YAWN MARINA

 
Jag har döpt om YAS MARINA, som numera heter YAWN MARINA, en Tilke gäspning av tredje graden, där det bästa och i stort sett enda omkörnings tillfället finns i slutet av bakrakan.  Vad minns man från tidigare år av Abu Dhabis GP?  Inte mycket, Kimi vann här 2012 i en Lotus, och Alonso kastade bort en VM titel 2010 när han varv efter varv körde bakom Petrov utan att kunna ta sig förbi, YAWN MARINA  i ett nötskal, lika spännande att besöka som en IKEA parkering.
 
Ultra soft regerar när mörkret faller över YAWN MARINA, kampen om podiums kommer att stå mellan de tre stora, Mercedes, Ferrari och RBR, jag tippar på en Ferrari triumf utan att nämna några namn.
 
Det är inte bara F1 som avslutar säsongen i Abu Dhabi, utan även F2 och GP3, Lando Norris gör sin debut i F2, och Niko Kari sitt sista race för Arden i GP3, den sistnämnda gör även sitt sista race som Red Bull junior, vi får väl hoppas på, att Niko hittar en bättre sits i GP3 nästa år, Horners Arden stall är ingen vinnare i GP3.
 
Apropå juniorer, Joel Eriksson körde bra under Macaus F3 helg, men försvann ur racet efter en sammanstötning med Ferrari junioren Ilott, BMW, vars ungdomssatsning Joel är del av lär vilja se honom i DTM nästa år, lite trist om det blir så, Joel borde ha fått chansen att köra F2.
 
Min polare Micke tyckte att skapelsen här ovan liknar en överhettad kuk som glöder i mörkret,..
 
...det kanske ligger något i det, formen är rätt så likt med en viss kroppsdel, vad Abu Dhabi invånarna vill säga med sin skapelse är okänt,.kanske att det råder brist på Viagra eller stake ute på öknen.
 
Alonso har gjort sin debut i en LMP1 bil hos Toyota, det är lite Iceman vibbar över Alonsos agerande, han tycks vilja provköra allt som rullar precis som Kimi gjorde när han tog en paus från F1.
 
Apropå F1, det enda som återstår är att Sauber och Williams bekräftar sina förare till nästa säsong, dock lär det inte bli några överraskningar på den fronten, utan förarna i fråga blir Ericsson, Leclerc och Kubica.  Att TR valde en så intetsägande förare som Hartley är lite förvånande, men kanske är Liberty på väg att droppa Rysslands GP ur kalendern, där av att Kvyat fick lämna stallet trots det att han har ryska bankslantar med sig.
 
Min polare Jimmy från New Mexico kom på besök , så nu är de tre musketörerna BL, Micke och Jimmy samlade i L.A, det är bara D´Artagnan alias Jonas B som inte är på plats, utan häckar kvar i kylan i Peking.  Temperaturen närmar sig 30+, i morgon lär det bli ännu varmare så Micke och jag tar en dags ledighet, och spar på framdäcket ute på vägarna tillsammans med Jimmy,..
 
...och kikar in på barnförbjudna biker vattenhål.
 
Till sist, jag har varit jävligt irriterad på alla region låsta internet styggelser, det är skit när man måste trixa med VPN tjänster som fejkar IP adresser i diverse länder efter behov, om det inte är en svensk IP så är det en finsk eller en brittisk osv, vad hände med den fria, gränslösa världen ute på nätet?
 
Dagens grid girl är redo för en hojtur i solen, jag hoppas att solen även skiner på er syndare när inte aurora borealis gör det.
 
Amen,..må rattmuffen vara med er.      
 
 
      
 
 
       
 
 
         
 
       
 
     

BED OF RAZORS

 
Vad gör man under en ledig förmiddag i Venice, kikar på väggmålningar?  Nope, man kikar in hos svenska F1 bloggare  för att skaffa sig en uppfattning om deras färdigheter och åsikter för stunden, händer inte ofta men dock ibland. 
 
Anna Andersson hos AB kläckte ur sig följande visdoms ord om Bottas, jag citerar: "Att Valtteri Bottas är för långsam och kan behöva lämna teamet. Han har kontrakt över 2018, men har inte hittat formen efter sommaren",.slut citat.
 
Har fru Andersson rökt på, eller börjar hon bli desperat i sin jakt på läsare, det ligger nog betydligt närmare till hands att Andersson får lämna AB än att Bottas får lämna Mercedes.
 
Från A till B, Berggren hos Expressen, eh, jag hoppar över Berggren, han kan inte se skillnaden mellan en F1 bil och en bakmaskin.
 
Från Berggren till Blomqvist som blandar och ger, vettiga saker ibland som kryddas med vilda fantasier om Ericssons färdigheter, vad gör man inte för att skapa blogg trafik.
 
Blommans bloggbesökare är ett släkte för sig, eller som Micke uttryckte sig i  frågan, finns det en F1 VM serie till, där alla förare är betalförare, och där de bästa förarna sitter i dem sämsta bilarna?  Wehrlein tycks bli en bättre förare för varje dag som går, enligt vissa bättre än Kimi, och vi vet ju sedan tidigare att Ericsson är bättre än Bottas enligt Blomqvist, det är fullständigt häpnadsväckande att stall chefer hos de stora stallen är inte medvetna om detta, och agerar därefter.
 
Robert Kubicas vara eller icke vara i F1 tycks orsaka en hel del huvudbry hos Blommans lärjungar, kan en förare med hans handikapp verkligen vara värt att satsa på?  Jag vill påpeka följande för dessa foliehattar, :Rattutslaget kan lätt anpassas efter förarens önskemål, liksom graden av servo påverkan, vridkontakt kan ersättas med vippkontakt osv, Kubica har inga problem med att styra med högerhanden, och han växlar upp och ner med den vänstra, det som han har problem med är cirkulära rörelser med högerhanden när man vrider handleden, dvs finmotoriken, det finns förare på elitnivå med mer omfattande handikapp som klarar sig alldeles utmärkt ute på banan. 
 
Från B till P, den gamla hos SVT, Fredrik af Petersens är nog den mest jordnära av sveriges F1 bloggare, och påpekar att "Detta är en personlig betraktelse, åsikter som uttrycks är krönikörens egna", kan vara något för de andra att ta efter.
 
Det om bloggare, mannen  på bilden här ovan är Ross Brawn, som sägs vara mannen som kommer att hitta lösningen  för F1 bilarnas överdrivna aero beronde som försvårar omkörnings försök, jag för min del är inte alls lika övertygad om att Brawn är den rätta mannen för uppgiften med tanke på hans färdigheter som aerodynamiker och designer.
 
Brawn började med aero biten hos Williams 1978 med Frank Dernie, designade sedan några halvskapliga bilar själv åt Haas Lola och Arrows, och dök senare upp hos Benetton och Ferrari, där han i mina ögon fick oförtjänt mycket  beröm som mannen bakom stallens framgångar.
 
Benetton bildades när de köpte upp Toleman, som med små ekonomiska medel hade lyckats skapa en riktigt bra bil i TG 181 som Senna senare glänste med i Monaco, designern som skapade bilen var Rory Byrne, samma man som även senare designade vinnarbilarna hos Benetton och Ferrari åt Schumacher, så i första hand var det Rory som skapade framgångarna, inte Ross.
 
Samma sak hände hos Brawn GP, Ross kom till ett dukad bord och tog äran för andras arbete, bilen var designad av Honda designers, dubbeldiffusern som gjorde Brawn GP till en vinnarbil knycktes från Aguri, Ross tackade och tog äran, så i mina ögon är han inte alls kapabel att lösa problemet med bilarnas aero beronde, för det jobbet krävs en aerodynamiker-designer av betydlig högre klass än Ross Brawn.
 
Hamilton har även han sagt sitt om nästa års bil, han menar att förarna förvandlas till buss chaufförer i en allt tyngre bil, som föraren kör på sparlåga eftersom man hela tiden måste försöka spara på motor och bränsle, under 2018 måste man  klara sig med 3 PU innan straff pajaseriet sätter igång och parodierar hela spektaklet.  Enligt Lewis var racet på Interlagos det enda i år där han fick köra för fullt utan att behöva spara på varken det ena eller det andra, och det är ju så riktigt racing ska vara, plattan i mattan från start till mål, synd bara att beslutfattarna inom F1 cirkusen har så förtvivlad svårt att begripa en så enkel sak.
 
Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, gå tillbaks till ground effect-active ride bilar så slipper man aero beroendet, släng hybrid biten på soptippen och kör med en V6 biturbo, och lämna halo för helgon, en race förare ska genomföra sin akt på en "bed of razors", inte på en "bed of roses".
 
Det om bilar, några gaphalsar av rang har åter igen öppnat munnen utan att ha något vettigt att säga, nämligen den plufsiga gamla fyllon Briatore, och den bortglömda VM titel innehavaren Villeneuve.
Den förstnämnda gör gällande att Ferrari missade konstruktörstiteln på grund av Kimi, och den sistnämnda att Bottas insats på Interlagos var pinsam jämfört med Hamiltons dito.
 
Pinsam är ett ord som utan tvekan beskriver ovannämnda gaphalsarna på ett bra sätt, Briatore minns man som den värsta fuskaren i F1 historien, och Villeneuve som föraren som fick VM titeln till skänks av Adrian Newey på samma sätt som Damon Hill året innan. 1996 liksom 1997  fanns det med även riktiga toppförare som tex Schumacher, Häkkinen och Berger, men VM titlarna hamnade hos medelmåttor som Hill och Villeneuve tack vare Adrians genialiska bil, den mest överlägsna i F1 genom tiderna, Williams FW 18, som i händerna på dessa två medelmåttor vann hela 12 av 16 race 1996.  RBRs dominans för några år sedan, eller Mercedes dito några år senare kommer inte i närheten av Williams glansperiod med FW 18, den bilen var som från en annan planet i sin överjordiska överlägsenhet.
 
Nog om F1, jag fick igår ett besök från yttre rymden på jobbet i form av en lönnfet hillbilly bondlurk, som ville ha ett porträtt målad på sin hoj, en skamfilad HD i patriotisk anda med taskigt klottrade motiv av den amerikanska flaggan, örnen osv, snubben ville att jag skulle måla ett porträtt av en sann amerikansk patriot på tanken, en herre vid namn George Lincoln Rockwell.
 
För er som inte känner igen namnet av "patrioten" i fråga, han bildade American Nazi Party en gång i tiden, en galning från extrem högern som hade Hitler som förebild,.och av honom ville den inavlade bondläppen att jag skulle måla ett porträtt av,.yeah right.
 
Jag gav bondläppen mitt allra soligaste leende, och sa: "Självklart vill jag måla ett porträtt av George, vad sägs om ett där han suger av Hitler"?    Det tog en stund innan polleten ramlade ner hos hillbilly pajasen, han rynkade sin 1,5 tums tänkarpanna i ett försök att  åstadkomma någon typ av tankeverksamhet, men innan han hann med att öppna käften la jag till,"Ta och släpa ut din jävla hoj och ditt feta arsle härifrån innan jag blir riktigt förbannad, och ge fan i att komma hit en gång till".  Snubben klev på sin skrothög, muttrade något om att jag borde åka på stryk, jag kontrade med:" Säg bara när och var så kommer jag dit,. och ta med dig några som bär dig hem eferåt".    
 
Snubben drog iväg, gav mig fingret, och åkte förmodligen hem till gården för att förlusta sig med sin favorit sugga,..det är aldrig långt nog till vischan från L.A.
 
 
Dagens grid girl kör Yahama, dock inte tillsammans med hillbillys.
 
Amen,..må alla nassar brinna i helvetet.      
 
 
         
 
 
 
       
 
       
 
 
 

DRS

 
 
Man skulle kunna sammanfatta racet på Interlagos med tre bokstäver, DRS, mycket mer än så var det inte, start-målrakan med öppen DRS, insdan till Senna S, inbromsning och smita förbi.
 
Vettel hade bättre traction än Bottas på den relativt varma asfalten och smet förbi i första kurvan, sedan hände inget mer i toppstriden eftersom Ferrari och Mercedes är så jämnstarka i racepace, det är omöjligt att ta sig förbi på en bana som Interlagos när så är fallet.
 
Man börjar vänja sig med att se duon Räikkönen-Bottas kliva upp på podium, Kimi tog podium nummer 91, Valtteri nummer 21, kan väl jämföras med Ronnie P som under sin karriär hade 26 podiums på 123 starter.
 
Genom första kurvpartiet utvecklades racet enligt det sedvanliga konceptet, ingen panik, alla på en gång, dem galliska stridstupparna Grosjean och Ocon bröstade upp sig och kramades lite, torped förarna KMAG och Ricciardo tog ett skamgrepp om varandra och kastrerade Vandoorne osv, race incident i stridens hetta som sig bör.
 
RBR duon hade satsat på tok för aggressiv set up som dödade däcken på nolltid, och fick släppa förbi Hamilton som tog sig upp från sista till en fjärde plats i mål.  Bra kört av Lewis, men man ska ha i minnet att han hade en ny motor, ny turbo, ny MGU-H, och kunde forcera genom starfältet med kval mode inställingar eftersom den nya motorn bara behöver orka med ett race till.  
 
Massa fick ett lyckligt slut på hemmaplan med sin sjunde plats före Alonso, som hade inget vackert att säga om Hondas PU efter målgång, de sista poängen togs av dem forna stallkamraterna Perez och Hulkenberg.
 
Hos Sauber var det vänliga veckan när stall kompisar släppte förbi varandra  i parti och minut, båda två gjorde en godkänt insats utan guldkant, Mackan får en ny stallkompis att mäta sig med till nästa säsong, Wehrlein gjorde sitt näst sista race i F1 på Interlagos, det kan hända att han dyker upp i F1 igen till 2019, men jag tvivlar på det, att vara DTM mästare är ingen större merit i F1.
 
Lewis uppvisning lyfte även fram ännu en gång hur enormt stort gapet är mellan topp bilarna och mittfältet, det är svårt att tro att bilarna är byggda efter samma regelbok, så något är fundamentalt fel med F1, och då kanske i första hand alla motsägelsefulla beslut som tar ut varandra.  FIA och ägarbolaget säger sig vilja kapa kostnader och sätta ett budget tak, men tillåter och även uppmuntrar samtidigt utvecklingen av mer och mer komplicerad aerodynamik, som medför ökade kostnader för stallen, moment 22 ala F1 med andra ord.
 
Det är rätt så intressant att följa den här diskussionen om budget tak, det pratas om en budget mellan 1-1,5 miljarder samtidigt som utvecklingskostnader på aero sidan skjuter i höjden, och en topp förare har 300 mille i årslön, i mina papper är det inte storleken av budgeten  som är den avgörande faktorn i kampen om topp placeringar, utan tillgången av kvalificerad personal.
 
Även om man skulle kunna enas om ett budget tak, så kommer inte stjärn designers som Newey och Allison aldrig skriva ett kontrakt med Sauber eller Haas, inte ens med ett löfte om en högre lön, precis som topp förarna så dras topp designers till dem legendariska, etablerade topp stallen, vem vill käka Kalles Kaviar när det finns äkta vara på annat håll.
 
Parodin med nedflyttnings karusellen ser ut att fortsätta även nästa år, en förare som bestraffas med en fem platsers nedflyttning kan i själva verket flyttas upp några platser beroende på hur och när andra straffas, det råder total kaos i FIAs hönsgård mellan varven, ett bättre sätt att förlöjliga hela F1 cirkusen finns inte, mer sånt så att publiken har något att skratta åt när själva racingen inte bjuder några glädjeämnen.
 
Apropå glädjeämnen, det är mer än roande att ta del av "expert utlåtanden" från "ansedda" cricket journalister efter varje racehelg, när herrarna delar ut förarbetyg, och när fan boys söker positiva omdömen om sin hjälte med hjärtat i halsgropen, frågan är vilka som är mest dem patetiska av de ovannämnda, cricket journalisterna eller fan boys, den gemensamma faktorn för dem är den totala bristen av kunskap i ämnet de uttalar sig om.
 
Numera är säkerheten ute på banan rätt så 100 %, något som man inte kan säga om säkerheten utanför Interlagos, Mercedes medarbetare rånades under vapenhot, Pirelli anställda lyckades komma undan från ett liknande bakhåll, det kan vara dags att slopa Brasiliens GP, och ersätta det med ett race i Europa nu när sista brassen försvinner från F1, Köpenhamns  GP nästa?
 
Dagens grid girls är rutiga och krutiga, tre gånger nittiofem med kepsen på, dock inte rattmuffen.
 
Amen,..må ansedda cricket journalister vara med er.