WINGMAN WARS

 
 
 
 
Monacos GP rullade efter manuset, rullande start på en blöt bana med regndäck, sedan en lång väntan tills banan började torka upp, frågan var om man skulle välja interns eller slicks, Ferrari duon var i täten före RBR dito. Ferrari valde först av toppbilarna, och som vanligt, valde fel och skruvade dit interns. Två varv senare kom de in igen för att ta slicks, RBR gick direkt från regndäck till slicks, Perez passerade Ferrari duon under sitt depåstopp, Sainz passerade Leclerc liksom Verstappen, och dagen var förstört för Leclerc tack vare Ferraris strategi miss. Sedan följde ett antal varv av Monaco följa John tristess tills det var dags för Schumacher Jr show...
 
...scheisse, vem har byggt en mur mitt på banan...
 
...no power, no power...
 
...hjälp, jag blir omkörd av mig själv, röven passerar hjärnan...VSC , SC och rödflagg.
 
Omstart med 32 varv kvar, mera följa John, det spelar ingen roll om man ligger 0,1 sekunder eller 10,0 sekunder efter i Monaco, man kommer inte förbi hur sakta den framförvarande än kör, med andra ord, ett typisk Monace race där allt avgjordes av depåstrategin .  Dock är det lite kul att samma duo som klantade till det i kval blev etta-tvåa i racet, Perez vann wingman wars före Sainz, Verstappen ökade sin ledning till 9 poäng före Leclerc, Russel slog Hamilton igen, Norris gjorde det samma med Ricciardo, Alonso besegrade Ocon som fick ett 5 sekunders straff och hamnade utanför topp tio, Bottas knep två nya pinnar, den sista poängen hamnade hos Vettel.  
 
Så, Ferrari klantade till det igen, RBR tackade och tog emot, hobbyförarna Latifi och Stroll lyckades köra in i muren bakom SC, Schumi Jr visade åter igen att han inte hör hemma i F1, man får lite Maldonado vibbar av hans klanterier, Ricciardo samlade pensionslantar och så vidare, som sagt var i det föregående inlägget, ett antal förare kommer försvinna från F1,.inte en dag för tidigt. 
 
Dagens grid girls hade kul med Schumi Jr show, jag för min del undrar hur mycket hans klanterier har hittills kostat för HAAS, en del förare är dyra i drift.
 
Amen,..må Schumi Jr show vara med er.     
 
          
 PS. 
 
...OS och VM guld i hockey under ett och samma år, 2022, inte illa. DS. 
 
PS 2
 
Efter några års slit fick Marcus "Mackan" Ericsson sin belöning i Indycar när han igår vann Indy 500, huruvida han gillade fira det med några klunkar mjölk låter jag vara osagt. DS.
        
         
 
 
        
       
 
        
 
     
 
       

Kommentarer :

#1: ThomasF

MARCUS ERICSSON vann Indy500 ikväll.Grattis,han läser nog här.Mkt bra skrivningar som vanligt Brandon.Tack

Svar: Det tog sin tid men Mackan tog hem det till slut, nu är det "bara" att ta hem hela mästerskapet. Ha det Thomas.
Brandon Lee

skriven
#2: Dennis

liten korrigering: "RBR gick direkt från regndäck till slicks", den enda av toppförarna som gjorde detta var Sainz vilket syns i din pit stops-bild.

Ferraris strategi idag var dock katastrof. Först med Sainz som inte ville täcka upp för Perez undercut vid bytet till inters och sen att ta in båda samtidigt vilket kostade Leclerc mycket tid. Det enda förmildrande är väl att det var lite stolpe in för Red Bull, Norris går i depån precis när Perez kommer ikapp och Williams-bilarna turades om att ignorera blåflagg..

Svar: Sant, det var så kaotiskt mellan varven att man inte kunde se vilka däck de skruvade på, men som sagt var, Ferrari gjorde bort sig totalt, det är konstigt att de aldrig lär sig, det funkar inte med strateger på plats och några till i Maranello som inte kan samsas om vad är rätt och vad som är fel.
Brandon Lee

skriven
#3: Magnus Blomqvist

Stort grattis till Marcus Ericsson! Helt ärligt tror jag att vi svenskar inte förstår vad han lyckades göra i går. Jag började förstå liten när min far som följt motorsport i över 50 år och som varit på plats på såväl Anderstorp när Ronnie race:ade (landade faktiskt planet mitt på banan) som flertalet F1 tävlingar kom hem från USA efter att ha följt Daytona 500 under hela veckan. Ingenting har imponerat mer på honom än den resan. Vad Marcus än gör resten av sitt liv kommer han nu vara en Indy 500 vinnare. Det är en skillnad som natt och dag. Jag var imponerad av att han lyckades göra allting rätt och var på väg mot en säker seger. Med stor skicklighet, rätt bil och med konkurrenterna som en efter en föll bort på egna misstag kändes det helt rätt och välförtjänt. MEN. När rödflaggen kom och du tvingas till omstart med tre varv kvar efter att ha haft ena handen på bucklan att kunna ställa om och ha en plan färdig och veta EXAKT hur han skulle köra för att vinna det och här kommer det en tår i ögat det är FÖRBANNAT stort! Där kom min röst till Bragdguldet, Jerring priset och varför inte medalj från kungen när vi ändå är i gång. Nu är Marcus odödlig och inskriven i historien för evigt. Och vad jag förstått på kommentarer efteråt är det väldigt väldigt välförtjänt!

Stort grattis också till Dino! Killen är på väg mot månen och att vinna Monacos GP är en riktig fjäder i hatten. Med Ferrari och rätt vägledning tror jag att det bara är ett delmål på en kommandes lång karriär.

F1 sa du förresten också. Förlåt. Jag somnade ZZZZ. Men grattis till Ferrari jag har ingen aning hur de lyckades tappa bort det här? Vill också säga att jag varnat ända sedan övergången för Perez. Kom ihåg att det kunde varit back to back wins för mexikanen. Nästa gång kommer han inte att flytta på sig.

P.S Grattis även till Felix som fick ut max av sin bils kapacitet. Mer kan han inte göra. Hoppas att det ger bra självförtroende inför resten av säsongen.

Svar: Mackan hade flyt, och förtjänade att vinna, Felix körde bra även han, sånt är motorsport, ibland fungerar ingenting, ibland precis allt. Apropå Dino, hur bra man egentligen är märks först i F3 och F2,.om man hamnar i rätt material, och är av rätt virke. Stroll vann i F3, Schumi Jr F3 och F2, men det märks inte mycket av det i F1, ibland vinner "fel" förare i rätt material. Perez kommer att flytta på sig, skriver man på som en andraförare så gör man det, annars åker man ut huvudet före, det finns ett antal förare som är lika bra eller bättre än Perez. Ha det Magnus. PS. Att någon inom motorsport skulle få ett pris i PK Sverige kommer knappast hända.DS.
Brandon Lee

skriven
#4: Spelwilly

@ Magnus Blomqvist
Visst är det en bedrift av Marcus att vinna Indy 500, fantastisk prestation. Tveksamt att han blir belönad utan antingen någon skidåkare eller höjdhoppare får priset. För övrigt så är rakan på Anderstorp en godkänd flygplats och jag har landat där ett flertal gånger. En gång parkerade jag, gick ut med hjälmen under armen, drog på raceoverallen och hoppade i bilen för test.

skriven

Kommentera inlägget här :