THE PUNISHER

 
 
Parodin på kval på Monza idag lär vara ett nytt rekord av jönseri från The Punisher aka FIA, ingen tycks veta hur startordningen till morgondagens race kommer att se ut. Det är ett antal förare som har nedflyttning på startgriden att vänta , Verstappen och Ocon med fem platser, Perez tio, Bottas ,Magnussen och Schumacher femton, och Sainz, Hamilton och Tsunoda som startar sist av alla. Varför vet ingen hur startordningen blir imorgon? Jo, för att ingen vet på vilken ordning The Punisher aka FIA har delat ut sina straffar. Verstappen till exempel har fem platsers nedflyttning,och borde därmed starta från sjunde rutan imorgon, men även Sainz, Perez och Hamilton straffas med nedflyttning, delar man ut deras straffar först så åker Verstappen upp till en fjärde plats efter sin resa ner till en sjunde plats, delar man ut Verstappens straff först så startar han från ruta sju,.eller hur blir det nu egentligen? Ingen aning, och inte bryr jag mig så värst mycket om det heller, FIAs pajaserier blir bara värre för varje år som går. "Kvalet" idag var en parodi av kval i klass med "silly walks"av John Cleese, ett gott skratt förlänger livet sägs det, men F ettans framtid lär bli kortlivat om man inte rensar upp bland de efterblivna hos FIA som har hittat på straffjönseriet, som det är idag så har man svårt att ta F1 på allvar, för lite racing och för mycket cirkus skapat av okunniga paragrafryttare. 
 
Så, kommer Leclerc frälsa tifosis i morgon? Knappast, Ferrari käkar däck, och RBR kör med lite mer vinge än sina motståndare som bör ge dem en fördel i racet i form av en med bättre däckhantering. De som ligger mellan Leclerc och Verstappen i startgridden lär bli bara en munsbit för Verstappen i racet, Mercedes, McLaren, AT och Alpine har inte det som krävs att hålla en RBR bakom sig, Max har en färsk PU, Leclerc inte, så jag tippar att Verstappen tar segern imorgon. De av straffade som i förväg visste om vad som komma skulle har givetvis satsat på en mer renodlad race set up som bör ge vissa fördelar i morgondagens race, så det kan bli intressant att följa hur högt vissa förare kommer att klättra, det finns ju ett antal relativt långsamma bilar från mittfältet mellan Leclerc och Russel i första ledet, och Sainz och Hamilton längst bak. 
 
 
Det var allt för idag, dagens grid girls kastar slängkyssar till FIAs paragrafryttare, gud vad ni kan.
 
Amen,..må FIAs "Ministry of Silly Thoughts" vara med er.     
 
 
       
 
 
          
 
 
       
 
   
 
    

Kommentarer :

#1: Tomi

Håller med 100procent! Det ju inget kval längre absolut ingen nerv överhuvudtaget! Sämsta jag sett hittills inom F1 . Fy fan vad man längtar tillbaka till ett obegränsat antal motorer!! Om FIA inte sänker vikten, inte inför tankning som en del av strategin, inte tar in fler däcktillverkare så för helvete ge oss åtminstonen iaf minst 10 motorer per säsong .....tack tack.

skriven
#2: carl

håller tyvärr med föregående inlägg ska F1an överleva som sport måste stora förändringar till inte många race som avgörs utan inblandning av säkerhetsbilar verkliga eller imaginära eller andra konstigheter.Nåt måste nog göras.

skriven

Kommentera inlägget här :