RBR RULES

 
 
Verstappen tog idag sin trettonde vinst för året och den fyrtioåttonde totalt, något som räckte till för att bärga hem kontruktörstiteln för RBR trots det att Perez fick bryta racet. 
 
Direkt efter starten på väg mot första kurvan blev det trångt värre på banan med tre-fyra bilar på bredden, Perez hade båda Ferrari piloterna höger om sig samtidigt som Hamilton till vänster om honom försökte tränga förbi med halva bilen utanför banan, Perez och Hamilton stötte ihop, Perez framvinge tog stryk och han tvingades senare till depån att byta framvinge när SC kom ut. Längre ner i startfältet fick Bottas en bra start, låg mellan Ocon och Albon när fransosen som hade fem meter tom bana höger om sig plötsligt styrde till vänster och in i Bottas som i sin tur slog i Albon, Bottas fick en punktering och en skadad framvinge och fick åka in till depån för att byta däck och framvinge under SC. SC kom in och släppte startfältet, Bottas hann inte med många kurvor innan idioten Sargeant bommade totalt inbromsningen in i kurvan och plöjde in i Bottas som hamnade utanför banan, Valtteri fick senare bryta racet eftersom bilen hade tagit för mycket stryk. Perez som hade hamnat långt ner i startfältet efter sitt depåbesök satte igång jakten på poäng, men klantade till det när han skulle ta sig förbi Magnussen, Perez körde in i dansken, båda två snurrade och Perez fick åka in i depån igen med en trasig framvinge, han bröt racet senare av samma skäl som Bottas, bilen hade fått för mycket stryk och var okörbar. Även Albon och Sargeant liksom Stroll tvingades kasta in handduken med skadeskjutna bilar,  men Ocon och Hamilton som orsakade  Bottas och Perez första depåbesök kunde fortsätta racet och ta några poäng, Hamilton körde även bryskt värre mot Russel men fick inget straff, en del kommer undan med det mesta.
 
Längst fram gick det lugnare till, Norris försökte utmana Verstappen in i första kurvan men fick ge sig, sedan försvann Verstappen utom synhåll i vanlig ordning. Norris körde ifrån  Piastri rätt så enkelt när han väl kom förbi, Piastri fick en halvgratis depåbesök i samband med ett kort VSC ingripande, tjänade 12 sekunder på det, men gjorde inget vettigt av det. Det finns folk som tycker sig se något speciellt i Piastri, jag ser bara en Webber eller Ricciardo till, en duktig förare som saknar det lilla extra. Det finns även folk som tycker att Norris är alla tiders på alla sätt, även jag tycker att han är en riktig bra som förare, men även en gnällig pojkspoling mellan varven, den bortskämda rikemansungen vars pappa köpte en sits för honom hos McLaren dyker upp lite då och då med arrogant gnäll. I stort sett blev racet som jag förutspådde, ingen kunde röra Verstappen, Ferrari räckte inte till mot McLaren, och Mercedes fick koncentrera sig på att kämpa om poängen med Ferrari. Alonso kämpade sig till några poäng och Alpine fick några gratispoäng när Perez klantade till det, Lawson slog Tsunoda, Hulkenberg gjorde det samma med Magnussen med Perez assistans, Zhou och AR kom ingen vart med sina James Key uppdateringar och Albon, Sargeant, Stroll, Perez och Bottas tvingades bryta racet.
 
 
Dagens grid girls är nöjda med dagens race, så även jag, för de som inte är nöjda med dagens race säger jag som Max sa angående folk som tvivlade på RBRs potential: Go suck on an egg.
 
Amen,..må ägget vara med er.   
 
      
 
    
 
     

Kommentarer :

#1: Genc

Hade jag bestämt i Williams, så hade jag gett Sargeant sparken. Med tanke på hur klantig han är som chaffis, tycker att LM inte borde ha varit så bestämd med att ha en jänkare till sporten. Utan bara ha tagit de bästa endast, som Drugovich eller Pourchaire. Som är mycket bättre, än den där fjanten trots sitt häftiga namn.

skriven
#2: Daniel

Hej mr Lee,

Hur kommer det sig att man inte läser mer om vem som ska ta över Adrian Newey's roll som chefdesigner i RB? Jag tänker inte på din blogg bara, utan globalt. Vet man att Adrian kommer vara kvar i RB fram till 2028 då Verstappens kontakt går ut?
Då chefsdesigners (designers) roll onekligen är en stor del av ett F1 teams framgång så kan man tycka att spekulationer bland media borde vara stor vid det här laget.

Tack för en bra blogg!

//Daniel

skriven

Kommentera inlägget här :