LANDO´S RELIEF

 
 
Det tog 110 race för Lando Norris att ta sin första seger i F1, en mix av tur med SC, bra strategi och skicklig körning bäddade för det, en välförtjänt seger enligt vissa, bondtur enligt några andra, enligt min mening var Mackens set up optimerad för medium-hårda, något som i slutändan betalade sig trots det att man var lite vilse med mjuka under kvalet. Bra jobbat av Lando och stallet, men det kan dröja innan han åter igen får chansen att stå högst upp på podium. RBR har sin svaga punkt på stadsbanor i höga temperaturer och med hög luftfuktighet, Verstappen klagade på brist av grepp bak under hela racehelgen även om han vann sprinten och tog pole för huvudracet. Tvåan Verstappen var inte alltför ledsen för att polaren Norris vann racet, Ferrari duon Leclerc-Sainz som trea och fyra i mål hade nog lite för mycket bakvinge i hopp om en mer kraftfull DRS kick, för mycket vinge kostade dem toppfart på DRS rakan när extra kicken från DRS uteblev. Femman Perez hade inte farten att utmana om en podium plats, Hamilton hade bra häng på mexikanaren i en Mercedes som såg ut att vara lite bättre balanserad än under det föregående racet. Tsunoda kämpade tappert för att hålla Hamilton bakom sig men fick till slut ge sig, dock är en sjunde plats ett riktigt bra resultat för hans del liksom faktum, att han slog klart Ricciardo som glänste under sprint kval-race. Russel som åtta hängde inte alls med i Hamiltons tempo, Alonso krigade sig till en nionde plats i mål, den sista poängen gick till Ocon, hans och stallets första för säsongen. 
 
Hulkenberg gjorde sin sedvanliga rörlig chikan pantomin utan att lyckas ta några poäng när vapendragaren Magnussen inte hade chansen att  agera bromskloss, däremot utmärkte dansken sig igen genom att samla ihop sin elfte straffpoäng när han tvingade Sargeant av banan, en till så blir han avstängt ett race, snacka om att råka ut för en dansk skalle. Gasly fick stryk av Ocon, Piastri kastade bort en toppplacering i racet när han stötte ihop med Sainz och skadade framvingen, Zhou slog Bottas som av någon för mig mystisk anledning fick starta racet med mjuka däck som ingen fick att fungera, Ricciardo var helt vilse i pannkakan liksom Stroll, Magnussen pysslade med korkade grejer som sagt var, och Albon fick åter igen erfara att årets Williams är ett riktigt lik, stallkompisen Sergeant bröt racet när Magnussen skickade in honom i muren.
 
Racet som sådan blev varken en höjdare eller en flopp, utan en milkshake av mellanmjölk med några jordgubbar i, kul för Norris att bli kvitt med stämpeln som den eviga tvåan med lika delar av skicklighet och tur, och kul för Macken fans att liket lever. Nu ska man inte som sagt var dra några förhastade slutsatser av Landos seger, när man återvänder till en normal bana i normala temperaturer kommer Macken inte alls hänga med i RBRs tempo, de är lite närmare Ferrari men inte ikapp, Imola nästa om två veckor. 
 
Dagens grid girl gillar milkshake, men Miami shake hade för få jordgubbar, det är dags för F1 att återvända till Europa.
 
Amen,..må jordgubbar vara med er.   
 
            
   
 
     

Kommentarer :

#1: Tom

hur i hela friden kan chikanen Hulkenberg vara klar för Audi???

Svar: För att han är tysk. Ha det Tom.
Brandon Lee

skriven
#2: Dennis

Finns det någon rimlig förklaring till varför safety car:en inte plockade upp Norris direkt? Att släppa Norris men plocka upp Verstappen som låg cirka tio sekunder bakom känns som ett grovt misstag av domarna. Blir Norris upplockad direkt så kommer han ut typ sist efter sitt depåstopp istället..

Svar: Den mänskliga faktorn, någon klantade till det helt enkelt, sånt händer ibland. Norris vann tack vare SC, utan den hade han aldrig kommit ikapp Verstappen. Ha det Dennis.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :