MONTE LECLERC

 
 
 
 
Föga förvånande blev det Leclerc som knep pole i Monaco, kvalspecialisten visade åter igen varför han kallas för en kvalspecialist, sitt sista försök i kval tre fick han avbryta när Perez klantade till det i kurvan in i tunneln, och hamnade i muren. Nu lär inte Perez vara alltför olycklig för det eftersom han kvalade ut Verstappen, dock är det en Ferrari dubbel i första ledet, Sainz slog Perez med några hundradelar. Verstappen är knappast nöjd med dagens kval, en fjärde ruta i Monaco är inte idealisk inför morgondagens race, men till imorgon förväntas lägre temperaturer och lätt regn under racet, något som kan öppna upp för strategiska tolkningar som kan förändra hela bilden i racet.  Norris tog titeln best of the rest i kvalet före Russel som åter igen kvalade ut Hamilton, dock blev avståndet fram till Leclerc hela 0,7 sekunder för Russels del. Gamla räven Alonso glimtade till med en sjunde tid före två andra veteraner i form av Hamilton och Vettel, den sista platsen i kval tre hamnade hos Ocon.
 
Tsunoda startar från ruta elva och har Bottas bredevid sig i ruta tolv, och Magnussen, som förlorade kampen om titeln bästa nordbo med några tusendels marginal får nöja sig med ruta tretton. Ricciardo som ännu en gång fick se sig slagen av Norris startar racet från fjortonde rutan, och Schumacher, som i sin tur fick stryk av Magnussen med nästan en halvsekund från ruta femton. Albon blev bäst hos Williams med sin sextonde startruta, Gasly, som tycks ha tappat greppet helt blev bara sjuttonde man i kvalet, Stroll artonde, det sista ledet delas av Latifi och Zhou.
 
Så, vilka slutsatser kan man dra av kvalet om några alls? Tja, två Ferrari och två RBR där framme är ingen större överraskning, vem som tar titeln best of the rest under kval-race varierar från bana till bana, den här gången blev det Norris och McLaren. Russel tycks ha lite lättare att hitta lite extra fart från årets Mercedes än Hamilton som behöver en perfekt balanserad bil att glänsa, dock ligger Mercedes fortfarande ljusår från den dynamiska duon Ferrari-RBR. Alonso glimtar till ibland liksom Vettel, men jag undrar om någon ur den dynamiska trion Hamilton-Alonso-Vettel finns med i startgridden nästa år, de är knappast roade av att köra om några futtiga poäng. Bottas lär inte vara nöjd med sitt kvalresultat, han missade hela första fria träningen där man söker efter de rätta inställningar, och hittade aldrig farten att ta sig till kval tre, det är för mycket teknisk strul hos AR varje helg, i F1 har man inte råd med att jämt missa delar av den fria träningen.  Ricciardo är bara en skugga av sitt gamla jag  och lär försvinna från F1 efter årets säsong tillsammans med några andra veteraner, och Gasly är för nuvarande helt vilse eller har helt tappat lusten att fortsätta hos AT osv, det kan bli ett antal av årets förare som inte kommer att vara med nästa år, 5-6 stycken är ingen omöjlighet. 
 
Perez och Sainz ställde sig på tvären innan tunneln, och satte stopp för sina konkurrenter att förbättra sina tider i kval tre, Schumacher gjorde sånt med flit, det är viktigt att lyckas i kvalet i Monaco.
 
Dagens grid girl dansar regndansen för att vi ska slippa ett följa John race i morgon.
 
Amen,..må vädrets makter vara med er.     
 
     
 
    
 

Kommentera inlägget här :