HONDA HARAKIRI

 
 
Lite kort om dagens race, jag har varit hos en polare som fyllde år, en kombinerad födelsedag-grillparty under eftermiddagen som kastrerade TV tittandet, fin grillad biff, öl, vin och uisge beatha, livets vatten i form av 21 årig Glenfiddich, det blir inte mycket bättre än så. Lite F1 hann man med mellan klunkarna, däribland starten där Bottas gjorde en Bottas, och bummade starten totalt och backade åtta platser direkt. Hur svårt kan det vara det här med koppling, Valtteri är sämre på det än en 95 årig tant i en Toyota Corolla med utsliten koppling lamell. Nå väl, han lyckades reparera sitt misstag med både tur och skicklighet, och slutade på samma placering som han startade racet från, men lite övning med kopplingspaken skulle inte skada.  AR såg rätt så bra ut genom långsamma kurvor, lite sämre genom snabba där det saknades lite grepp bak, kan vara banrelaterad, det märks väl i nästa race.  Leclerc och Verstappen hade några riktigt fina fajter i början av racet mellan kurva 1 till 4, omkörning och kvittering var dagens melodi, riktigt racing av den gamla skolan för publiken att njuta av.  Det var en jämn fajt mellan Ferrari och RBR med resten av startfältet på behörig avstånd inklusive Mercedes, många depåbesök för däckbyte gav ständiga platsbyten ner i kön där nästan samtliga hann med att testa alla tre gummiblandningar.
 
Efter en händelserik första tredjedel av racet kom man in i en lugnare period,där de mesta av platsbyten skedde i samband med depåstoppen. Verstappen skuggade Leclerc utan att komma tillräckligt nära med duon Sainz-Perez  i släptåget, och Mercedes paret på behörig avstånd, allt såg ut att rulla på efter förhandstipsen, det vill säga, Ferrari-RBR-Mercedes-resten av gänget, tills Honda PU spelade en tragisk tretaggare  ur Honda Harakiri såpoperan och blev en seriesjälvmördare. Första man till rakning blev Gasly när Honda spisen gav upp i ett rökmoln och lockade fram en rödflaggsituation. Omstart och sju varv kvar att köra, Verstappen kom några varv och sedan var dags för honom att parkera, lite senare försvann Perez i första kurvan när allt låste sig, fritt fram för en Ferrari dubbel med Hamilton som trea. Så, många hade tur i slutet av racet, Hamilton, Russel och Magnussen klättarade två placeringar var tack vare Honda PUs harakiri kväll, Bottas tre liksom Ocon och så vidare.   
 
Ferrari hade den bästa bilen för dagen, RBR och Honda var den stora förloraren, HAAS och Magnussen tog en fin femte plats i premiären, Bottas reparerade sin groda med både tur och skicklighet, AR fick sina båda bilar på poängplats liksom Alpine, och Tsunoda räddade det som kunde räddas för Hondas del med sin åttonde plats i mål.  McLaren hade en helt misslyckad kväll i Bahrain, dock inte med överhettade bromsar utan nu med överhettad PU, AM var inte mycket bättre, och Williams precis så svag som förväntad. Det såg bra ut för McLaren i Barcelona, nu är allt genomsvart för deras del, det är lite svårt att begripa hur det hela kunde gå så fel, de har en hel del att göra framöver om de vill vara med och kriga om poäng.
 
Dagens grid girl är nöjd med vad årets första race hade att komma med, dock verkar det som så att årets däck är inte riktigt så stryktåliga som Pirelli trodde sig veta. 
 
Amen,..må harakiri vara med er.     
 
       
 
    
 
    

Kommentarer :

#1: Magnus Blomqvist

It is i. LeClerc! Dessutom hade vi you stupid Bottas, Lewis i will say that the tires are gone only önce och "I will go out the bock pissage" Verstappen. Allo allo. F1 is back!

Svar: Oui, F1 is bäck like a bömb,,;-)
Brandon Lee

skriven
#2: ThomasF

Bra racehelg.Jag gillar inte Ferrari men destomer Leclerc o Saintz!såg på Skychannel,via fulänk men där visade de inte mkt av mittfältet,konstigt nog för Hamilton var väl nästan där nere o harvade?Bottas måste ju iallafall visat bra racecraft det här loppet,när man ser hans avancemang i tabellen!Bra körning av Magnussen likaså.Otur för Felix från pole,men bra körning av Marcus.Det här kan nog bli en bra säsong när alla fått ordning på sina bilar.Tack för bra skrivningar som vanligt Brandon//Thomas

Svar: De brukar inte visa mycket av det som pågår nere i kön, inte ens då när Hamilton hamnar där. Bottas bil hade haft problem med en vibrerande koppling under hela helgen, tur att han kom iväg överhuvudtaget, och ja, han kan köra om när det är tillåtet att göra det, kul med K-Mag och Bottas där framme. Felix är sjukt otursdrabbad, lider med honom, och ja, bra race av Mackan. Det ser ut att bli intressant säsong när de är flera som kan vinna, sånt behövs för att hålla kvar publiken. Ha det fint Thomas.
Brandon Lee

skriven
#3: Tomi

Kul att det är igång!
Honda har nog inte råd med att tappa givna poäng för mycket.
Tycker att det märktes att bilarna är tunga och otympliga svåra att svänga runt och få stopp på när man väl fått upp farten. Vet faktiskt inte heller om det var så mycket bättre racing med det nya reglementet tänk er gårdagens lopp utan DRS , hade nog inte varit så lätt att köra förbi då......
Kul ändå att Ferrari inte bara var snabba på test utan i verkligheten också bara de inte har gjort en Ferrari och har nåt otillåtet under huven. På nåt sätt får Ham till bra med poäng trots långsam bil. På tal om det var det efter 15 varv skilde det upp till 1 minut mellan första och sista bil vet inte men kändes som att det gick snabbare än vanligt...tack för en bra blogg och att du fortsätter...

Svar: Ja, vintern har varit lång och kall, nu kan man droga sig med F1 som en verklighetsflykt. Bilarna ser förjävliga ut genom kurvor, som överlastade pråmar, och inte syntes det mycket av den lovade omkörningsfesten, men det blir så med halvsatsningar som FIA gör, de borde ha satsat på active ride. Ferrari sparade några "tokens" till PU utveckling, Ham är en turgubbe som hamnar på en podium även då när han inte förtjänar det. Ha det Tomi.
Brandon Lee

skriven

Kommentera inlägget här :