DUTCH DOMINANCE

 
 
Max Verstappen gjorde processen kortare än kort i Barcelona när han tog pole, Max kunde ha kört ännu snabbare, men lyfte av i sitt sista försök, en tid under 1.12 fanns där, men det behövdes aldrig. Kvalet i stort blev en uppvisning av klantarier när förare efter förare förstörde golvet vid avåkningar, och var sedan chanslösa att förbättra sina tider, Bottas, Perez och Alonso var några av syndarna. En ground effect bil med skadat golv slutar att vara en ground effect bil, en liten skada i Venturi tunnlarna eller i diffusern kostar down force, grepp och varvtid, ground effect bilarna ska köras med låg ride height, men kör man över kerbsen och ut i gruset är det game over.  För det mest iögonfallande misstaget svarade Leclerc för utan att ha varit utanför banan, han klagade brist på grepp och försvann direkt i kval ett, Bottas var utanför banan i kval ett och skadade golvet, Alonso och Perez gjorde detsamma i kval två...
 
...den dynamiska Mercedes duon klantade till det i kval två när Russel var nära att knuffa Hamilton av banan...
 
...och Perez lekte jordbrukare, men några andra gjorde bra ifrån sig. Sainz tog  andra rutan på hemmaplan, Norris tredje, Gasly blev fyra men kommer förmodligen åka på ett straff och nedflyttning på startgridden, Hamilton spöade Russel med en halvsekund, Stroll slog Alonso och Hulken klarade av att ta sig till kval tre igen och så vidare. Många stall kom med stora uppdatringspaket till Barcelona, för några av förarna fungerade uppdateringarna, för några andra inte, allt hänger på förarens körstil och hans förmåga att justera sin körstil efter uppdateringar samt vilka inställningar föraren i fråga väljer. Det som fungerade för Sainz fungerade inte för Leclerc, det som fungerade för Verstappen fungerade inte för Perez,det som fungerade för Hamilton fungerade inte för Russel och så vidare, så är det alltid med nya uppdateringar, man kan inte bygga en bil som passar för två olika körstilar. 
 
Så,kommer någon kunna hota RBR-Verstappen i morgondages race? Nej, det intressanta blir huruvida Perez har förmågan att ta sig upp till en andra plats, kapaciteten finns i bilen, men finns det i Perez? Bakom RBR finns det förare från fem olika stall som har chansen att kriga om en podiumplats, och det är väl den kampen som blir den intressanta imorgon om nu inte vädrets makter blandar sig i det hela som många av er säkert hoppas på.
 
Det om kvalet och morgondagens race, jag laddade upp några bilder av RBRs golv i ett tidigare inlägg, här kommer en till där man kan bättre se hur utformningen av växellådshöljet bildar en del av aeropaketet i samarbete med diffuser och Venturi tunnlarna, något för andra att kopiera? Visst kan man göra det, men golvet inklusive växellådshöljet är bara en del av aeropaketet, har man inte kunskap om hur resten av aeropaketet fungerar i samarbete med chassi-upphängningar  är det meningslöst att bygga en kopia av golvet. 
 
Dagens grid girls har ordning på aeropaketet,.fattas bara annat.
 
Amen,..må aeropaketet vara med er.   
 
 
 
       
 
          
 
    
 
    
 
     

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

135,531 respect 💪.

skriven

Kommentera inlägget här :