med. Ha det bra Peter.
Brandon Lee

skriven
#3: daniel

för att vara helt ärlig så nickade jag till under loppet.
ps, härlig blogg!
/daniel. formerly known as f1bloggen.se.

Svar: Man kan nicka till av mindre, man ska aldrig tacka nej till en gratis, effektiv sömnpiller;-) Ha det Daniel.
Brandon Lee

skriven
#4: Anonym

Brandon en får tacke för en toppen blogg.det som blir spännande i år verkar vara red bulls vara eller inte vara,verkar handla om vem som ska få hålla i ratten,inte lätt att äga 49 % i långa loppet.Är det riktigt att Audi har köpt Sauber?Ha det gott

Svar: 51% mot 49%, den Thailändska ägaren har sista ordet, nu återstår att se vem han tänker stödja. Ja, Audi har köpt resten av Sauber, i början var meningen att de skulle nöja sig med 75%, men nu har de köpt till 100%.
Brandon Lee

skriven
#5: Tomi

Tack för en bra sammanfattning!
Vad tror du om Bottas, orkar han hålla ut och hitta motivation tills Audi tar över? Sauber är ju ruggigt dåliga nu...
Hej....

Svar: Kan bli knepigt att hålla ut och hitta motivationen, Sauber tog James Key som designer, en snubbe som har aldrig designad en konkurrenskraftig bil, Bottas skulle må bra av att byta stall. Ha det Tomi.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :