DUTCH DOMINANCE

 
 
Kvalet till Storbritanniens GP blev ingen nagelbitare beträffande pole, Verstappen gjorde det igen, men Norris och Piastri som tvåa och trea är mer överraskande, eller kanske inte. Om man inte klarar av att bygga en bil som klarar av alla former av banor, så kan man bygga en bil som klarar av vissa typer av banor. Man kan bygga en bil som är bra genom långsamma kurvor och snabb på raksträckor, eller en bil som är bra genom snabba kurvor och snabb på raksträckor, att bygga en bil som är bra på alla typer av banor, alla typer av kurvor och även snabb på raksträckor är mycket svårare, just nu finns det bara en, nämligen RBR. McLaren hör just nu till katergorin bra genom snabba kurvor och snabb rakt fram, något som fungerar alldeles utmärkt på Silverstone, men inte nödvändigtvis på banor med långsamma-medelsnabba kurvor. McLaren har under de senaste åren pendlat mellan front-rear limited byggen som fungerar ypperligt på vissa typer av banor, och ytterst medelmåttigt på några andra, ett fenomen som skvallrar på brist av en riktig toppdesinger, McLaren bilar är mer ett resultat av grupparbete än av en enmans show.
 
Verstappen gjorde som sagt var som han brukar göra och tog pole före McLaren duon, sedan Ferrari dito, Mercedes tvillingar,och resten av topp tio på behörig avstånd. Om Verstappen tar starten så lär ingen kunna hota honom, RBR lirar i egen liga, McLaren gjorde bra ifrån sig men Ferrari har en mer komplett bil som bättre klarar av olika typer av banor, dock är däckslitaget fortfarande något som spökar för Ferrari liksom mindre lyckade strategiska beslut. AM har tappat lite prestanda, Williams snabb rakt fram bil som är även hygglig genom snabba kurvor kan räcka till för att ta några enstaka poäng tack vare hur den hanterar däckslitaget, och Alpine finns med även de i jakten på poäng, resten av gänget är statister. 
 
Apropå individuella prestationer under kvalet, Verstappen är numera även kvalsnabb, Norris har alltid varit det men har en tendens att tappa i racet, Sainz hänger med överraskande bra i Leclercs tempo,.och så har vi mysteriet Perez, hur gör han att åka ut i kval ett gång efter annan i en RBR? Jag tror att det hela sitter mellan öronen, någon form av mental blockering som spökar, Perez är ju inte direkt någon kvalspecialist, men även en medelmåttig kvalare bör hamna om inte i första så i alla fall i andra ledet i en RBR. Hos AR fortsätter teamet klanta till det, om de inte missar att hitta rätt set up så gör de som de gjorde igår, tankar för lite bränsle så att Bottas fick parkera sidan av banan. Det fanns inte nog med bränsle kvar för ett bränsleprov, Bottas fick ett starff och kommer förmodligen att starta racet från depån.Det om kvalet, hur kommer det gå i racet beträffande podiums? Jag tippar Verstappen, Leclerc, Norris om nu inte Norris klantar till det igen i starten.
 
Dagens grid girls ser framemot ett spännande race, så även jag, må den bästa bilen vinna.
 
Amen,.må sommarens sköna, lata dagar vara med er. 
 
                

Kommentarer :

#1: ThomasF

Där rök väl Palou’s chanser till en F1-sits?Såg inte kvalet men man kan ju läsa här istället o få en bättre sammanfattning.Hade såklart varit kul om Alonso hade varit lite bättre med i toppen o fortsatt irritera de ”finare”stallen,men man kan ju inte få allt.Ha D.

Svar: Ja, han lär få testköra, men någon ordinarie sits kommer han inte få. AM tycks halka efter sakta men säkert, man kan inte använda all vindtunnel tid för årets bil, man måste tänka nästa års bil med. Ha det Thomas.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :